9 Ağustos 2009 Pazar

Trabzonspor'un Değişen Yapısı {Sivasspor 1-2 Trabzonspor}

Oynanan hazırlık maçlarıyla beraber Sivasspor maçında da gördük ki Trabzonspor'un oyun felsefesi geçen sezona göre çok değişmiş. Ersun Yanal döneminde daha garanti oynayan bir takım görüntüsünden, hücüm düşünen, topu ayağında tutan ve oyunun hakimiyetini rakibe kabul ettiren bir sisteme geçmişler. Trabzonspor geçtiğimiz sezon 4-3-3 sisteminde hiç vazgeçmedi. Hüseyin - Colman - Selçuk orta sahası daha çok defansif bir görünti çiziyordu. Hüseyin stoper edasıyla savunmasına yardım ediyordu hücumla alakası yoktu, Seçluk ve Colman'da diledikleri gibi hücum yapamıyordu. Bu yüzden takımın kaderi ileride oynayan Gökhan Ünal, Umut Bulut ve Yattara gibi isimlere kalıyordu. Trabzonspor kağıt üzerinde 4-4-1-1 veya 4-5-1 gibi görünsede aslında 4-1-4-1 gibi oynadı. Tjikuzu bir kere ne kadar isabetli transfer olduğunu kanıtladı. En azından Hüseyin Cimşir'le karşılaştırdığında arada inanılmaz farklar var. Tjikuzu defansın derinliklerine gelmiyor bunun aksine orta sahada pas dağıtımı da yapabiliyor. Selçuk İnan daha fazla hücuma çıkmaya başladı ve ileride pozisyonlar buluyor. Colman desek oyunun iki yönünü oynayabilen orta sahalar. Ayrıca bu futbolcuların uzaktan şutunun olmasıda ayrı bir avantaj. Engin ve Alanzinho iki iyi kanat futbolcu ayrıca bu isimlere Yattara'da katılınca Trabzonspor'un elinde çok iyi bir orta saha hattı oluşacak.

Bir takımda oyunun iki yönünü oynayabilen orta saha futbolcularının bulunması büyük avantaj. Hücumda yapabilen orta sahalar ileri çıkıp golde arıyabiliyorlar. Yani Umut Bulut aslında tek forvet olarak gözüksede saha içinde birçok yardımcısı var. İlk golde de gördük ki Selçuk İnan'ın bir forvet gibi koşusu golü getirdi. Kadroya baktığımda forvet hattında Gökhan Ünal gelecek Gabriç var yani Trabzonspor geçtiğimiz sezonun aksine çok yönlü bir kadro kurdu. Yedek kulübeside artık bir o kadar zengin görüntüde. Ceyhun diye bir adam giriyor vuruyor golü bulabiliyor. Ayrıca bu futbolcu stoper ve orta saha olarakta oynayabiliyor.

Trabzonspor'un bu güzel futboluna Sivasspor'da çok yardım etti. Geçtiğimiz sezonlarda gördüğümüz ısıran, koşan, baskı yapan Sivasspor'dan yeller esiyor. Kadroyu güçlendirelim derken takımın yapısını iyice bozdular. Buna Mehmet Yıldız, Sezer Badur gibi futbolcuların sakatlığıda eklenince çok kötü görüntü çizdiler. Sivasspor sadece geriden uzun top şişirip oyunu Ersen Martin'in üstüne yıktı. Ersen Martin'de iyi niyetiyle çalıştı ama yetersiz futbolcu. Kamanan'la iyi bir ikili olamadılar. Rakip savunmayla boğuşurken sürekli yerde kalan isimler oldular. Mehmet Yıldız'ın bu konuda önemini bir kere daha anlayabiliriz. Ayrıca orta sahada Sezer Badur'un olmayışıda hücum organizasyonlarında büyük sıkıntı yarattı. Kadroya baktığımızda defans hattın bozuldu, orta sahan bozuldu futbolunda orta sahayla oynandığını düşününce Sivasspor'u çok zor günler bekliyor. Maç sonuna kadar Trabzonspor'un hakkıydı ve kazanan taraf oldular. Yinede bu iki takımı 2-3 hafta daha izleyip futbolları hakkında kararlarımızı vermemiz gerekiyor.

1 yorum:

  1. Ceyhun çok yetenekli bir çocuk ve takımda daha fazla süre almalı Hami mandıralı'dan beri böylesine sert ve isabetli şut çeken oyuncu olmamıştı Trabzonda. Çok büyük yetenek daha iyide olacaktır böyle gençlere ihtiyacımız var çünkü.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir