23 Ağustos 2009 Pazar

Barcelona Eto'o İle Yolları Neden Ayırdı

Bir forvet oyuncusundan beklediğiniz en önemli özellik onun gol atmasıdır. Forvet oyuncusu ne kadar fazla gol atarsa o takımın başarıya ulaşması kaçınılmazdır. Rijkaard'la başlayan Guardiola ile devam eden Barcelona 4-3-3'ün de Eto'o üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Barcelona formasıyla 135 maçta attığı 102 golle ve 2006 ve 2009 Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçlarında da skora katkı yaparak, kupaların kazanılmasında pay sahibi oldu. Eto'o nun Barcelona kariyeri hem kendisi hemde takımı açısından çok verimli geçti. Ama 28 yaşındaki futbolcuyu önce geçtiğimiz sezonun başlarında sonrada bu sezon Barcelona takımdan göndermek için elinden geleni yaptı. Basına sürekli sorun çıkardığı, takımın huzurunu bozduğu yansıdı ama olayın tam aslını malesef bilmiyorum. Böyle golcü futbolcuyu üstelik oynadıkları sistemin belkide bir numaralı adamını Ibrahimoviç karşılığında takas ettiler üstüne 40 milyon euro gibi bir fiyat ödediler. Bazılarına göre Barcelona iyi bir transfer gerçekleşti bazı kesimlere göre ise Inter inanılmaz kazançlı çıktı. Biz bunu sezon içinde daha rahat değerlendirebileceğiz.

Barcelona takıma yaptığı nokta katkılarla Rijkaard'dan bu yana oturmuş bir sistem kurdu. Takımın sistemi asla değişmedi, demirbaş futbolcularda hemen hemen takımda tutuldu ama vadesi dolan futbolcularla da yollar ayrıldı. Bunu Ronaldinho ve Deco'da da yaşadık. Guardiola'nın söylediğine göre takımın bir kan değişikliğine, yeni bir havaya ihtiyacı vardı. Takımın huzurunu bozan, sürekli huzursuz olarak gösterilen de Eto'o olduğu için piyango ona çıktı. Eto'o için ayrıca belirtmek gerekirse İspanya'da ırkçılık olayı yüzünden çok çekti. İtalya'da ise ırkçılık daha büyük boyutlarda hatta Inter taraftarı hala Balotelli'yi sindirememiş durumda. Eto'o ile neler yaşarlar bilmiyorum. Onlar için Ibrahimoviç büyük kayıp oldu ve bir bakıma takımın simge futbolcusu ayrıldı. Bu sezon yaptıkları transferlerle Ibra'yı aramayabilirler ama yinede sezonun başları sıkıntılı geçebilir. Ibrahimoviç ile Eto'o nun takasını daha önceden karşılaştırmıştık, teknik analizimizi yapmıştık. Özetlemek gerekirse ben Ibrahimoviç ile Eto'o kıyaslamam bile. Ibrahimoviç yıllarca Inter'i tek başına sırtladı, Eto'o nun ise arkasında çok kaliteli onu besleyen futbolcular vardı. Şimdi o futbolcuların Ibrahimoviç'i gol yollarında beslediğini düşününce çıldıracak gibi oluyorum yani inanılmaz bir hücum hattı oluştu. Eto'o yu ise Inter hücumu ne kadar destekler bilemiyorum.

Sorunun cevabı sanırım kan değişikliği oldu birazda Real Madrid'in bunca yıldızı kadrosuna kattığı bir yerde onlarda ses getirmek istemiş olabilir, bunu yaparken de şov transferinden çok ihtiyaca yönelik hareket ettiler. Eto'o takımdan hala neden gönderildiğini anlamaya dursun Serie A'da başladı, La Liga'nın da eli kulağında. Bu iki futbolcuyu yeni takımlarında izlemek için sabırsızlanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir