1 Ağustos 2009 Cumartesi

Elano'dan İzlenimler

Elano'nun dün Galatasaray TV'de verdiği röportajı ve bugün yapılan imza törenini izledik. Elano transferini gerçekleşmeden önce de konuşmaya başladık, şimdi de konuşuyoruz, sahada ki performansını görüncede konuşmaya devam edeceğiz. Öncelikle Galatasaray bu transferiyle vizyonunu bir kere daha ortaya koymuştur. Özellikle son iki sezondur Avrupa'da bilinen, kariyerli futbolcuları kadromuza katıyoruz. Geçtiğimiz yıl aldığımız güzel arabaya iyi şöfor bulamamıştık ama bu sezon usta şöförle yola çıkacağız. Bu yüzden Galatasaray'da başarının birinci anahtarı sistem ve düzenli çalışma olacak. Elano transferi bütün Avrupa'da büyük yankı uyandırdı. Bu futbolcunun peşinde Inter, Juventus gibi kulüpler koşuyorken Galatasaray'ın bu transferi başarması büyük olaydır. Son zamanlarda inandığım bir olay var ne kadar zengin olursan ol büyük transferleri başkanlar değil iş bitirici yöneticiler yapıyor. Elano'da bugün basın toplantısında Galatasaray'ın büyüklüğünden, Rijkaard'ın burada oluşundan falan bahsetti ama buraya gelmesinde Haldun Üstünel'in büyük etkisi olduğunu da belirtti. Manchester'de Haldun Üstünel ile birlikte 3 gün geçirdiklerini ve bundan çok etkilendiğini belirtti.

Haldun Üstünel için de ayrı bir paragraf açmamız lazım. İmza töreninde konuşmalarından çok etkilendim. Transferleri sadece kendine bağlanmaması gerektiğini ve bu işin ekip çalışması olduğunu belirtti. Elbette bu işler ekip çalışması ama Haldun Üstünel mütevazilik yapıyor. Bu büyük transferlerde emeği çok büyük. Haldun Üstünel Galatasaray için gelip geçici olduğunu ileride Galatasaray'ın olumlu işlerinde adının anılmasını kendisinin için en büyük gurur olacağını belirtti. Sadece iş bitirici yöneticiliği ile değil insanlığıyla da Haldun Üstünel büyük takdir topluyor. Forumlarda yazıyor zaten Fenerbahçe'liler bile Haldun Üstünel'i transfer edelim diyorlar ve kendisini takdir ediyorlar. Haldun Üstünel'le kız istemeye gidelim falan geyikleride her yerde dolaşıyor. Bunlar çok güzel şeyler. Biz Galatasaray'lılar Allah Haldun Üstünel'i başımızdan eksik etmesin diyelim.

Elano'ya dönersek konuşmalarından anladığımız bireysel başarılardan ziyade takım olarak birşeyler yapmak istediğini belirtti. Brezilya'lı futbolcular genelde şahsi hareket ederler ama Elano bunlardan çok farklı. Zaten düzgün aile hayatıyla da örnek gösteriliyor. İçimden bir ses Galatasaray'da Taffarel etkisi yaratacağını söylüyor. Geçtiğimiz sezon Portsmouth maçında takımının sağ bek ihtiyacı olduğu için o mevkide oynadı. Galatasaray'da Kewell örneğine birebir uyuyor. Müthiş bir profesyonel ve takım oyuncusu diyebiliriz onun için. Kendisine Lincoln'ü sorduklarında onunla tek ortak noktamız Brezilya'lı olmamız diyerekte mükemmel bir cevap verdi. Elano şimdiden duruşuyla, konuşmalarıyla bizlerin büyük takdirini topladı. Sahada ki performansıyla da alkışımızı mutlaka alacaktır. Ayrıca 9 numaralı formayı alacak olmasına da çok sevindim. Hakan Şükür'ün efsaneleşmiş formasıydı, bu forma Elano'ya çok yakışacaktır. Acaba Hakan Şükür bu konuda ne gibi açıklama yapacak merak ediyorum.

Coşkun Özarı'nın da daha önceden imza töreninde olacağı belirtilmişti. Zaten haberleri de çoğu yerde çıkmıştı. Onu da imza töreninde görmek güzel oldu. Kendisi futbolculuk hayatıyla olsun, antrenörlük hayatıyla olsun Galatasaray'ın yaşayan efsanelerinden birisi konumunda. Elano gibi büyük bir transferin yanında Coşkun Özarı gibi bir efsanenin bulunması da çok gurur verici. Haldun Üstünel bir mevkiye daha transfer düşündüklerini belirtti. Bu mevki de büyük ihtimalle forvet olacak ama kimi alacaklar bilinmiyor. Haldun Üstünel yine saman altından su yürütecek bizleri ters köşeye yatıracaktır.

3 yorum:

  1. İlk başlarda ağzında transferle ilgili birşey kaçırdı sonra güldü ve sustu görüştüğü yada anlaştığı isimler var galiba :D ama bence en büyük tehlike defansta iyi biri lazım tamam milli takımın en önemli oyuncuları bizim defansta ama yinede şuan ki görüntüyle sos veriyolar benim fikrime göre yabancı bir oyuncu şart defansa

    YanıtlaSil
  2. Kralın forması demek :) vay be..

    YanıtlaSil
  3. Abi iyi hos forvet alalım da bu stoper ve sağ bek mevkileri ne olacak.Sabri ve Gökhan Zan'a mahkum olup milli takım oyuncaları defansımızda diye mi avutacağız kendimizi?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir