23 Ağustos 2009 Pazar

Sharapova Fırtınası


Wimbledon'dan sürpriz bir şekilde omuzundan sakatlanmasının ardından elenerek sevenlerini üzen Maria Sharapova Rogers Cup'ın Bayanlar ayağında fırtına gibi esmeye devam ediyor. Erkekler ayağını Andy Murray kazanmış ve Dünya Klasmanında da ikinci sıraya yükselmeye hak kazanmıştı geçtiğimiz hafta hatırlarsınız. Kupanın yarı final ilk maçında Maria Sharapova vatandaşı Alisa Kleybanova'yı 6-2, 4-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Maç 2 buçuk saat sürdü fakat izleyenlere müthiş bir seyir zevki yaşattı şüphesiz. İlk sette omuzundaki sakatlığında etkisiyle bilhassa servis atışlarında zorlanan Sharapova'nın Amerika Açık öncesi bu sakatlığının hala başına bela olması can sıkıcı olsada setin genelinde iyi bir oyun sergiledi ilk setin sonunda skorboardda 6-2'lik Sharapova üstünlüğü vardı.

İkinci sete ilk sete nazaran daha kötü başladı. Servislerindeki sıkıntı bu sette de baş gösterince 3-0 geriye düşmekten kurtulamadı. 3-0'dan sonra biraz toparlansada set önce 3-1'e, 4-1'e sonrada 4-4'e kadar gitti. Bu sette Kleybanova'nın mücadelesi Sharapova'nın hızını biraz kesmiş olacak ki 2. set 6-4 Kleybanova üstünlüğü ile geçildi. Tie-break setinde ise 1-0 geriye düştükten sonra toparlandı ve oyunu 40-0'lık bir seri ile alarak durumu 1-1'e getirdi. İkinci set gibi heyecanlı geçen bu setinde sonucu 6-4 Sharapova lehineydi. Sharapova bu sonuçla finale çıkmaya hak kazandı.


Sharapova'nın rakibini belirleyecek maç ise Serena Willams ile 4 numaralı seri başı Elena Dementieva arasında oynandı. Yarı finalin diğer ayağı olan bu maçı 7-6 ve 6-1'lik setlerle 2-0 kazanan Dementieva finalde Sharapova'nın rakibi oldu. Maça iki rakette müthiş başladı. Büyük çekişmeye sahne olan ilk set tie-break'e gitti. Fakat Dementieva Serena'ya göre daha başarılı olan isimdi ve 7-6 ile ilk seti aldı. İkinci sette ilk setinde moraliyle olsa gerek Serena'ya yalnızca bir oyun kaybederek 6-1 gibi net bir skor ile Serena'yı 2-0 yendi ve finale adını yazdırmaya hak kazandı. Final bugün yerel saat ile 13:30'da oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir