31 Ağustos 2009 Pazartesi

Efes Pilsen World Cup #Son


Polonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası öncesi son ve en ciddi hazırlık kampı olan Efes Pilsen World Cup dün sona erdi. Turnuvanın şampiyonu Letonya'yı 90-83 yenen Hırvatistan oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu olarak nitelendirilen "MVP" ödülü ise Hırvat oyuncu Roko-Leni Ukic'e gitti. Ukic oynanan 8 maçta ortalama 25 dakika görev alırken 17.2 sayı, 3 ribaund, 6 asist ve 2 top çalma istatistiklerini yakaladı. Ukic bu istatistiklerle turnuvanın sayı ve asist kralı olurken turnuvanın ribaund kralı ise yakaladığı 8.5 ortalama ile Letonya'lı pivot Andris Bienis oldu.

Günün ilk maçında Letonya ile Almanya arasındaki 3.lük mücadelesini izledik. Maça Letonya'nın üçlükleriyle başlandı. Almanya'nın bu üçlüklere cevabı gecikmezken Letonya boyalı alandan bulduğu basketlerle farkı çift haneli sayılarla kadar çıkardı. Almanya'nın farkı eritme çabası ise serbest atış çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle oldu. Fakat bu çabalar sonuçsuz kalınca Letonya ilk çeyreği 25-18 önde kapattı. İkinci periyoda Letonya çok iyi başladı ve müthiş bir geri dönüş yaptı. Letonya hem farkı eritti hemde 31-20 öne geçti. 11 sayılık farkın ardından Almanya'nın ataklarını izledik fark 4 sayıya kadar indi. Almanya yaptığı başarılı savunmayla son dakikaya önde girsede devre Letonya'nın 40-39 üstünlüğü ile nihayetlendi.

İkinci yarıya Almanya'nın basketleri ile başlandı. Savunma üstünlüğünüde elinde tutuyorlardı. Bitime 6 dakika kala 6 sayı farkla öne geçmişlerdi. Letonya'ya sayı göstermeyen Almanlar son dakikaya 15 sayı farkla girdiler. Periyot sonunda ise skorboardda 68-54'lük Almanya üstünlüğünü gördük. Son periyoda üçlükle başlayan Almanya farkı 17 sayı yaptı. Letonya farkı kapatmaya çalışsada Almanya buna izin vermedi ve periyot boyunca 14 sayılık fark genelde korundu. Normal sürenin bitimine 2 dakika kala farkı 15 sayıya çıkaran Almanya maçı 89-72 kazanarak turnuvanın üçüncüsü oldu.

Turnuvanın şüphesiz en hazır takımı olarak görünen Hırvatistan daha maçın ilk dakikalarında da maça hakim olarak bunu bir kez daha ispat etti. Maça 9-0'lık bir seri ile başlayan Hırvatistan ilk üç dakikada Makedonya'ya sayı göstermediler. Makedonya ilk sayısını Vrbica Stefanov'un elinden bulsada Hırvatistan durumu çoktan 18-3'e getirmişti bile. 7. dakika biterken durum 22-9 olmuştu. Savunmasını düzelten Makedonya farkı 7 sayıya kadar indirdi. Son dakikada sayılar bulan Hırvatlar periyodu 26-16 üstün tamamladı. İkinci periyoda sayıyla başlayan takım Makedonya'ydı. Fakat bu durum Hırvatistan'ın farkı açmasına engel olamamıştı tabi. Bilhassa Darius Washington ile farkı eritmeye çalışan Makedonlar farkı 7 sayıya kadar indirebildi. Fakat Hırvatistan'ın başarılı savunması farkın daha fazla erimesine izin vermeyerek devreyi 44-33 üstün tamamladı.

İkinci yarının ilk basketi de Makedonya'dan geldi. Fakat Hırvatistan üstüste bulduğu sayılarla farkı yeniden 13 sayıya çıkardı. Makedonya hücumlara ağırlık verince farkı 8 sayıya kadar eritti. Karşılıklı sayılar bulan iki takımın mücadelesi gerçekten görülmeye değerdi. Final adına yakışır bir şekilde sürerken 3. periyot sona erdi. Durum 68-57 Hırvatistan üstünlüğündeydi. Final periyoduna Makedonya'nın üstünlüğü ile başlandı. Serbest atışlardan üstüste sayılar bulan Makedonlar farkı 5 sayıya getirdi. Son 4 dakikaya 82-74 Hırvatistan üstünlüğü ile girildi. Maçın bitmesine 1 buçuk dakika kala Hırvatlar'ın 86-79 üstünlüğü vardı. Makedonya taktik fauller yapsada farkı eritemedi. Karşılıklı sayılar bulan iki ekibin mücadelesinden galip gelen taraf Hırvatistan oldu. Hırvatistan maçı 90-83 kazanarak Efes Pilsen World Cup'ın da şampiyonu oldu. Maçın en skorer ismi Hırvatistan adına 21 sayı (3 ribaund- 3 asist) ile Roko Leni Ukic olurken Makedonya adına 29 sayı (12 ribaund- 2 asist) ile Jeremiah Massey oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir