13 Ağustos 2009 Perşembe

Amaçsızlık, Şuursuzluk, Bilinçsizlik, Vizyonsuzluk {Hepsi Milan'da}

Real Madrid, Manchester City, Barcelona hatta Inter gibi ekipleri yaptıkları transferlerle konuşuyoruz ve bizlere yazmak için bol miktarda malzeme çıkıyor ama Milan'ın yeri bizde çok farklı. Her sene güç kaybeden Milan'ın eski günlerine dönmek yerine averaj takımı olmak için verdikleri çabayı izlemek beni çok üzüyor. Biliyorum ki Milan'ın düşüşü otomatikman Serie A'nın kalitesini düşürüyor. Koskoca İtalya'ya baktığımda ayakta olan bir Inter birde toparlanmaya çalışan Juventus var. Gerçi bu takım Avrupa arenasına çıkıncada halleri ortada. Ailvio Berlusconi'nin Milan'ı eski günlerinden uzak bir biçimde yıkılma dönemine de geçmiş durumda. İkinci başkan Galliani falan sadece durumu izliyorlar. Kaka'yı onca paraya satmalarına rağmen ne bir transfer var ne de başka birşey. Geleceğe yönelik hiçbir hamle yok. Milan artık bizleri heyecanlandırmıyor. Avrupa arenasında eskiden Milan karşımıza çıktığında korkardık ama şimdilerde düştükleri durum çok kötü. Huntelaar'ı alınca sevinen, havalara uçan bir takım haline aldılar. Son iki transferlerine bakınca 35'lik kaleci Roma, gündemden hiç düşmeyen Beckham'ı görüyoruz.

Galaxy'nin eski sevilen şimdilerin sevilmeyen adamı Beckham ABD'ye gittiğine bin pişman gibi duruyor. Kendini 2 ay denemek için gittiği Milan'da öyle bir ortam buldu ki bir anda Avrupa aşkı, futbol aşkı depreşti. 2010 Dünya Kupası'nda mutlaka İngiltere formasını giymek istediğini belirtiyor. Capello'da Avrupa'ya dönmesi durumunda onu kadroya alacağını belirtti. Beckham hakkında birçok yazı yazdık ama ilk resmi teklif yeniden Milan'dan gelmiş. Milan Beckham'ı bir sene daha kiralamak istiyor. Geçtiğimiz sezon prostat futbolcuların arasında iyi bir sezon geçirdiğini söyleyebiliriz. Ne kadar iyi sezon geçirsede 34 yaşındaki Beckham sana ne getirebilir, ne gibi gelecek sağlayacak çok merak ediyorum.

Resmen gerçekleştirdikleri transfere geçersek 35'lik kaleci Roma'yı kadrolarına kattılar. Abbiati ve Dida'nın sakat olduğunu düşünürsek kısa vadede iyi transfer gibi görünebilir ama elbette bu kaleciler iyileşecek ve Abbiati yine kaleyi devralacak. Nedir yani 35 yaşındaki kaleci sana ne verecek. Monaco'da uzun yıllar oynadı hatta Dünya'nın en istikrarlı kalecilerindne birisi ama Milan'da neler yapacak çok merak ediyorum. Van Der Sar'da Manchester United'e geldiğinde yaşlıydı ama onun bir kariyeri vardı ve Manu'nun yaş ortalaması ortada. Yaşlı kadroya yaşlı kaleci almadılar yani. Roma transferide bana sorarsanız tam bir fiyasko. Roma'da bu arada hayatımda dönüm noktası falan demiş. Bencede haklı bir anda başına talih kuşu kondu desek yeridir. Milan ihtiyarları toparlamaya devam ediyor. Başlıktada belirttiğimiz gibi bunun adu amaçsızlık, şuursuzluk, bilinçsizlik, vizyonsuzluktur. Bana birisi Milan'ın bu seneki hedefi nedir söyleyebilir mi. Bana sorarsanız Dünya üzerinde futbol takımları arasında en yaşlı yaş ortalamasına sahip bir takım olmaya çalışıyorlar.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir