9 Ağustos 2009 Pazar

Ben Wallace Pistons'a Geri Döndü

Ben Wallace NBA'de yıldız olduysa bunu Pistons'a borçlu. Big Ben Pistons'da oynarken 4 kere yılın savunmacısı, 4 kere All-Star ve 6 kere de NBA'in en iyi savunma takımına seçildi. 2004'de yaşadığı şampiyonluğu saymıyorum bile. The Palace'de herkes Ben Wallace'yi çok seviyordu ama o kontrat zamanı geldiğinde Pistons'u satarcasına daha iyi paraya Bulls ile anlaşmıştı. Profesyonel oyuncu sonuçta daha iyi para hakkı ama Pistons taraftarlarına bu çok koymuştu. Gerçi o kontrattan sonra Ben Wallace aşısı asla tutmadı. Bulls cephesi bile Ben Wallace'ye verdiğimiz o kontrat hataydı diyor. Bulls'dan doğru Cavs'da şansını denedi sonra Shaq takası sonrasında Phoenix'e geçti ama Suns tarafından serbest bırakıldı. Hakkında emekli olacak tartışmaları yapılırken Ben Wallace bir yıllığına eski takımı Pistons'la yeniden anlaştı.

Öncelikle The Palace'de Ben Wallace nasıl karşılanacak bilemiyorum. Taraftarların ona öfkesi büyük olsada yeniden Pistons'a dönmesi taraftarları mutlu edebilir. 34 yaşına gelen Ben Wallace'nin eski performansı artık yok. İnanılmaz savunmaları, blokları pek izlemeyeceğiz. Ama onun takıma getireceği ayrı bir hava olacaktır. Billiups, Rasheed gibi Pistons'un zirvede olduğu zamanların yıldızlarının artık takımda olmadığını düşünürsek o günleri yaşamış bir Ben Wallace elbette katkı verecektir. Öncelikle derin bir bench katkısı verecek. En iyi 6. adam olmaktan çok rol oyuncusu olacak ve bu da Pistons'un aradığı şey diyebiliriz. Ayrıca Howard gibi uzunların arkasında durması içinde çok önemli bir hamle. Kvame, Wilcox gibi uzunlarla da iyi bir uzun rotasyonu oluşturacak. Big Ben hakkında merak edilen en büyük etken Pistons taraftarlarının onu nasıl karşılayacağıdır. Hatta kaç numarayı giyeceği bile büyük tartışma konusu oldu. Beklentileri biraz daha arttırırsak Ben Wallace'nin formasını emekli edebileceği de konuşuluyor. Sonuçta Pistons zamanında inanılmaz şeyler yaşadı ama bu çok düşük bir ihtimal.

1 yorum:

  1. Big Ben transferi değilde daha çok takımın durumu taraftarı sinirlendiriyordur. Yine bir yapılanmaya girdiler ve yine bir çok oyuncu değiştirdiler takımın hiç yoktan olan yapısı tekrar değişti ve yapılan her başarısızlıkta taraftar daha çook tepki göstericektir taraftar elbet Big Ben'e bir tepki göstericektir ama eğer Big Ben yine yüreğini koyarak oynar, takımı için çabalarsa taraftarda karşılık vermemezlik yapmayacaktır sonuçta taraftar başarı istiyor uzun zamandır ve bunu sağlamaka yönetimin elinde bir istikrar sağlamaları gerekiyor hem takımda hem transferde boşa para saçmamaları lazım geçen sene yaptıkları gibi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir