14 Ağustos 2009 Cuma

Guti ----------> Galatasaray {?}

İspanyol Marca ve El Mundo gazetelerine göre Galatasaray Guti ile ilgilenmeye başladı. Türkiye'den de Ntvspor'da bu haberi okuyunca bende doğruluğuna inanmak istedim. Çünkü Ntvspor aslı olmayan haberlere asla yer vermez Marca ise Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen bir gazete durumunda. Elano, Keita, Leo Franco gibi isimlerin ardından Galatasaray'ın ben böyle Dünya'ca ünlü futbolcu transferini bu sezon bitirdiğini tahmin ediyordum. Sonuçta Elano ve Keita'ya yüklü miktarda bonservis ödemeyi kabul ettik, birde bu futbolcuların yıllık ücretleri var. Yönetim bonservisleri 3 yıla yaydık falan desede Galatasaray transferde elini taşın altına koydu. Orta saha da aslında bir bolluk söz konusu. Elano'nun da gelişinin ardından alternatiflerimiz iyice arttı. 4-3-3 sisteminin dışında da birçok sistemde başarılı olabilecek bir kadroya sahip olduk. Yalnız Linderoth'un sakatlığının ardından kafalarda yeni bir orta saha alınmalı mı sorusu doğdu. Linderoth'un yerine kim alınabilir desek genelde Aurelio cevabını verirdik. İlgilendiğimiz söyleniyordu ama Adnan Sezgin bu haberleri ısrarla yalanladı. Zaten mahkemeside 1 Eylül'e ertelendiğinden hiçbir takıma transfer olma şansı kalmadı. Haberde Los Galaktikos harekatının ardından yeni düzende Guti'nin yedek kalacağı için takımdan ayrılmak istediği konuşuluyordu. Rijkaard'ın da Guti'yi bizzat istediği ve bonservis bedelinin sorulduğu yazıldı.

Guti sanırım Türkiye'ye gelmek istemiyor ve bu transferin gerçekleşme olasılığını çok düşük görüyorum. Guti takımdan ayrıldığında mutlaka önemli talipleri çıkacaktır. Bu talipler arasında Galatasaray'da var ama Guti'nin isteği önemli. Bazıları Elano gibi Dünya devlerini reddedip futbol oynamaya gelir, bazıları büyük takım diye gider yedek kalmayı göze alır. Bayrak futbolcular denildiğinde Guti'yi de yazmak gerekiyordu. 1995 yılından bu yana oynadığı Real Madrid'de 471 maçta 69 gole imza attı. Orta sahanın ortasında oynadığı gibi forvet olarakta görev alabiliyor. Oyunun hem hücum hemde defans yönünü çok iyi bilen bir isim. Aslında gelseydi Elano - Mehmet Topal - Guti orta sahasıyla hem inanılmaz hücumcu hemde defansıda bir o kadar sağlam takıma kavuşurduk. Guti'yi birçok pozisyonda da oynatabildiğinden inanılmaz alternatiflerimiz olacaktı. Ben herşeyi geçtim böylesine Dünya yıldızlarıyla Galatasaray'ın adının anılmasından ötürü büyük gurur duyuyorum. Üstelik bu haberlerde sallama, yalan haberler değil. Dünya kulübü olmak, marka olmak böyle birşey olsa gerek. 32 yaşında olmasına rağmen 2 sezon rahatlıkla oynayabilecek bir futbolcuydu. Guti transfer edilseydi ben pek yaşına bakmazdım. Real Madrid'in de bu futbolcu için uçuk bonservis bedelleri isteyeceğini de düşünmüyorum.

Bana senin düşündüğün, gönlünden geçen ne diye sorarsanız Guti ters köşe gibi geliyor. Keita taktiği gibi ortaya o takımdan bir yem atıp o takımın farklı bir futbolcusunu da kadroya katabiliriz. Yani yabancı transferi yaparsak bakarsınız bu Real Madrid'den farklı bir futbolcu olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir