14 Ağustos 2009 Cuma

Arda Kaç Para Eder?


Milliyet Gazetesi bazı otorite isimlere Arda Turan'ın bonservis bedelinin kaç para olabileceğini sormuş işte yanıtlar;

FARUK SÜREN (Galatasaray Eski Başkanı); Fevkalade yetenekli bir oyuncudan bahsediyoruz. 22 yaşındaki Arda, Rijkaard gibi bir hocayla çalışma fırsatını da iyi kullanırsa, bu piyasa şartlarında C.Ronaldo ve Kaka gibi isimlere yakın bir değere ulaşabilir.

İBRAHİM YAZICI (Bursaspor Başkanı); Çok özel yetenekleri olan bir futbolcu. Her takımın kadrosunda görmek isteyeceği bir değer. Ona bir değer biçmek zor.

İBRAHİM KIZIL (Gaziantepspor Başkanı); Arda'nın bir bedeli yok. Bu yıl Türkiye'de en pahalı transferi kim yaptıysa onun en az iki misli eder. Dünya yıldızı olma yolunda ilerliyor. Bugün 20 milyon eurolara mal edilen yabancıların çok ötesinde bir oyuncu.

H.BİLAL KUTLUALP (Fenerbahçeli Eski Yönetici); Grafiği sürekli yükselen bir oyuncu. Rahatlıkla 20 milyon euro eder. Bugün Fenerbahçe'ye vereceklerini bilsem, 20 milyon euroyu gözden çıkaracaklarını söyleyebilirim.

BÜLENT TULUN (Futbol Yorumcusu); Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli yetenek. Bugün Arda'dan, Galatasaray rahat 20-25 milyon euro kazanır. Bu sezonu iyi geçirirse Arda değerini artırır.

BAYRAM TUTUMLU (FIFA Menajeri); Arda, Brezilyalı olsa rahat 30 milyon euro ederdi. Ancak Türk olmak, futbol piyasasında bir dezavantaj. Çünkü bugüne kadar 10 milyon eurodan yukarıya bir oyuncumuzu ihraç etmedik. Bugün Barcelona-Real Madrid gibi kulüpler gelip Arda için 15-20 milyon euro vermezler. Kaldı ki Arda henüz tam olarak bir şeyler gerçekleştirmedi.

CEYLAN ÇALIŞKAN (FIFA Menajeri); 15 milyon euroya Arda Turan'a Avrupa'da rahat bir kulüp bulunur. Fakat şu bir gerçek ki Avrupalı, Türk futbolcusuna yatırım yapmak istemiyor. Ronaldo, Real Madrid'e gitmeden önce yıllarca M.United gibi bir takımda oynadı. Arda ise Galatasaray'da oynuyor. 22 yaşında, kendi takımında ve Milli Takım'da üst düzey başarılara imza atması gerekir. Arda'da bunları yapabilecek ışık var.

NURULLAH SAĞLAM (Teknik Direktör); Avrupa ve Güney Amerika liglerini yakından izliyorum. Oradaki fiyatlara bakarak söyleyebilirim ki Arda için Galatasaray en az 15 ile 25 milyon euro arasında bir rakam kazanır.

Fikirler bu yönde. Şimdi bu yazıyı okuyanlara sorarım; sizce Arda kaç para eder?

5 yorum:

  1. Eğer bu sezon iyi top oynarsa 25-30 milyon €'ya çıkarabilir fiyatını

    YanıtlaSil
  2. Sol tarafta oynamaya devam ederse 25-30 milyon avro, orta sahada da oynarsa 45-50 milyon avro arası diyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kaka ve Ronaldo gibi değerler ??? Faruk Süren öhh ama..

    15-20 bence hiç değilse :)

    YanıtlaSil
  4. Aslında paha biçilemez.. Realist olmak gerekirse 15 mio € !

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir