31 Ağustos 2009 Pazartesi

Mateja Kezman: Chelsea Günleri Masaldı Geçti

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint Germain'in Sırp forvet oyuncusu Mateja Kezman, Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımına kiralandı.Paris Saint Germain Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, eski Fenerbahçe oyuncusu Kezman, bir sezonluğuna milli futbolcu Fatih Tekke'nin forma giydiği Zenit St. Petersburg'a kiralandı. Sözleşmede, Rus kulübünün, Kezman'ı sezon sonunda resmen alabileceği opsiyonu da yer aldı. Kezman, geçen sezon 21 kez giydiği Paris Saint Germain formasıyla bu sezon sadece 25 dakika oynadı.

PSV Eindhoven'de 4 sezonda 122 maça çıkıp 105 gol attığında Dünya'nın en kaliteli santraforlarından birisi olarak gösteriliyordu. Komple bir forvet oluşu ve özellikle son vuruşlardaki beceresiyle Hollanda Ligi'ni sarsmıştı desek yeridir. Robben ile birlikte Batman ve Robin hesabı bizlere mükemmel bir futbol izlettiler. Bunu gören Chelsea'de Kezman ve Robben'i kadrosuna katmakta pek geç kalmadı. Robben Chelsea'de tutunup sonra Real Madrid şimdilerde de Bayern Münih'te boy göstersede Kezman için işler hiç iyiye gitmedi. Chelsea'de oynadığı bir sezonda 25 maça çıkıp sadece 4 gole imza atmıştı. Chelsea'de bekleneni veremeyince bir sezon Atletico Madrid'de forma giydi ve 9.75 milyon dolara Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'ye geldiğinde bütün futbolseverler Kezman'ın Türkiye'ye gelmesinden dolayı çok heyecanlandılar. Çünkü Kezman'dı gelen bizlerin kafasında PSV kariyeri hala canlıydı. Fenerbahçe'de 2 sezonda 68 maçta 29 gol attı çok fazla eleştirildi, Semih Şentürk'ün senelerini yedi ve çok başarısız oldu. Kezman'da ki başarısızlık formsuzluktan çok kafasında gibiydi.

Kezman gider ayak son kazığınıda hazırlık kampında Deivid'i sakatlayarak gerçekleştirip PSG kulübüne gitti. Burada yeniden bir çıkış yakalar dedik olmadı ve şimdilerde ise Zenit kulübüne yolu düşmüş. Bu adam sürünmesine, yıllardır birşey yapmamasına rağmen piyasasını hala koruyor ve Zenit gibi önemli bir kulübe gidiyor. Gerçekten Kezman'ın transferini kim sağlıyorsa bu adamı kutlamak gerekiyor. Zenit'te ne yapar diyorsanız büyük ihtimalle başarısız olur diyorum ama belli de olmaz. 30 yaşına geldi belki o da Sheva'ya özenip bu sezondan sonra ülkesine dönebilir. Ukrayna Ligi futbol olarak Avrupa'da damga vurmuş bir lig ama Kezman Sırbistan'a gitse neler olur acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir