22 Ağustos 2009 Cumartesi

Erken Final: Andy Murray vs Roger Federer

Dünya Klasmanının zirvesindeki iki isim Andy Murray ile Roger Federer Cincinnati Tenis Turnuvasında yarı finalde karşı karşıya gelecekler bugün akşam üstü. Dünya Klasmanının ilk iki ismi 1973 yılından beri 66. defa karşı karşıya gelecekler. İlk kez Wimbledon dışında bir final öncesi karşılaşmada Dünya Klasmanının ilk iki sırasındaki raketler karşılaşacaklar. Kariyerinde iki Cincinnati şampiyonluğu bulunan Federer çeyrek finalde kazandığı bu maç ile ATP turnuvalarında yaptığı 1000 maçın 200.sünü kazanmış oldu.

Andy Murray yarı finale Julien Benneteau'yu 2-1 yenerek gelirken, Federer ise Dünya Klasmanının eski 1 numaralı ismi Lleyton Hewitt'i 2-0 yenmeyi başararak yarı finalin yolunu tuttu. Andy Murray ile Julien Benneteau arasındaki maç karşılıklı sayılarla başladı. İlk sette Benneteau'nun 6-4'lük galibiyeti vardı. İkinci setede iyi başlayan Benneteau durumu 2-0'a kadar getirsede Murray'ın başarılı oyunu karşısında tutunamadı ve ikinci set 6-3 Murray lehine bitti. Tie-break setinde ise Benneteau'nun tam manasıyla çöküşü vardı. Seti 6-1 kazanan Murray rakibine nefes aldırmadı dersek yanlış olmaz. Diğer çeyrek final mücadelesinde ise karşılaşmanın adı; Roger Federer-Lleyton Hewitt'ti. Eski Dünya Şampiyonuna karşı yeni Dünya Şampiyonunun çekişme ile geçeceğini düşünenler yanıldılar. Zira maç sadece 70 dakika sürdü. Federer ilk seti 6-3 ikinci setide 6-4 kazanarak yarı finale yükselmeye hak kazandı. Federer ile Murray rakip olduklarını öğrendiklerinde ise şunları söylediler;
Federer; "Birbirimize yakın maçlar oynadık onun çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden onunla karşılaşmak için çok heyecanlıyım."
Murray; "Ona bir çok karşılaşmada mağlup oldum. Yinede onunla oynamaktan çok zevk alıyorum. Zor bir maç olacağını biliyorum. Ona karşı en iyi oyunumu oynamalıyım."

Şimdiden bu karşılaşmanın heyecanını yaşıyor ve izleyebilmeyi umuyorum. Turnuvanın resmi sitesinde yarı final maçları akşam üstü 19:00'da yazıyor. Gözümde Eurosport'ta hani çıksada izlesem diye. Bakalım bekliyoruz Dünya Klasmanının ilk ikisinin karşılaşmasından kim galip çıkacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir