26 Ağustos 2009 Çarşamba

Buraya Kadarmış {Shaktar Donetsk:2-0:Sivasspor}


Avrupa Ligi play off heyecanına geçen hafta bıraktığımız yerden devam ediyoruz. Geçen hafta anımsarsınız Avrupa Ligi playoff bölüm 1 diye bir yazı yazmış ve Sivasspor'un malesef Avrupa Ligi gruplarına kalma şansının sıfır olduğunu söylemiştim. O yazının Sivasspor kısmının biraz sert olduğunun farkındayım ama açıkçası haketmişlerdi. Mesela Trabzon'da kendi evinde mağluptu ama Sivas'a olduğum kadar sert değildim Trabzon'a karşı. Hatta nerdeyse Trabzon kısmını pembe ile yazıp kimsenin umudunu kaybetmemesini söyleyecektim. Sivas'ın kamuoyundaki antipatik imajının Bülent Uygun sebepli olduğunu Burak yazmıştı bir kaç defa. Tekrara düşmeyelim herkes görüyor zaten bu durumu. Maça geçelim biz. Futbol konuşalım.


Star ekranlarındaydı maç dün. İçimden dedimki "keşke bizim maçıda star versede izleyebilsek.." ama endüstriyel futbol buna izin vermeyecekti ki vermeyecekte maçlar yine dsmartta gözümüz aydın. Tamda burada maçtan vazgeçesim geldi. Hani insan bazen sıkılırda amaaaan der ya böyle bırakmak ister herşeyi o moda girmiştim. Çıkmam uzun sürmedi. Zaten benim bir moda girmemin Aydın Doğan'ı yada digiturkun sahibini ırgalayacağını düşünmüyorum. İsyan çıkarasım geliyor arada sonra kendimde o gücü bulamayıp susup oturuyorum. Güya futbol konuşalım dedim değil mi? Tamam maça geçiyorum bu defa kesin. İlk maçında Sivas'ta 3-0 yenilmişti Shaktar'a. Shaktar kimdi peki? Lucescu'nun takımı. Hani şu 1-0, 2-1 gibi tek farklı skorlarla yetinen Lucescu'nun.. Bizim Lucescu işte canım geçen sene Uefa Kupasını kazanan adam. İşte o adamın takımından gol atamadan 3 gol yemişti Sivas. Bu maçada etkili başlayan taraf elbette Shaktar'dı. Srna ile ilk 20 dakikada gol arayan Lucescu'nun takımı golü 21. dakikada yine Srna'ya yapılan faul sonrasında kazanılan penaltı ile Jadson'un ayağından buldu. 1-0 ile istediğini fazla fazla alan Shaktar kapandı ve Sivas'ı yarı alanından çıkarmadı. İlk yarı kazanılan penaltı golü 1-0 Shaktar üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarının hakimi ev sahibi olmasınında avantajı ile Shaktar'dı. 60. dakika yine Srna'nın düşürülmesiyle bir penaltı kazandı Shaktar. Topun başında bu defa Luiz Adriano vardı. Penaltı yine gole çevrildi ve maçın bitimine yarım saat kala Sivas 2-0 mağluptu. Bu saatten sonra zaten imkansız olan Avrupa Ligi hayali tamamen ütopyaya dönüştü. Kalan dakikalarda Kamanan ile ataklar olsada sonuçsuz kaldı. Maç 2-0 biterken Shaktar Avrupa Liginde gruplara kalırken Sivas önce Şampiyonlar Liginden şimdide Avrupa Liginden elenerek Avrupa Kupası macerasına veda etti. Sivas adına bu maçtan çıkan en ve büyük ihtimallede tek olumlu şey kaleci Akın'dı. Petkovic'e benim bile tahammülüm kalmazken Sivasspor camiası nasıl tahammül ediyor bilmiyorum. Allahtan bu maçta cezalıydıda tarihi fark önlendi. Akın mutlaka değerlendirilmeli Bülent Uygun tarafından. Zaten kaybedecekleri bir şeyde kalmadı. Bu arada Shaktar cuma akşamı Barcelona ile Uefa Süper Kupa finalini oynayacak. Bizde dün yıl dönümünü kutlamıştık. Benim gönlüm Shaktar'dan yana ama geçen seneye damgasını vuran Barcelona'nın bu maçıda alarak sezon kupalarını dörtleyeceğini düşünüyorum.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir