9 Ağustos 2009 Pazar

Bu Sıcakta Bu Kadar Oldu {Galatasaray: 3-2 :Gaziantepspor}

Sezonu 2-1'lik Sivasspor galibiyeti ile 5. sırada kapatan Galatasaray yeni sezona Gaziantep deplasmanı ile başladı. Maça çok hızlı başlayan Galatasaray'ımız Kaptanı ile 8. dakikada da ilk golü buldu. Ayhan'ın sağ kanattan açtığı ortaya penaltı noktası üzerinde sert vuruş Arda'dan geldi. Golden hemen 5 dakika sonra Souza'nın Tabata'ya çıkardığı pasta iki hamle ile Leo Franco'nun elleri arasında kaldı. Gaziantep maçı dengelemeye çalışadursun Galatasaray sol kanattan bir serbest vuruş kazandı. Bu seneki duran top kullanımına en büyük adaylardan birisi olan Arda topun başına geçti ceza sahası içinde boşta kalan Mustafa Sarp ise golü attı. Sezona gol ile başlayan Mustafa Sarp'ın orta sahada sırıtmak bir kenara dursun başarılı olduğunu bile söyleyebiliriz. Bu arada Ayhan'a kötü diyenlere inat Ayhan topu Gökhan Zan'dan alıp santra noktasına kadar taşıyor ve oyun kurucu mevkisinde inanılmaz işler yapıyordu maçta. Tribünlerde futbolu benim kadar özlemiş olacaklar ki müthiş desteklerini bir an olsun bırakmadılar ilk yarı boyunca. 28. dakikada takımlar su molası aldılar. Maçta dakikalar 37'yi gösterirken ceza sahasının bir kaç metre dışından Souza Galatasaray kalesine tam manasıyla bir füze gönderdi. Golden hemen 2-3 dakika sonra Keita rakip yarı alanda yerde kaldı. Daha sonra gelen haberlerde dilinin soluk borusuna kaçtığını öğrendik. Benim maç izlerken en çok korktuğum olay (Allah korusun) bir futbolcunun canlı yayında ölümüne şahit olmaktır. Keita yerde sarsılırken bakamadım ekrana sonra spiker kalktığını söyleyince dönebildim. Ama ondada yüreğim ağzımdaydı yani. Neyse sonraki dakikalarda iyiyim ben dercesine top takip etti, koşular yaptı falan durumu iyi yani. Şükürler olsun.


İkinci yarıya atak başlayan takım yine Galatasaray'dı. Fakat ilk yarıya nazaran maçın ikinci yarısında maç daha çok sahadaki 2. ve 3. bölgede yani orta saha çizgisi etrafında geçti. Maçın sonlarına doğru Milan'ın yerine maça giren Netanya maçında 3 gol birden atarak tam manasıyla patlama yapan isim Nonda'ydı. Ne Antep Ne-tanya farketmez diye düşünmüş olacakki Arda'nın arapası ile kaleciyle karşı karşıya kalmasının ardından güzelde bir gol attı. Futbol nankör spor. Daha bir ay öncesine kadar Nonda'yı bir çok taraftar gibi bende gönderilecekler listemin zirvesine yazıyordum. Ama beni yanılttı, utandırdı. Teşekkürler Anakonda aynen böyle devam lütfen. Milan'a değinmek gerekirse; tamam iyi bir forvet çok güzel işler yapıyor, koşularla falan boş alan hazırlıyor geriden gelenlere ama aklımda hep Milan ile ilgili ofsayt pozisyonları kalıyor eğer gol atmadıysa. İnsan kaldırır kafasınıda bir etrafına bakar değil mi? Tam gevşedik maç 3-1 bitecek derken ceza sahası içinde Ümit'in düşürülmesiyle Antep bir penaltı kazanıyor. Penaltıyı kullanan isim Tabata. Vuruyor ve gol oluyor. Fakat gol geçersiz.. Sebebi Tabta topa vurmadan saha içine giren futbolcular. Neyse penaltı tekrar ediliyor. Yine Tabata, yine aynı köşeye, yine Leo Franco'nun uzanmasına rağmen golünü atıyor. Tabata'nın attığı gol beni rahatsız etmiyor. Tabata gibi sevdiğim futbolcular Galatasaray'a gol atınca bunu hissediyorum. Durum 3-2. Maçın son anları artık. Rijkaard maçın yıldızını, kaptanını oyundan alarak alkışlatmak niyetinde kuvvetle muhtemel. Arda kendisinin çıkacağını Antep'li futbolcu Murat'ın uyarısıyla farkediyor. Pazubandını götürüp Ayhan'a veriyor Bünyamin Gezer'le göz gözeler bu anda. Bünyamin Hoca kalenin arkasından çıkmasını işaret ediyor Arda ise saha kenarından çıkmayı yeğliyor. Bu hareketiylede sarı kartı yiyor. Hiç lüzum yokken hemde. Neyse kaptanın canı sağolsun.

Ben Cimbom'um 3 gol atarak averajla lider olacak ilk haftadan demiştim maçla ilgili düşüncelerimde. Cimbom'umun attığı 3 golü bildim mi? Bildim. Antep'in yaptıkları (Galatasaray yendikten sonra elbette) beni çokta ırgalamaz. Geçen sene kâbus gibi geçsede bu sene aslanlar gibi geliyoruz. Birde dipnot; Couceiro'nun ne kadar sempatik geldiğini daha önceki yazılarımda söylemiştim. Bizim teknik direktörümüz zaten bambaşka. Kısa saçta açmış :) Birde Sporx'in maçla ilgili başlığına bayıldım: Kaptan Dümene Geçti. Tebrikler kaptana. Sen 10 numarasın Arda Turan.

3 yorum:

  1. Kaptan dümende Galatasaray güvende 5 maçta 8 asist, 1 gol inanılmazsın kaptan maşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Baroş'un bir an önce kendine gelmesi gerekiyor,gelecek maçta Rijkaard Nonda ile başlar mı acaba,bu tam bir ince çizgiye benziyor bir yanda kendine gelmesi (gol açısından)istenen Baroş diğer yanda performası yüksek Nonda.
    Bu arada yorumunuzu, maç yorumlarına kaynak olarak gösterdim,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Milan'a evlilik yaramadı sanırım :p yada hala balayında :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir