11 Ağustos 2009 Salı

Pistler Schumi'yi Kesmezse


Formula 1’e 23 Ağustos’taki Avrupa Grand Prix’si ile geri dönecek olan Ferrari pilotu Micheal Schumacher’in hız tutkusunun sınırı yok... Almanlar’ın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild, ünlü pilotun İngiliz Sir Richard Branson tarafından kurulan Virgin Galactic şirketinin uzaya düzenlediği gezilere katılmak için 200 bin Dolar ödeyerek sıraya girdi. Uzay aracı SpaceShipTwo’yla 2011 yılında sehayatini 5 yolcu ve iki pilotla birlikte yapması planlanan 40 yaşındaki sürücünün menaceri Wille Weber, Schumi’nin bu uçuş için çok heyecanlı olduğunu söyledi. 300’den fazla rezervasyon yapılan gezide yolcular, 5-6 dakika yerçekimsiz olarak aracın pencerelerinden uzayı görme imkanı bulacak.

Yok artık eminim. Bu adam hakikaten özlemiş hız yapmayı ve kral olmayı. Pistlerde yeniden kıracağı rekorların kutlamasını aya giderek yapacak sanıyorum. 2011 yılında aya gitmek için 200bin doları gözden çıkarmış. Uçmayı seven bir kişiliği var sanıyorum Schumacher'in. Formula 1’de saatte 360 km’ye kadar çıkmış olan efsane pilotun bu yolculuğu ise onun için rekor anlamı taşıyor. Çünkü bir uzay mekiği fırlatma anında 180 km.’ye ulaşırken, katı roket yakıtı taşıyan iki tankın mekikten ayrılmasının ardından ise atmosfer dışına çıkılma esnasında yapılan süratin, 30 bin km.’ye kadar çıktığı öğrenildi. Bundan hızlısınıda yaşayamaz sanırım ki hız tutkusu bu noktada tatmin olabilir. Ben 23 Ağustos için sabırsızlanadurayım Schumi test sürüşlerine devam ediyor. Schumi'nin formulaya dönmesine karşı çıkan bir Formula takipçisi denk gelmemişti ama bugünkü okuduğum bir haberde çekememezliğin ne boyutlarda olduğunu gördüm. Williams, Red Bull, Toro Rosso takımları Schumi'nin Formula'ya dönmesini istemiyorlarmış. Kuralları falan bahane edip tabi. Paçaları tutuştu sanırım. Eee sıradan bir adam değil dönen nede olsa. Tabi itirazlar sonuç getirmeyecek. Bu haftasonu değil önümüzdeki haftasonu kırmızılar içinde yine yeniden bir daha izleyebileceğiz onu.

3 yorum:

  1. ı-ıh izleyemeyeceğiz.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/24990716/

    YanıtlaSil
  2. Evet tamda ben yazdıktan 10 dakika sonra düştü bu haber malesef. Üzüldüm yahu :(

    YanıtlaSil
  3. evet gelemiyor, açıkçası sevmem şumi'yi pek ama o ferrariyle ne yapacak diye merak ediyordum, bir de williams, redbull, toro rosso şumi'nin gelmesine değil de test yapmasına karşıydılar, ferrari'nin o yönde bir talebi vardı, bu sene test zaten yapılmıyor sezon içinde, bir de toro rosso algersuari için test talebinde bulunmuştu fota'dan ve ferrari de o zaman red cevabını vermişti, normal bir durum yani ;)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir