23 Ağustos 2009 Pazar

Enes Kanter Findlay College Prep' te Forma Giyecek


Fenerbahçe Ülker'den ayrılarak ABD'nin younu tutan 17 yaşındaki yıldız adayı Enes Kanter, Findlay College Prep'te forma giyecek. Genç oyuncu hedefinin NBA olduğunu belirtti.

Eğitimini ve profesyonel basketbol hayatını ABD'de sürdürmek için Fenerbahçe Ülker'den ayrılan 17 yaşındaki başarılı basketbolcu Enes Kanter, ''Avrupa'da yapabileceğim her şeyi başardığımı düşünüyorum. ABD'ye gelmek ve NCAA (Amerikan Kolej Sporları Kurumu) tecrübesi edinmek istedim. NBA'de oynayabileceğime inanıyorum'' dedi.


Bence de kendisi için en iyi olan kariyerini Amerika' da sürdürmesiydi. Kendisi için en doğru seçimi yaptığına inanıyorum. Böylece henüz 17 yaşında Nba' i düşünmeye başlayıp; kendisini oraya göre geliştirecek.

Kendisi için doğru bir hamle ama kulübü Fenerbahçe Ülker için aynı şeyleri söylemek çok zor. Türk Basketbolu' nun yetiştirdiği en yetenekli oyunculardan birini nerdeyse hiç yararlanamadan ellerinden kaçırdılar. Şimdi zaten hiç oynamıyordu, rotasyonda yeri yoktu gitmesi takımı etkilemez diyenler olabilir ama durum kesinlikle öyle değil. Henüz bu çocuk 17 yaşında. Yani katkı vermeye başlayacağı yaşta ellerinden kaçırdılar. Evet geçen seneye göre düşünürsek yokluğu pek anlaşılmayacak ama takımda kalsaydı varlığının değeri o zaman anlaşılırdı.

Şimdi Enes kendine çok dikkat etmeli. Ne olursa olsun bir yola çıktı; bu saatten sonra herkes Enes' e destek olmalı. Kendisi bir röportajında Fenerbahçe Ülkerli taraftarlardan umarım ayağın kırılır da oynayamazsın tarzı mesajlar aldığını söylemişti. Bunlar hoş şeyler değil. Bu oyuncu inanıyorum ki gelecekte bizim Nba' deki gururumuz ve Milli Takımımızın da vazgeçilmez oyuncusu olacak. Hep beraber onun yanında; ona destek olmalıyız. Bundan sonraki kariyerinde başarılar Enes Kanter!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir