31 Ağustos 2009 Pazartesi

Lincoln Frankfurt'ta {Frankfurt Forumlarında Büyük Heyecan}

Lincoln hakkında bu blogda çek şeyler konuştuk, anlattık, anlamaya çalıştık. Bu anlattıklarımızın temelinde Lincoln'ün Galatasaray'dan ayrılması gerektiği vardı. Kimi zaman bu yazdıklarımızı hakarete dayandı ama Lincoln gerçekten bütün bu kötü sözleri hakeden futbolcu. Yeteneklerine asla lafım yok ama karakter olarak hakkında çok daha fazla şey konuşabilirim. Neyse konumuza dönersek Lincoln'ün Galatasaray'la olan ilişkisinin bitmesinin ardından önce çok rahatlamıştık. Böylesine sorunlu bir futbolcuya para ödemememiz lazımdı ve yabancı kontenjanını da sayesinde açmış olduk. Ayrıca hakkında Fifa'da açılan davada da haklı taraf olduğumuz için tazminat almamız kaçınılmaz durumdu. Lincoln'ün iki senede Galatasaray'da sabıka kaydı ortada.

Transferin son günleri gelmesine rağmen Lincoln kendisine bir kulüp bulamamıştı veya böyle bir arayışı yoktu. Kendisini genelde partilerde boy gösterirken gördük. Son günlerde de Dordmund'dan arkadaşı Dede ile takılıyordu. Yalnız geçtiğimiz günlerde eski dostlar Skibbe ve Lincoln Frankfurt'ta bir araya gelmişlerdi. Görüşme sonrasında Skibbe Lincoln'ü kadrolarında görmek istediğini ama maddi durumlarının buna el vermeyeceğini belirtmişti. Böylesine sorunlar çıkaran Lincoln'de herhangi bir kulüple anlaşamadığı için piyasasını epey aşağı düşürmesi sonucunda Lincoln'ün Eintracht Frankfurt'a transfer olduğu belirtiliyor. Hala davası devam ettiği için bir süre geçici lisansla forma giyebilir ama hakkında dava sonuçlanınca tazminat ödemek zorunda kalacak. Bu tazminatıda ödeyemeyeceğinden Frankfurt ve Galatasaray anlaşma yoluna gidecek ve tahminen 2 ila 3 milyon euro arası bir para kazanacağız. Lincoln'den gelen 2 milyon euro'ya bile sevinecek durumdayım.

Lincoln'ün fizik olarak hiç hazır olmadığını düşünüyorum ve Skibbe'nin de idman metodlarını bildiğim için Lincoln'den bir süre faydalanamayacaklar. Lincoln ile Skibbe'nin uyumunu biliyoruz Skibbe'nin verdiği sınırsız tavizlerle Lincoln kendinide bulur, beklenenide mutlaka verir. Frankfurt forumlarında da şimdiden bu transferin heyecanı yaşanıyor. Benim tek bir istediğim var gözünüzü seveyim Lincoln Frankfurt'ta mükemmel olsa da, goller atsa da, Bundesliga'yı sallasada gözünüzü seveyim Galatasaray büyük bir değer kaçırdı falan demeyin. Aksine bu adamdan kurtulduğumuz için hergün kurban kesmeliyiz.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir