11 Ağustos 2009 Salı

Edu Dracena'ya Elveda

Edu'nun 2.5 ay sonra sahalara döneceği açıklanınca Fenerbahçe'de düğmeye bastı ve Edu ile yolları ayırma kararı aldı. Fenerbahçe'de oynadığı üç sezonda 122 maça çıktı ve 11 gol kaydetti. Son derece istikrarlı bir görüntüsü vardı. Fenerbahçe'nin Zico döneminde yaşadığı lig şampiyonluğunda ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde (her ne kadar kendi kalesine attığı gollerle konuşulsada) büyük katkı sağladı. Bugünlerde çok konuştuğumuz özellikle bazı otoritelerin söylediği defansta top yapan, oyun kuran futbolcu modelinede uyuyordu. Oynadığı 3 sezonda partneri Lugano ile çok uyumlu görüntü çizdiler. Ayrıca Lugano'nun aksine saha içinde çok ılımlı hareketleri vardı ve asla hakeme itiraz ve futbolcularla itiş kakış tarzı durumlarada girmezdi. Yani anlayacağınız benim Fenerbahçe'de oynayan en beğendiğim futbolculardan birisiydi.

Ayrılmasına üzüldüm çünkü Lugano'nun aksine hareketleriyle bu lige çok yakışıyordu. Yinede 2.5 ay için Edu'nun sözleşmesini feshedecek olan Fenerbahçe'ye birşey söyleme de hakkımız yok. Çünkü Avrupa Ligi macerası ve ligde zorlu bir yarış onları bekliyor. 2,5 sonra iyileşecek birde bunun rehabilitasyon süreci derken 3-4 ayı bulacak. Fenerbahçe'nin de şu an en eleştirilen bölgesi defans hattı gibi duruyor. Bilica ve Önder hiç sağlam görüntü çizmiyorlar. Fenerbahçe'nin Edu'dan alıştığı topu geride organize etme olayı tamamen kalkmış durumda. Bilica bir nebze Lugano'nun boşluğunu hem futbolcu hemde karakteriyle dolduruyor ama Önder Turacı Edu'dan çok farklı oyuncu. Ayrıca bu eleştirdiğimiz ikilininde tek alternatifi Bekir İrtegün. Bu yüzden Fenerbahçe'nin mutlak suretle kaliteli bir stoper alması gerekiyor. Yabancı kontenjanını da düşününce Bilica'nın yedek kalıp gelen oyuncunun onun yerine oynayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin yabancılarına baktığımızda Deivid zaten yedek kalıyor ama diğer yabancıları banko oynayacak isimler.

Fenerbahçe geçmişte aynı durumu Fabio Luciano'da da yaşamıştı. Geçirdiği şanssız sakatlığın ardından çok uzun süre sakat kalacağından yerine Edu ve Lugano transfer edilmişti. Gelin görünki şimdide Edu aynı durumu yaşıyor. Anlayacağınız Fenerbahçe bu sezon savunma hattından çok çekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir