9 Ağustos 2009 Pazar

Ceyhun Gülselam

Türk futbolunun Ceyhun Gülselam gibi futbolculara çok ihtiyacı var. Çünkü stoper ve defansif orta saha gibi oynayabilen bu kalitede genç futbolcular ülkemizden malesef fazla çıkmıyor. Unterhaching'de oynadığı dönemde dikkatleri üzerine çekmişti ve Ümit Milli Takım'a davet edilmişti. Futbol kariyerine baktığımda 8 yıl Bayern Münih altyapısında oynadığını görüyorum. Bu bir futbolcu için büyük avantajdır. Doğuştan gelen Allah vergisi yeteneklerinin üzerine Münih altyapısında da çok şey kattı. Daha sonra Fatih Terim onu A Milli Takım'a çağırdı. Oradan da Trabzonspor'a transfer süreci gerçekleşti. Ceyhun Trabzonspor'da yedek oynamasına rağmen A Milli Takım'a son zamanlarda banko çağrılan bir futbolcu. Fatih Terim bazı güvendiği isimlere ne olursa olsum mutlaka şans veriyor. Ceyhun'dan da bu sayede önemli katkılar alacaktır. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da fazla şans bulamadı ama oynadığı zamanda da formasının hakkını verdi. Ersun Yanal'ın ayrılmasının ardından sezonun son bölümünde düzenli olarak forma giymeye başladı.

Ceyhun'un öncelikle mükemmel bir şut tekniği var. Kaleyi gördüğü her yerden isabetli ve sert vuruşlar yapabiliyor. Bu Allah vergisi bir yetenektir yani sonradan geliştirilemez. Ama çok çalışarak şutunu daha da güçlendirebilir. Kendiside zaten idmanlarda kaleyi gördüğü her yerden şut çekerek kendini geliştirmeye çalıştığını ifade etmiş. Ceyhun ayrıca çok yönlü bir futbolcu. Stoper olarak ve orta saha olarak oynayabiliyor. Futbol tarzı biraz bizim Mehmet Topal'a benziyor. Ama Ceyhun işin ofansif yönünde Mehmet Topal'dan daha başarılı. Savunma kanadında ise Mehmet Topal daha iyi diyebilirim. Önemli olan bu iki futbolcuyu karşılaştırmak değil çünkü biri 22 diğeri 21 yaşında. İkiside uzun yıllar Türk futboluna hizmet edecekler ve Milli Takım'da forma giyecekler. Ceyhun için futbol hayatına da forvet olarak başladığını düşünürsek bu onun için ayrı bir avantaj. Trabzonspor'a baktığımda defansta Song ve Egemen oynuyor. Arkalarında Giray ve Ceyhun gibi iki büyük yetenek var. Orta sahanın ortasında gördüğümüz Colman, Selçuk ve Tjikuzu oynayacak. Bu futbolcular rotasyona sokacak ilk futbolcu kim desek yine aklımıza Ceyhun gelecek. Ceyhun henüz 21 yaşında ve üst düzey futbola yeni başlıyor diyebiliriz. Uzun vadede hem Trabzonspor'un hemde Milli Takım'ın değişmezi olacağına ben inanıyorum.

Şutu böylesine güçlü futbolcularla rakip savunmaların kiliti daha kolay açılıyor. Ceyhun dün Sivasspor'a attığı iki şutlar durumu bizlere özetledi. Birincisinde top direkten döndü herkese hadi canım dedirtti, ikincisinde ise golü bulup takımını galibiyete taşıdı. Trabzonspor'un son zamanlarda yaptığı transferlere bakınca genç, geleceği parlak, kadroda da kendine yer bulabilecek isimleri aldığını görebiliriz. Bu Sadri Şener'in futbol vizyonunu bir kere daha ortaya koyuyor. Trabzonspor güzel işler yapıyor ama bu sezon işleri çok zor. Çünkü lig geçtiğimiz sezon gibi geçmeyecek.

1 yorum:

  1. Gerçekten bende çok beğeniyorum Ceyhun'u.. Müthiş bir yetenek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir