10 Ağustos 2009 Pazartesi

Asıl Profesyonel Tolga Mı Linderoth Mu?

Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin'i 2009 Fair Play ödülüne aday göstereceklerini açıkladı. Tolga'nın geçen sezon kolunun maç ve antrenman dışında özel yaşamında kırıldığı, iyileştikten sonra kulübüne başvurarak oynayamadığı 2 aylık süre için kendisine ödeme yapılmamasını istediği, bu haberin doğrulanması üzerine genç kalecinin 2009 Fair Play Ödülü'ne aday gösterileceği bildirildi. Erdoğan Arıpınar, ''Özellikle milyarlarca liranın konuşulduğu bu transfer sezonunda yalnız soyadı Zengin olan Tolga'nın, herkese örnek olacak bu özverili davranışı bizleri mutlu etmiştir. Onun adını 2009 Fair Play Ödülleri adayları listesine yazmaya karar verdik'' diye konuştu.

Tolga Zengin'in bu davranışı gerçekten çok güzel. Euro 2008'de forma giymiş Milli bir kaleci para piyasasının üst düzeyde olduğu ülkemizde oynamadığım sürenin parasını vermeyin diyerek müthiş bir iş yapmıştır. Öncelikle Tolga Zengin'i kutlamak gerekiyor. Aslında bu konudan dolaylı ben Linderoth hakkında konuşmak istiyorum. Linderoth'un Galatasaray'da ki ilk sezonunda geçirdiği kemik büyümesi gibi bir hastalıktı. Söylenenlere görede bu hastalık milyonda bir görülen birşeymiş. Buradan bakınca bu hastalıkta saha içinde olan birşey değil. Yani aldığı darbeye dayalı falan olmadı. Bizler Linderoth'a güvendik, iyileşince takıma müthiş katkı verecek dedik ilk sezonu tedaviyle geçti. Sonrasında İsveç Milli Takım'ına katıldı ve burada sakatlandı. Bu sakatlığıda sezon içinde birçok defa nüksetti. Bu sezona geldik ve Linderoth tekrar 2 ay yok. Bu adam kuruşu kuruşuna parasını alıyor yani vefayla falan işi yok. Galatasaray'da hala bu futbolcunun üzerinde duruyor. Tamam bende Linderoth'a hep güvendim, iyi olacak dedim ama bu işte biraz sıkmaya başladı. Tolga Zengin'i görünce Linderoth'da oynamadığı 2 sezonun parasını almasın demek geliyor içimden. Ama bazı isimlerin bu tip durumlarla işi olmaz yani paralarını son kuruşuna kadar alırlar. Kulübün yararına olacağı için sözleşmesini donduralım teklifi yapılsa onu da kabul etmeyecektir. Şimdi Galatasaray bu futbolcuyla yolları ayırsa vefasız mı oluyor. Linderoth profesyonel olup parasını son kuruşuna kadar alırken iyi de, Galatasaray neden profesyonel olmuyor.

2 yorum:

  1. Aç kalırdı adam oynamadığı zamanın parasını almasaydı. Başka bir ek iş yapardı :) Tolga 2ay para almasa bir şey olmaz da 2 sezon para almayan adam açlıktan ölür :). Şaka bir yana Tolgayı tebrik etmek lazım

    YanıtlaSil
  2. heralde en mantıklısı bu tip durumlarda her iki tarafında mağdur olmaması için futbolcunun parasını sigorta şirketinden alması.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir