14 Ağustos 2009 Cuma

Galatasaray'ın Transfer Gündemi

Bu sezona bomba transferle giren Galatasaray'da transfer adına sessizlik hakim. Elano, Keita gibi isimlerden sonra taraftarlar hala yıldız bir isim bekliyorlar. Rijkaard ise geçenlerde takımın transfere ihtiyacı olmadığını söyledi. Yinede Galatasaray yönetimi futbolcu bakmaya devam ediyor. Transfer gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilemiyoruz ama Adnan Polat'ın hayat biter transfer bitmez lafı ve Haldun Üstünel'in varlığıyla da heyecanlanmıyor değiliz. Galatasaray'da yapılacak transferlerden çok takımdan hangi futbolcuların ayrılacağı konuşuluyor. Rijkaard takımda bu sezon görmek istemediği futbolcuları belirledi. Bu futbolcular ya kiralık ya satılık veya yurt içi transferlerinde takas olarak kullanılacaklar. Özgürcan Özcan, Mehmet Güven, Alparslan Erdem, Serkan Çalık, Yaser Yıldız, Aykut Erçetin gibi isimler bu sezon kadroda düşünülmüyor. Hatta buna Serkan Kurtuluş'u da ekleyebiliriz.

Özgürcan Özcan Rizespor'a kiralık olarak gitti. Geçtiğimiz sezon Sakaryaspor'da gösterdiği performansın ardından bu sezon için kendisinden çok umutluydum. Güçlü, hızlı bir futbolcuydu ama istenileni şu ana kadar veremedi. Hazırlık kampında kendini gösteremediği için tekrar Bank Asya yolunu tuttu. Geçen sezon 20 gol barajını aşmıştı bakalım bu sezon neler yapacak. Alparslan Erdem için Gaziantepspor'la görüşülüyor haberleri çıktı. Alparslan gerçekten büyük yetenek ve gelecek vaad ediyor. Onun takımdan ayrılışını beklemiyordum ama büyük ihtimalle kiralık gidecek. Gaziantepspor İsmail Köybaşı'nın yokluğunu Alparslan ile doldurmayı düşünüyor. Sürekli forma garantisi altında oynayacağını düşünürsek bir sezon kiralık oynaması onun ve Galatasaray açısından çok verimli olacak. Yaser için Kasımpaşa kulübü devreye girdi. Sanırım bonservisiyle birlikte verilecek. Yaser eline geçen birçok fırsatı iyi değerlendiremedi. Güçlü futbolcu olmasına rağmen iyi bir bitirici değil. Çok kolay golleri cömertçe harcayabiliyor. Büyük çoğunluk tarafından da futbolu beğenilmiyor. Bonservisi üstünde görüşmeler devam ediyor sanırım Kasımpaşa'ya transferi gerçekleşecek.

Bugün DHA Sercan Yıldırım için Galatasaray'ın harekete geçtiğini ve iyi bir teklif yaptığını belirtti. Haldun Üstünel'in cazip bir transfer paketi sunduğunu belirttiler. Sercan isim futbolcu + para modeli uygulanacak. Sercan Yıldırım Galatasaray'a gelmek ister ama Bursaspor taraftarlarınında çok sevdiği bir futbolcu. Ayrıca Bursaspor lige iddalı giren ekiplerden. Sercan'ın futbolunu ben çok beğeniyorum. Galatasaray'ın da forvet hattına baktığımda sadece Baros ve Nonda var. Benim görüşüme göre takımın bir santrafor ihtiyacı daha var bu yüzden Sercan 10 numara transfer olacaktır. Ayrıca Sercan'ı sadece santrafor olarak düşünmeyin 4-3-3 ün hücum alanın kanatlarında da forma giyebilir. Bu transferin gerçekleşmesini zor görsemde Sercan'ı da Galatasaray'da görmek güzel olacaktır. Galatasaray'da iç transferle Adnan Sezgin ilgilenirdi. Bu sefer ipler Haldun Üstünel'in elinde olduğu için umutlarımız biraz daha artıyor.

Ufuk Ceylan ve Sezer Öztürk transferlerinde de tam bir kaos yaşanıyor. Galatasaray bu iki futbolcuyla anlaşmasına rağmen Manisaspor istediği ücreti almadan bu futbolcuları bırakmamaya niyetli. Gelecek sezon ikiside serbest kalacağı için Galatasaray büyük paralar ödemek istemiyor. Manisaspor'da önce iki futbolcuya yeni sözleşme önerdi futbolcular kabul etmeyincede onları kadro dışı bıraktı. Er yada geç Galatasaray bu transferi gerçekleştirir ama umarım futbolcular yıpranmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir