24 Ağustos 2009 Pazartesi

Dünya Atletizm Şampiyonası #9

Atletizm Şampiyonası dün itibariyle sona erdi. Geride kalan 9 günün kritiğini yarın geniş bir yazı ile bulabileceksiniz. Ben bugün son günün özetini her gün yaptığım gibi geçmek istedim. Geride kalan 8 yazıda her zaman koşuları yazmıştım. Bugünkü ilk kısım koşulara değil bayanlar uzun atlama dalına ait olacak. Çünkü artık bizimde bir madalyamız var. Berlin'den boynu bükük döneceğiz, bu iş buraya kadar demişken Karin Melis Mey ortaya çıktı ve durun daha ben varım diyerek bronzda olsa bir madalya almamızı sağladı. Uzun atlama finallerinin altın madalyası Amerika'lı atlet Brittney Reese'e gitti. Gümüş madalyası Rus atlet Tatyana Lebedeva'ya gitti. Son olarak bronz madalya ise ülkemize Karin Melis Mey ile geldi.

Günün ilk koşusu erkekler 5000 metre finali ile yapıldı. Kenenisa Bekele'nin domine ettiği yarışta bu senede durum değişmedi. Bekele 13:17.09'luk derecesi ile Etiyopya'ya altın madalya götüren atlet oldu. İkincilik kürsüsünde Amerika'lı atlet Bernard Lagat'ı izledik. Gümüş madalya'nın sahibi olan Lagat'ın derecesi 13:17.33. Bronz madalyanın adresi ise James Kwalia C'Kurui oldu. C'Kurui 13:17.78 ile üçüncü olarak kürsüye çıktı.


Günün ikinci koşusunda bayanlar 1500 metre finalini izledik. Müthiş mücadelelere sahne olan finalin son 100 metresinde İspanyol atlet Natalia Rodríguez'in Gelete Burka'yı iterek düşürmesiyle birinci olmasına rağmen diskalifiye edilmesi yarışa ve geceye damgasını vurdu. Bu konuyla ilgili videyoyu burdan izleyebilirsiniz. Burka'nın düşerek yarıştan kopmasının ardından Maryam Yusuf Jamal 4:03.74'lük derecesi ile yarışı kazandı ve Bahreyn'e altın madalyayı götüren atlet oldu. Jamal'in ardından İngiliz atlet Lisa Dobriskey'in 4:03.75'lik derecesini izledik ki bitiş çizgisine zaten kafa kafaya girmişlerdi. Dobriskey İngiltere'ye gümüş madalyayı götürürken bronz madalya ise 4:04.18 ile Shannon Rowbury'e gitti.

Günün üçüncü yarışında erkekler 800 metre finalini izledik. Finali 1:45.29 ile Güney Afrika'lı atlet Mbulaeni Mulaudzi kazanarak altın madalyayı ülkesine götürdü. İkincilik kürsüsünde Kenya'lı Alfred Kirwa Yego'yu izledik. Yego 1:45.35 ile gümüş madalyaya uzandı. Finalin bronz madalyası ise Bahreyn'e Yusuf Saad Kamel ile gitti. Kamel'in derecesi ise 1:45.45'ti.


Günün dördüncü yarışı bayanlar 4x400 bayrak yarışı finaliydi. Yarışta Sanya Richards'lı Amerika takımı ile Shericka Williams'lı Jamaika takımının çekişeceği düşünülüyordu otoriteler tarafından. Ki öylede oldu. Yarışa iyi başlayan Amerika'lı atletler yarışın tamamında başarılı bir şekilde yarıştılar. Debbie Dunn, Allyson Felix, Lashinda Demus ve Sanya Richards'tan oluşan Amerika takımı 3:17.83'lük dereceleriyle birincilik kürsüsüne çıkarak Amerika'ya altın madalyayı götürdüler. Amerika'nın hemen ardından gelen ekip ise Jamaika'lı ekip olan Rosemarie Whyte, Novlene Williams-Mills, Shereefa Lloyd ve Shericka Williams'tı. Jamaika ekibi 3:21.15 ile sezonunda en iyi derecesini yaparak gümüş madalyaya uzandılar. Finalin bronz madalyası ise Rusya'ya gitti. Rusya takımı olan Anastasiya Kapachinskaya, Tatyana Firova, Lyudmila Litvinova ve Antonina Krivoshapka 3:21.64 ile yine sezonun en iyi derecesini yaparak üçüncü oldular ve bronz madalyayı ülkelerine götürdüler.



Günün ve şampiyonanın son yarışı ise erkekler 4x400 metre bayrak yarışları finaliydi. Bu seneki bayrak yarışları Amerika'nın etkisi altındaydı. Tıpkı bayanlar 4x400 gibi erkekler 4x400'üde Amerika takımı kazandı. Angelo Taylor, Jeremy Wariner, Kerron Clement ve LaShawn Merritt'in oluşturduğu Amerika takımı 2.57:86 ile açık ara farkla birinci olarak altın madalyanın sahibi oldular. Yarışmanın ikinciliği ve gümüş madalyası ise İngiltere'nin oldu. Büyük Britanya & Kuzey İrlanda takımı olarak yarışan İngilizler Conrad Williams, Michael Bingham, Robert Tobin ve Martyn Rooney'le 3:00.53 ile sezonun en iyi derecesini yaparak kürsüye çıkmaya hak kazandılar. Avustralya takımı ise finalin bronz madalyasının sahibi oldu. John Steffensen, Ben Offereins, Tristan Thomas ve Sean Wroe ile 3:00.90 yaparak üçüncü oldular ve bronz madalyayı almak için kürsüye çıktıar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir