7 Ağustos 2009 Cuma

4'te 3'lük Kura {Avrupa Liginde Rakipler Belli Oldu}


UEFA Avrupa Ligi'ndeki play-off eşleşmeleri, İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen kura töreninde belirlendi. Kupaya 4 Türk takımı katılırken, Galatasaray Estonya'dan Levadia, Trabzonspor Fransa'dan Toulouse, Sivasspor Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe de İsviçre'den Sion ile eşleşti. İlk maçlar 20 Ağustos, rövanşlar ise 27 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Galatasaray ve Trabzonspor ilk maçlarını sahasında, Sivasspor ve Fenerbahçe ise deplasmanda oynayacak.

Sivasspor'un Anderlecht'e elenmesiyle birlikte bir anda Avrupa Ligi gruplarına 4 takımla birden katılma şansı yakaladık. Kuralara genel olarak baktığımda Galatasaray ve Fenerbahçe daha rahat gözüküyor, Trabzonspor'un işi zor olsada çekebileceği en iyi kuralardan birisini çekti, Sivasspor'un ise zaten fazla şansı yoktu. Trazonspor'un olası rakipleri arasında PSV, Lazio gibi güçlü ekipler vardı. Bu takımların arasında Toulouse bence iyi bir kura aldı. Toulouse Fransa Ligi'nin güçlü takımları arasında bulunuyor ve şu an favori durumundalar. Ama iyi bir Trabzonspor bu rakibi geçebilir. Sivasspor'un olası rakiplerine baktığımda eleyebileceği bir Cluj takımı vardı ama kura şansı Sivasspor'a gelmedi. Shakhtar Donetsk'a baktığımızda son Uefa Şampiyonu durumundalar ve kadrolarında çok iyi isimler var. Ayrıca Lucescu sağlığına giderek kavuşuyor ve olaya daha hakim olacak. Lucescu ayrıca Türkiye Ligi'ni de yakından takip ediyor. FC Timisoara önünde sürpriz şekilde elendiler ve Sivasspor'a baktığımızda da FC Timisoara'dan daha kötü bir takım değil. Yalnız Shakhtar'ın ikinci bir sürpriz yaşayacağını düşünmüyorum. Tabi futbol bu belli olmaz ama Sivasspor'un işi çok zor.

Galatasaray'ın rakibi Estonya'dan Levadia oldu. İnanın takımın adını bile ilk defa duyuyorum. Kuzey takımlarıyla eşleşmeyi genelde sevmem çünkü oranın soğuk iklimi böyle yaz aylarında takımlarımıza ters gelebiliyor. İsterse buzul iklimi yaşansın Galatasaray bu turu rahatlıkla geçecektir. Fenerbahçe ise İsviçre'den Sion ile eşleşti. Aslında Sion'u geçmiş yıllardan tanıyoruz. Fenerbahçe'de turun mutlak favorisi durumunda ayrıca maçın İsviçre'de olması ve Türk seyircilerde çok büyük avantaj.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir