11 Ağustos 2009 Salı

Beckham İçin Karar Zamanı

David Beckham sürekli 2010 Dünya Kupası'nda İngiltere Milli Takım formasını giymek istediğini belirtiyordu. Onun söylemlerine dayanarak bunun en büyük hayali olduğunu söyleyebiliriz. Yalnız Capello ''Beckham, aralık ayından itibaren bir avrupa kulübünün formasını giymezse, Dünya Kupası'nda forma giyemeyeceğini çok iyi biliyor" dedi. Beckham şimdi ikileme girmiş durumda. Geçtiğimiz sezon sırf Milli Takım'da oynayabilmek için Milan'a transfer olmuştu. Başlangıçta 2 ay kiralık oynayacaktı ama performansı beğenilince sezon sonuna kadar kiralık olarak forma giydi. Los Angeles Galaxy taraftarlarıda buna tepki gösterdiler. Çünkü Beckham ABD'ye giderken artık futboldan elini, ayağını çekip kendini paraya emanet etmişti. Los Angales Galaxy taraftarlarıda Beckham'ın oynamayıp, reklam çekimlerine gittiğini görselerde biz Beckham'ın Los Angales Galaxy takımında oynayabilme ihtimalini sevdik dediler. Yalnız Beckham'da aklına saksı düşmüş olacak ki bir anda Milli Takım, profesyonel bir futbolcu olduğunu hatırlayıp Milan yolunu tuttu.

Beckham Aralık ayına kadar Galaxy'de forma giyebilir ve takımının başarısı için ter dökebilir. Galaxy taraftarları buna eyvallah desede Beckham'ın yine gideceğini düşünerek tepki gösteriyorlar. Bazıları Beckham topu ayağına aldığında yuhalıyor, ıslık çalıyorlar bazıları ise karısına küfür etmeye kadar ilerletiyor işi. Galaxy takımıyla çok iyi bir kontrat yaptığından Beckham bir yandanda takımından da ayrılmak istemiyor. Anlayacağınız Beckham'ın durumu tam bir karmaşa. 2010'da Milli Takım'a katılsada süper performans göstereceğine inanmıyorum. Çoğu maç yedek oturacak hatta oyuna bile giremeyecek. Onun varlığını simge olarak düşünüp takıma almak istiyorlar. Milan'da fena oynamamasına rağmen geçtiğimiz sezon süper bir Milan olmadığından o performansı değerlendirmek istemiyorum. Taliplileri arasında Manchester City ve Chelsea'nin olduğu söyleniyor. Ancelotti Milan'da olduğu gibi Beckham'la tekrar çalışmak istiyor. Manchester City'nin amacıda tamamen sükse yapmak, biraz olsun Manchester United'e hava yapmak. Beckham severler ise onu Manu'da görmek istiyor ama Ferguson onu kapıdan içeri almaz. Bekleyip göreceğiz Beckham 2010'da Milli Takım'da olacak mı olamayacak mı. Bu arada demedi demeyin Beckham paranın kokusunu sevdiğinden 40 yaşına kadar rahatlıkla oynar. Hele birde Galaxy taraftarlarıyla arayı düzeltirse belki bir Dünya rekoru bile kırabilir.

Aslında bu çocuk böyle değildi Manchester United'de de oynuyorken süper bir futbolcuydu. Yine ilgi odağıydı ama çoğunluk onu futboluyla seviyordu. Ne zaman zorla Real Madrid'e gönderildi sonradan bozuldu.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir