15 Ağustos 2009 Cumartesi

Arsene Wenger ve Değerleri

Real Madrid bu yıl yaptığı transferlerle çok konuşuldu ve konuşmaya da devam ediyoruz. Kulübüne sadık dediğimiz yıldızlarıda kadrolarına kattılar, para herşeyin anahtarıdır felsefesini bir bakıma canlandırdılar. Bazende para ile kapıları açamayıp baltayı taşa vurdular. Teknik direktörlük için bu yaz teklifte bulundukları Arsene Wenger bazı açıklamalar yaptı. Real Madrid'in yaptığı teklif hakkında "Kariyerimi burada bitirmek istiyorum. Bu takımı ben oluşturdum, bu kadroyla iyi işler yapmak istiyorum. Eğer teklifi kabul etseydim, doğrularıma ihanet ederim" diyen Wenger, "Real Madrid'in yapabileceği birşey yoktu. Sadece Arsenal'in gelişim evresinde takımdan ayrılmak istemedim" şeklinde konuştu. Futbola ve değerlerine sadık olan Wenger ayrıca "Bir teknik adam oyuncularına yardımcı olmak için görevdedir. Oyuncularım için her zaman en iyisini istiyorum. Onları koruyorum ve kolluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kurduğu futbol sistemiyle, gençlere verdiği şansla, az parayla büyük işler başarmasıyla Wenger Dünya futbolunun en saygı duyduğu teknik direktörlerinin başında geliyor. Arsenal'de bazı kesimler takımı eleştirirken bile Wenger'e duydukları saygıyı dile getiriyorlar. Arsenal son yıllarda Premier Lig'de istenilen neticelere ulaşamamaya başladı ve Manchester United, Chelsea, Liverpool gibi takımların arkasında kaldı. Her ne kadar genç kadroyla geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynadılarsada Premier Lig'in önemi çok farklı. Arsenal yıldız futbolcular almak yerine genç futbolculara yöneliyor ve Wenger'de bu futbolculara korkusuzca şans veriyor. Ayrıca değerini bulan yıldız futbolcularıda satabiliyorlar. Bu sezon Adebayor ve Toure örneklerini yaşadığımız gibi. Wenger ile ilgili tek eleştirim gençleri alıyor, kazanıyor iyi hoşta cidden bu takım başarıya ne zaman ulaşacak merak ediyorum. Çünkü değerini bulan genç futbolcularla da yollar ayrıldığı için Arsenal futbol kulübünden çok bir ticarethane görüntüsünü aldı. Gerçi bunu da Wenger değil birazda yönetim istiyor. Bu açıdan da bakarsak Wenger Arsenal'de zoru başarıyor diyebiliriz. Real Madrid'e gitmesi durumunda da bu sistemi kurabilirdi üstelik elinde sınırsız maddi imkanlar olacaktı. Kadroya Dünya devi futbolcular katıldığı içinde onlarla harika işler yapabilirdi. Pellegrini ile Wenger bu konuda karşılaştırılamaz bile.

Wenger gibi doğru bildiğinin izinde giden insanlara her zaman büyük saygı duymuşumdur. Sonuçta bir sistem kurdu, doğru bildiği futbolcularla devam etmek istiyor. Wenger'den sonraki Arsenal'in halini düşünemiyorum bile. Bunca genç futbolcuyu idare edemedikleri gibi sudan düşmüş balığa dönecekler. Bu yüzden Arsenal taraftarları yatıp kalkıp Wenger gibi bir teknik direktörümüz var diye dua etmeleri lazım. Böylesine kötü yönetime karşın (idarecilerden bahsediyorum) Wenger bu takımı ayakta tutabiliyor. Bu takıma nağmağlup Premier Lig şampiyonluğunu da o yaşattı, Henry - Pires - Vieira gibi futbolcularla altın jenerasyonu da o yaşattı, Şampiyonlar Ligi finalinde Campbell kırmızı kart görmese belki Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu da yaşatacaktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir