15 Ağustos 2009 Cumartesi

Geleceğin Kaptanı {#3 Uğur Uçar}

Dün Galatasaray Televizyonu Uğur ile bir röportaj gerçekleştirmiş. Benim gibi Digiturk sahibi olmayıp röportajı kaçıranlar için yazayım dedim. Uğur için hep gönlümden geçen Galatasaray Kaptanlığıdır aslında. Arda'nın Galatasaray'da maksimum 2 sezon daha geçireceğini düşünen birisi olarak sağlığıda elverdiği sürece Uğur'un kaptanlığa oynamasını istiyor ve temenni ediyorum. Uğur'un genç yaşına rağmen olgunluğu ve liderliğinin yanı sıra Paf Takımlarda da kaptanlık yaptığı için kaptanlık tecrübesinin olduğunu biliyorum. Dolayısıyla Arda gittikten sonra benim için Galatasaray Kaptanı tartışmasız Uğur Uçar'dır. Hakan Şükür'ü futbola geri çağırmazlarsa tabi :)

Gelelim röportaja; taraftarın özlemi ile ilgili ilk soruya şöyle cevap verir Uğur; "Bende gerçekten onları çok özledim. Perşembe günü de onlara kavuştum. Benim için çok güzel oldu. İnternetten benimde okuduğum bir şey var, çok takip etmiyorum ama okuduklarım var tabi. Bir taraftar eğer sihirli lambam olsaydı üç dileğimden biri uğur’un düzelmesi için olurdu yazmıştı. Bu benim çok hoşuma gitmişti. Gerçektende sakatken taraftarların bana gösterdiği ilgi çok güzeldi. Bana güç kaynağı oldular sakatlığımda. Bende o zor dönemi atlattım ve eski formuma yavaş yavaş kavuşuyorum." Şu sihirli lamba olayını daha önce okumuştumda müthiş hoşuma gitmişti. Eğer benimde bir sihirli lambam olsaydı aynı şeyi yapardım. Şimdi Tobias ile Uğur'u kıyaslamıyorlar mı yemin ederim kanıma dokunuyor ayıp yahu. Sonraki sorular sakatlığı ve boşa geçen iki sezon üzerine onları direkt paslıyorum.


Gelelim 33 numaradan 3 numaraya terfi etmesine.. "Ben ilk önce Bülent Abinin hayranı olarak büyüdüm. Abi diyorum ben ona çünkü beraberde oynadık. O zaman 3 numarayı Bülent Abi giyiyordu. Bende babam mersinli olduğu için 33 numarayı giydim hep. Bülent Abi formayı bıraktıktan sonra yabancı bir futbolcunun giymesini istemezdim. Hem alt yapıdan çıkmış hem onu örnek almış ve onun yolundan yürüyen birinin giymesini istiyordum ve bende bunu kendime layık gördüm. Kulübümden taraftarlardan olumlu tepkiler aldım ve 3 numarayı giymeye karar verdim." Bu bizim jenerasyon yani 87'liler Bülent Korkmaz'a başka bir sevgi ile bağlılar sanıyorum. Birazda bu Bülent Korkmaz sevgisi yüzünden Küçük Kaptan denilir Uğur'a. Onu örnek aldığını söyler çünkü her demecinde. Bir gün onun gibi Galatasaray'ın efsane kaptanı olacaktır. Galatasaray Yönetimi Bülent Korkmaz ile özdeşleşen 3 numaralı formayı saklamayı düşünür aslında Maldini gibi, Franco Baresi gibi, Roberto Baggio gibi.. Neyse sonra bu konuda da bir şeyler karalarım artık. Ne diyorduk 3 numaralı formada müzelik olacaktı. Ama bunu Bülent Korkmaz engelledi mesela çoğu kişi bilmez. "Benim formamı giyecek kişi Uğur'dur" diyerek hemde..

Birde Milli Takım mevzusu var. Uğur tamda Milli Takımın gözdesi olacağı dönemde o talihsiz sakatlığı yaşadı. Kendisi bu konu ile ilgili; "Aslında Milli Takıma ben sakatlanmadan önce çağırılmayı bekliyordum ama o dönem çağırılmadım. Tam çağırılacağımın haberlerini alıyordum sakatlandım hayırlısı tabi. Şimdi eski form düzeyimi yakalayıp Fatih Hocanın çağırmasını bekleyeceğiz. Taraftarlara şunu söylemek istiyorum . Bizi her zaman desteklesinler biz elimizden gelen her şeyi onlar için yapıyoruz . Onlar olduğu sürece biz olacağız. Bize destek olsunlar. Biz bu sene onların yüzünü çok fazlasıyla güldüreceğiz." diyor. İlk 11'de oynamaya başlar başlamaz çağırılacağından şüphem yok. Yedeksiz bir Gökhan Gönül Milli Takıma az bence. Bazen Sabri falan deneniyor ama Sabri iyide olsa kötüde olsa mimlenmiş bir kere ille o eleştrileri yiyecek yani. Uğur Sabri Abisinide kurtarır bu işkenceden belki :)

Ben röportajın bir kısmını aldım. Tamamını okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Küçük kaptana tekrar tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletir yazının sonunada miniminnacık bir nazar boncuğu iliştiririm. Allah bir daha böyle ayrılık göstermesin (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir