28 Ağustos 2009 Cuma

Efes Pilsen World Cup #2

Efes Pilsen World Cup'ta heyecan devam ediyor. Dün oynanan maçlardan ilkinde 18:30'da Makedonya-Letonya'yı izledik. Makedonya'nın Letonya'yı tabiri caizse ezip geçtiği maçın sonucu 95-74 Makedonya galibiyetiydi. Letonya turnuvanın açılış maçında İngiltere'yi son saniyede bulduğu turnike ile 86-84 yenmişti. Bu maçta ise Makedonya'nın katı savunması ve başarılı atakları karşısında pek bir varlık gösteremedi. Bu maç Makedonya'nın Efes Pilsen World Cup'taki ilk maçıydı. İkinci maçını ise şu sıralarda İngiltere ile oynuyor. Makedonya-Letonya maçı Galatasaray'lılar için ayrı bir önem taşıyordu. Çünkü Ekimde başlayacak Beko Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Cafe Crown'ın yeni transferlerinden Darius Washington'da bu maçta oynuyordu. Maç boyunca 13 sayı atan ve başarılı bir oyun sergileyen Darius'un hızı ve üçlükleri gerçekten etkileyiciydi. Letonya'da ise takımın en iyisi double-double yapan Andris Biedrins'ti (16 sayı-11 ribaund). Maça 10-0'lık seri ile başlayan Makedonlar ilk seti 28-15 ile önde tamamladı. İkinci sette yine etkili oyununu sergilemeyi sürdüren Makedonya devrenin son 5 dakikasında 38-23 girerek 15 sayı fark atmıştı Letonya'ya. Letonya'nın kendince çabaları olsada bu çabalar farkı eritmeye yetmedi devre 48-35 Makedonya üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci devreye Darko Sokolov'un üçlüğü ile başlayan makedonlar bu periyotunda mutlak hakimiydi. Son çeyrek başlarken fark 20 sayıydı. 73-53 ile başlayan 4. periyotta da değişen birşey olmadı. Makedonya final periyotuna Vojdan Stojanovski'nin üçlüğü ile başladı. Son periyotun 3. dakikası geçmişti ki farkı 24 sayıya kadar çıkmış olarak gördük. Son saniyelerde tamamen çözülen Letonya karşısında 95-74 galip gelmek Makedonya'yı hiç zorlamadı açıkçası.

Günün ikinci maçında ise A Milli Takımımız Almanya ile karşılaştı. Maça; Kerem, Ömer, Hidayet, Oğuz ve Fatih Solak beşlisi ile başladık. Almanya maça sayıyla başlayan taraftı. Almanya'nın sayısına Ömer Onan'ın üçlüğü ile cevap verdik. İlk periyotta Jan Jagla'nın sayıları Almanya'yı diri tuttu. Biz ise Kerem Tunçeri ve Ömer Onan ikilisi ile Jan Jalga'ya yanıt verdik. İlk periyotun son 3 dakikasına 19-13 galip giren Milli Takımımız farkı koruyamadı. İlk periyot 24-24'lük eşitlik ile sona erdi. İkinci periyota Lucca Staiger'in üçlüğü ile başlayan taraf Almanya'ydı. Periyodun 5 dakikası geride kaldığında ise skorboard 6 sayı fark yediğimizi gösteriyordu. Ersan ve Hidayet'in bulduğu sayılarla fark erisede ilk devrenin sonucu Almanya lehineydi. Almanya 41-37 önde gitti soyunma odasına.

İkinci devreye de Almanya sayısıyla başladık. 3. dakika geride kalırken fark 9 sayıya kadar yükselmişti. Bu dakikadan sonra biraz toparlanma eğilimi gösterdik. Sert ve başarılı savunmamızın yanı sıra Hidayet'in bulduğu basketlerle de farkı erittik. 14-5'lik bir seri yakalayan Milli Takım durumu 53-53'lük beraberliğe getirdi. Periyodun son dakikasında 55-53 öne geçsekte Almanya'nın bitime 35 saniye kala bulduğu üçlüğe cevap veremeyerek son periyota 56-55 geride başladık. Final periyodunda da durum değişmedi. Yine Almanya'nın sayıları ile başlandı. Daha sonra Ömer Onan, Ömer Aşık ve Ersan ile 7-0'lık bir seri yakaladık. Fakat Almanya'nın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla bir nebzede olsa açılan fark eridi. Bitime 4 dakika kala skor 67-63 Almanya üstünlüğündeydi. Son dakikada karşılıklı bulunan serbest atış sayıları ile maçı 67-74 kaybettik. Açıkçası her maçtan sonra söylemekten bıktım ama tekrar ediyorum. Tanjevic ile bu iş yü-rü-mez! Bunu tüm basketbolseverlerin görüp Federasyonun hala görmemiş olması ne kadar tuhaf değil mi? Gruptaki ikinci maçınıda kaybeden A milli takım gruptan çıkma şansını kaybetti. B grubunun 3. sü ile yarın 16:00'da klasman maçına çıkacak. A grubunda birer galibiyeti bulunan Hırvatistan ve Almanya bugün 21:00'de karşılaşacaklar ve grup birinciliği için kapışacaklar. B grubunda ise Letonya'nın 1 galibiyeti var maçlarını tamamladı, Makedonya'nın 1 galibiyeti var ve şu sıralarda İngiltere ile oynuyor, İngiltere'ninse galibiyeti henüz yok. Bu grupta daha kesinleşen durum yok yani.

Turnuvada bugünün programı;

18:30 Makedonya-İngiltere (ilk periyot sonucu; Makedonya: 23-17 :İngiltere)
21:00 Hırvatistan-Almanya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir