6 Ağustos 2009 Perşembe

Maradona'yı Anlamak Güç

Dünya kupası elemelerinde, Brezilya karşısında kritik bir sınava hazırlanan Arjantin'de, teknik direktör Maradona, Ortega sürprizi yaptı.Maradona, bir dönem Fenerbahçe'de de forma giydikten sonra, kariyeri hızla düşüşe geçen Ortega'yı, Yeni Zelanda ile eylül ayının sonunda oynanacak hazırlık maçının kadrosuna dahil edeceğini açıkladı. Haber, arjantinli futbolseverleri olduğu kadar Ortega'yı da şaşırttı. Haberi basın mensuplarından alan Ortega'nın ilk tepkisi, "Ciddi misiniz? Benimli dalga mı geçiyorsunuz?" oldu. Çok gururlandığını söyleyen Ortega, ayrıntıları öğrendikten sonra basına bir açıklama yapacağını ifade etti.

Maradona Arjantin Milli Takım'ının başına geçtiğinden beri işler bizim bildiğimiz gibi gitmemeye başladı. Maradona'nın takıma geliş nedenini hatırlamak gerekirse Arjantin Federasyonu ellerinde ki inanılmaz yetenekli futbolculara güvenerek bunların taktiğe ihtiyacı yok, onları hırslandıracak bir idolü takımın başına getirelim diye Maradona'yı takımın başına getirmişlerdi. Maradona'nın neredeyse teknik direktörlük kariyeri yok gibi. Yani takımın başında nasıl kararlar vereceği merak konusuydu ve çok geçmeden bizlere hünerlerini gösterdi. Eleme grubuna baktığımızda Arjantin son maçlarda istenilen performansları veremedi ve seri puan kayıpları yaşadı. Şu anda 4. durumdalar bu sonuç onları Dünya Kupası'na götürür ama alttan Arjantin'i zorluyorlar. Yinede oyuncular birşeyler yapar Dünya Kupası'na katılırlar bundan kuşkum yok. Benim kuşkum Arjantin'in geleceği ve Dünya Kupası'nda neler yapacağı. Olimpiyatlarda Arjantin 23 yaş altı kadrosuyla inanılmaz bir performans gösterdi ve altın madalyayı aldı. O takımdan futbolcuları Milli Takım'a alacağına Maradona eski Dünya yıldızları Veron, Ortega gibi isimleri kadroya çağırıyor. Allah aşkına şu Veron tecrübesi dışında Milli Takım'a ne verebilir. Tecrübe desek zaten Maradona Zanetti gibi inanılmaz tecrübeleri kadroya alıyor. Maradona ilk geldiğinde idoldür, futbolcular saygı duyar falan diyordum ama kimsenin kimseyi taktığı yok.

En son Ortega'yı kadroya alması da tam bir facia. Takımı gençleştirip, yeni yıldızları takıma kazandıracağına enkaz haline gelmiş futbolculardan başarı bekliyor. Ortega şu anda 35 yaşında ve kariyerine baktığımda 97 kere Milli olmuş. Acaba 100'e mi tamamlamak istiyorlar Milli olma sayısını anlamadım. River Plate batmanın eşiğinde olduğu için Ortega'yı takıma yeniden döndürdü. Artık kimseye para ödeme lüksleri yok ve Ortega'da futbolunun son baharını eski takımında tamamlamak istemiş. Ama bu Milli Takım daveti Ortega'yı da çok şaşırttı. Bana sorarsanız Arjantin Federasyonu da büyük şaşkınlık duyuyor. Maradona ile ters düşen kadroya giremiyor, eski yıldızlar kadroya alınıyor Messi falan da olmasa şu Arjantin'i izlemek hiç içimden gelmiyor.

1 yorum:

  1. Maradona'nın Riquelme ile arası bozulduktan sonra iki maçını izledim Arjantin'in. İleride çok iyi forvetler olmasına rağmen onlara top taşıyacak teknik bir orta sahanın eksikliği inanılmaz belirgindi. Onun için dönmüş olabilir Ortega'ya.

    Alttan gelen genç yetenekleri bilmiyorum ama o maçlardaki-son iki eleme maçı- haliyle Arjantin daha da geriler.

    Messi'yi 10 numara pozisyonuna çekmek çekmek çözüm olur muhtemelen ama Maradona'nın aklına pek gelmeyecek gibi duruyordu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir