1 Ağustos 2009 Cumartesi

Los Galácticos'un İlk Bozgunu


Beşiktaş'ında katıldığı fakat grupta topladığı 2 puanla grubundan çıkamadığı sezon öncesi turnuvaların en prestijlilerinden birisi olan Barış Kupasında Real Madrid yarı finalde Juventus'a elendi. Maça hızlı başlayan Juventus, gol için fazla beklemek zorunda kalmadı. 3. dakikada Del Piero'nun kullandığı serbest vuruşta, topa yükselip kafayı vuran isimi eski Realli Cannavaro oldu. İtalyan savunma oyuncusunun bu golüyle Juventus, 1-0 öne geçti. 41. dakikada Real Madrid adına eşitliği sağlayan 94 milyon avroluk Ronaldo'ydu. Chiellini'nin Raul'u düşürmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren Ronaldo, Real forması altında ikinci golünü de penaltıdan atmış oldu. İlk yarı 1-1 sona ererken ikinci yarıda Juventus yine farkı açtı. 49. dakikada kullanılan kornerde topun başına geçen Del Piero, yine Real Madrid ceza sahası içinde bir panik havası yarattı. Haklıydılar, zira korneri kullanan Del Piero topu Salihamidzic'in kafasına nişanladı ve Boşnak oyuncunun golüyle Juventus maçı 2-1 kazanarak Barış Kupası'nda finale yükseldi.

Real Madrid çok başarılı oyuncuları kadrosuna zorlada olsa kattı off-sezonda çok yazdık çizdik çok konuştuk. Gerek transfer konusundaki baskıları gerekse oyuncuların imza törenleri ile tam bir gövde gösterisine döndürdüler transfer sezonunu. Bizede bayağı malzeme çıkmıştı şimdi şikayetçi değiliz hiç olmadık. Aslında sağlam bir Real tüm futbol severleri mutlu eder. Fakat Real şunu öğrenmedi bir türlü. Çok para harcamak her zaman çok iyi takım kurmak değildir. Neyse biz kupadan devam edelim.

Barış Kupası'ndaki diğer yarı finalde ise Aston Villa, Porto'yu 2-1 mağlup etti. Maçın 14. dakikasında sağ taraftan yapılan ortayı Heskey, ceza sahası içinde çok iyi değerlendirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 38. dakikada kullanılan kornerde Steve Sidwell, takımının üstünlüğünü 2-0'a taşıdı. 69. dakikada Heskey, Maicon'la yaşadığı tartışmanın ardından kırmızı kart görürken, Maçın skorunu Hulk 90. dakikada attığı penaltı golüyle ilan etti: 2-1 Böylece Barış Kupasında finalin adı Juventus-Aston Villa oldu. Bakalım kupa kime gidecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir