2 Ağustos 2009 Pazar

Altın 11 Hazır {Siz Oyladınız Biz Bir Araya Getirdik}


Defans hattını belirledikten sonra Altın 11'i 4-3-3 olarak tasarlamaya karar vermiştik. Bu yüzden 3 anketi daha devreye sokmuştuk geçtiğimiz hafta. Bu anketlerde en başarılı ortasaha oyuncularını, en başarılı forvet oyuncularını ve en başarılı kaleciyi sormuştuk. İlk ankette en başarılı kaleciydi sorumuz. Şıklar arasında Casillas, Buffon, Julio Cesar ve Cech vardı. Anketin zirvesinde tam 82 oy ve %48 oranla Iker Casillas yer aldı.

İkinci anketimizde en başarılı ortasaha oyuncusunu sorduk. 8 şık arasında en yüksek oyu alan 3 şıkkı Altın 11'e alacağımızı geçen haftaki ankette yazmıştım. En yüksek oyu 8 yıldızın arasından sıyrılıp 49 oy (%24) alarak zirvede bitiren ve Altın 11'in ilk orta sahası olmaya hak kazanan isim Arda Turan oldu. Kaptanımızı canı gönülden kutluyoruz. Arda'dan sonra en yüksek oyu alan isim 39 oy ve %19 oranla Andrés Iniesta oldu. Barça'nın sisteminin bel kemiği olan Iniesta ikinci orta sahamız oldu. Altın 11'in son orta saha ismi ise profesyonelliğinin yanına Liverpool aşkınıda katarak taraflı tarafsız herkesin sevdiği Steven Gerrard oldu 36 (%18) oy ile.

Forvet hattında ise orta sahadaki gibi müthiş bir çekişme vardı. 9 şık arasından yine en yüksek oy alan ilk 3'ün Altın 11'de yer alacağını biliyorsunuz. Altın 11'in ilk ileri uç ismi tam 83 oy ve %44 oranla Lionel Messi oldu. İkinci ismin 54 oy ve % 28 oranla Ibrahimovic'in olduğu ankette son isim ise Liverpool'un paylaşılamayan forveti Fernando Torres oldu 24 oyla. Son haliyle ilk 11'imiz şu isimlerden oluşuyor; Iker Casillas-Ashley Cole-Carles Puyol-Rio Ferdinand-Sergio Ramos-Arda Turan-Andres Iniesta-Steven Gerrard-Lionel Messi-Fernando Torres-Zlatan Ibrahimovic. Takım kaptanını söylememe lüzum yok sanıyorum. Tabikide 10 numara ile Arda Turan Altın 11'in kaptanı oldu. Oylayan ve fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler.

Yazar Notu {Burak Eren}: Böyle bir anket oluşturma fikri aklıma bir forumda gelmişti. Asıl amacım en iyi sağ beki sormaktı çünkü Ramos, Dani Alves ve Maicon gibi oyuncuların arasında fazla fark yok. Bizleri takip edenlerin en çok hangisini beğendiğini merak ediyordum ama Serap aldı anketi geliştirdi ve Altın 11'i oluşturduk. Sistemi Barcelona'nın sistemi olan ve Total Futbol'un kalbi 4-3-3 olarak kurduk. Anket adaylarını da buna göre oluşturduk diyebiliriz. Kaleci anketine baktığımızda Casillas'ın kazanması neredeyse kesin gibiydi ve kazandı. Sağ bek anketinde Real Madrid'li Ramos birinci oldu. Dani Alves'le çekişeceklerini tahmin ettim ve yanılmadım. Bana sorarsanız da bir numaralı tercihim Ramos olur. Özellikle İspanya - Türkiye maçındaki performansı hala aklımda. Sol bek anketine baktığımda sağ taraf gibi olmasada yine güçlü isimler yarıştı. Chelsea'li Ashley Cole birinci oldu. Benim bu ankette favorim Lahm'dı aslında. Lahm'ı sağ taraf içinde yazabilirdik ama sol beke koymayı uygun gördük. İkinci ise Manchester United'li Evra olmuştu. Ashley Cole mi Evra mı bunun tartışması ankette bitmez daha uzun konuşmamız lazım aslında. Stoperlere baktığımda büyük bir çekişme vardı diyebiliriz. Oylar birbirine çok yakındı ama Puyol birinci Ferdinand ve Terry'de ikinciliği paylaştı. Puyol lider özelliğiyle ve arkasına Barcelona'yı alışıyla bu anketi kazandı. Bana sorarsanız burada ki gönlümün birincisi Terry olurdu.

Orta saha adayları fazla ve hepsi birbirinden güçlüydü. Arda Turan'ın ankete girişi ve kazanması biraz duygusal oldu. Anketteki adaylara baktığımda henüz o seviyeye ulaşmasına var ama biz gönlümüzün birincisini şimdiden koymak istedik. Arda'nın ardından Iniesta ikinci oldu. Ben Arda için hep Iniesta olacak diyorum ikisini aynı orta sahada görmekte güzel olacak. Üçüncü ise Liverpool'un bayrak futbolcularından Gerrard oldu. Orta sahaya baktığımızda hem hücumu, hemde savunmayı bir arada yapabilecek güçlü futbolculardan oluşturduk. Ama adaylara baktığımızda hepsi çok güçlüydü ve hangi birini koysak inanılmaz bir orta saha oluşuyordu.

Forvet hattına gelirsek sanırım Messi'nin birinciliğini tartışmaya bile gerek yok. İkinci Ibrahimoviç ve üçüncü Torres oldu. Dışarıda biraz futboldan anlayan bir insana forvet hattı kur desek bu üç isimden oluşan bir kadro sayar bizlere. Kadroya genel olarak baktığımda 4 tane Barcelona'lı görüyorum. Barcelona geçtiğimiz sezona damga vurmuştu ve bu sezona da vurmaya aday gibi gözüküyor. Real Madrid'de 2 futbolcuyla Barcelona'yı izledi. Bu oluşturduğumuz Altın 11'i acaba günün birinde bir takım bir araya getirebilecek mi merak ediyorum.

5 yorum:

  1. arda'nın yanında kaptan işaretini görmek ayrı bir güzellik:)

    YanıtlaSil
  2. Resmi hazırlayan ben olunca ister istemez kaptan Arda oluyor :D:D

    YanıtlaSil
  3. Mansur'dan bu kadroyu bekleriz :D

    YanıtlaSil
  4. Nerde bu takımın Kakası. ayrıca kaptan Gerrerd olmalıydı.

    YanıtlaSil
  5. Abi Kaka ankette vardı fakat yeterli oyu alamadı malesef. Bende isterdim şu 11'in içinde onunda olmasını artık bi dahakine :)

    Kaptanlık mevzusuna gelince beni biliyosun duygusal insanım profesyonellik yok kanımda :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir