13 Ağustos 2009 Perşembe

Bir Evrim Hikayesi {Dünden Bugüne Arda Turan}

Bugün böyle bir çalışma yapmak geldi içimden. Kahraman olarakta en geniş fotoğraf arşivim olan Arda Turan'a karar verdim. Sahi bilgisayarımdaki resimleri şöyle bir gözden geçirsem en çok kendi fotoğrafım varsa ikinci sırada da Arda'nın fotoğrafı vardır mutlaka. Hatta kafa kafaya yarışır bile diyebilirim. Netanya maçından beri foto-roman yapmıyordum bugün bi yapayım dedim. 30 Ocak 1987'de İstanbul Bayrampaşa'da doğmuştur Arda. 12 yaşında Galatasaray Altyapısına Fatih Terim önerisiyle davet edilmiş ve profesyonel futbol hayatınada Galatasaray Altyapısı ile başlamıştır. Dolayısıyla kendisi için en önemli kişilerin başında Fatih Terim gelmektedir. Galatasaray Altyapısından evvel Altıntepsispor'da oynamıştır. Galatasaray Altyapısına geldikten sonra bir çok alt yapı futbolcusu gibi Samiyen'in yolunu tutmuştur top toplayıcı çocuk olarak. Aşağıdaki iki resimde Rumen futbolunun iki efsane ismi George Hagi'nin futbolculuk ve Mircia Lucescu'nun teknik direktörlük zamanından gelmektedir. İnsanın inanası gelmiyor. 10 sene önce top toplayıcılık yapan bu çocuk şimdi Galatasaray Kaptanı olsun :) İşte bu yüzden başlık "Bir Evrim Hikayesi" olmuştur zaten.



Onun jenerasyonunda şimdilerde Trabzonspor'da boy göstermeye çalışan Ferhat Öztorun, Galatasaray'da görev yapma çabası içinde olan Mehvet Güven, bir kaç maçtır kendini ispat etmeye başlayan ve nihayet patladı dediğimiz isim Aydın Yılmaz ile küçük kaptan lakabını almış efsane #3 numaralı formayı giyen Uğur Uçar vardır. Bereketli bir devreymiş 87 doğumlular devresi. Baksanıza isimlere.. Arda bu beşlinin içinde şüphesiz en çok parlayan yıldız oldu. Hepsi çok özel ve mevkilerinin çok değerli oyuncularıda Arda bir başka sanki. Baksanıza kaptan bile oldu bunca çocuğun arasından sıyrılmakla kalmayıp Ayhan Akman, Emre Aşık, Harry Kewell gibi isimleri geride bırakarak.


Arda için önce pişme evresi dediğimiz evre başlar 2005-2006 sezonunda. Vestel Manisaspor'a kiralık olarak gönderilirir. Çıktığı 15 maçta 2 gol kaydeder. Galatasaray'ın 20:45 destanını yazarak şampiyon olduğu bu sezonda Fenerbahçe'nin Manisa deplasmanından 5-3 yenilerek puansız dönmesine sebep olmuştur. Maçta müthiş bir performans sergileyen Arda 2'de asist yapar. O sezon sonunda misyonunu tamamlayıp Galatasaray'a geri döner. Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu 2006-2007 sezonunda Galatasaray'da yıldızlaşan isimlerden birisi olur. Eric Gerets teknik direktörlüğünde çıktığı ilk Avrupa Kupası maçı olan Mlada Boleslav maçında iki gol atmış birde Sabri'ye gol attırmıştır.


Mlada Boleslav maçındaki patlamadan sonra hepimizin bildiği hikaye. Önce Galatasaray ile 2007-2008 sezonu şampiyonluğu sonra 2008 Avrupa Şampiyonası ve geride bıraktığımız rezil 2008-2009 sezonundan balçıkla sıvanamayan bir güneş gibi doğmaya devam etmesi.. Zincirin son halkası ise 10 numara ile perçinlenmiş kaptanlığı oldu. Bu Arda için bir son değil aksine yeni bir başlangıç oldu. Efsane olma yolunda kocaman adımlarla ilerlemeye devam ediyor. En son gelen haber bilmem doğru bilmem gerçek Barcelona'nın transfer listesine girdiği. Barcelona'da oynaması bir yana dursun bu bile bir gurur kaynağıdır ya Galatasaray ve bilhassa biz 10'suz ne yaparız işte onu bilmiyorum.

Nesilden Nesile Bir Sevda Hikayesinin Son Sayfasıdır 10'un Adı


2 yorum:

  1. Şimdilik en son efsane odur diyelim. Muhakkak henüz yeni doğmuş bir bebek bundan 20 yıl yılsonra emaneti Arda'dan devralıp sirkülasyonu devam ettirebilr. Kimbilir belkide oğlum Ayaz olur oda Dimi serap Halası :D

    YanıtlaSil
  2. :D İnşallah abi o zaman deriz işte biz bu efsanenin bebeklik fotoğraflarını görmüştük diye :p

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir