11 Ağustos 2009 Salı

Adnan Polat Basın Toplantısı


Dün haberi gelmişti resmi siteden. Yarın 11:00'de Başkan Adnan Polat "Geride bıraktığımız sezon değerlendirmesi ve gelecek sezona bakış" konulu bir basın toplantısı düzenleyecek diye. Malum basın toplantısı bu sabah düzenlendi ve yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Lincoln'den Arda'ya, stat projesinden Riva arazisine, geçen sezonki maçlardan federasyona bir çok konuda açıklamalar yaptı başkan. Bende bu açıklamalardan bir kuple hazırlayarak yazmaya karar verdim. Basın toplantısının tamamına burdan ulaşabilirsiniz.

Bir kere toplantının ortalarına doğru yapılmış bir açıklama olmasına rağmen belirtilen bir buçuk saatlik toplantının beni en çok enterese eden kısmını yazmak istiyorum. Konumuz Arda Turan; "Benzer bir kaptanlık krizini 1994’te yaşamıştık. Biz Bülent Korkmaz’ı kaptan yapmıştık ve kendisi de uzun yıllar başarıyla yürüttü bu görevi. Arda’nın kaptan olmasını takımdaki herkes çok istiyordu. Takımın ağabeyleri, Kewell ve Servet gibi isimlerle konuştuk. Bize 'kaptanımızdan memnunuz' dediler. Arda’nın çok iyi bir kaptan olacağını, Türk futboluna yıllarca damga vuracağına inanıyoruz." Kaldıramayacak diyenler oldu, şımaracak diyenler oldu, beceremez diyenler oldu. Dahada olacaktır. Ama Arda'nın kaptanlığından sonraki performansına bakmak yeterli olacak. Ne yapmış bu adam kaptan olduktan sonra? 1 gol atmış 8 de asist yapmış. Ötesine gerek var mı? Evet bunun bir sebebide yeni mevkisine çabuk adapte olmasıdır ama 10 numaranın ve kaptanlığın daha büyük etkisi olduğunu düşünüyorum ben. Zira Arda Turan duygusal biridir. Asist kralı falan olursa kimse şaşırmasın, hemde açık ara..

"Şu an kulübümüzün gündemindeki en önemli proje stat projesi. Stadımız tamamlanınca ciddi bir gelir elde edeceğiz. Şu an ihalede yaşanan sorunlar da bizi ciddi sıkıntıya sokuyor aslında. Pazarlama stratejimizi hazırlarken, stadın yapımında gecikmeleri ön görmüştük ama böyle bir durmayı hiç düşünmemiştik. Bu bizim için çok kötü oldu. Bunun dışında ikinci projemiz Galatasaray ile Futbol AŞ’nin birleşmesi ve tek bir şirket haline gelmesi. Bu bizim için çok önemli ve onun için çalışmalarımız devam ediyor." Kulüpte bütün umutlar stada fikslenmiş durumda. Olursa ne âlâ, olmazsa battığımızın resmidir. Bu yüzden bu kadar acele etmeler. Devletin araya sokulması, Eren Talu'nun gönderilip yerine yenisinin aranması falan. Yeniden ihale açılacaktı en son. Bekliyoruz bakalım sonucunu. Nihayete erdirilsede dünya gözüyle şu stadı bir görsem. Ben 22 yaşındayım kendimi bildim bileli Galatasaray stat yapacak. Bir Galatasaray'lı olarak üzülerek ve esefle söylüyorum bunu aslında. İkinci olay Futbol AŞ ile takımın birleşmesi.. Bakın buda çok önemli. Bu sayede Adnan Sezgin ya kulübün bir numaralı adamı olacak (başkandan sonra tabi) yada sepetlenecek. Ki sanıyorum çoğunluk ikinci şıktan yanadır. Zaten şu kulüpte iki yönetici sevilmez; biri Adnan Sezgin biri Ahmet Dedehayır. Haldun & Yiğit ikilisi her zaman tercihimdir mesela.

"Geçen sezonun en üzücü olayları Steaua Bükreş maçında Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını kaybetmemiz. Çünkü bizden çok daha kötü bir takımdı. Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı öne geçmemize rağmen 4-1 yenilmemiz ve yine Ali Sami Yen’deki Hamburg maçında 2-0 öndeyken maçı kaybetmemiz. Geçen sezondan akılda kalan en kötü anılar herhalde. İyi bir anı söylemekte ise zorlanıyorum açıkçası." Geçen sezon.. Hiç hatırlamak bile istemiyorum artık 2008-2009 sezonunu. Geçti yaşamadık bile demek istiyorum hatta. Hamburg maçı benim için yıkılmanın zirve yaptığı maçtır mesela. O gece 11 buçukta uyuduğumu hatırlıyorum. Maç biter bitmez yani. Ne biriyle konuşmak istemiştim nede röportaj falan görmek. Sen 2-0 öne geç sonra 3-2 yenil çeyrek finalden, yarı finalden, Kadıköy'de son Uefa Kupasını almaktan ol. Akıl alır iş değildi. Neyse düşünüp üzülmemek lazım. Bunlar geride kaldı artık. İleriye bakmak Galatasaray vizyonudur. Bakmak mecburiyetindeyiz.

Daha Riva konusu, Lincoln konusu, transfer konusu falan vardıda ben belli başlı bu üç konu üzerinde durmak istedim. Basın toplantısının tüm metnine yukarıda yazdığım linkten yani Galatasaray.org'dan ulaşabilirsiniz. Dilerim hepimiz için korkunç, hatırlamak istemediğimiz bir sezon daha olmaz. Galatasaray yarıştığı 3 kulvarda da çok başarılı olur. Çünkü Galatasaray başarısızken ne ligin tadı var.. Ne futbolun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir