11 Ağustos 2009 Salı

Nevin Yanıt {Dünya Atletizm Şampiyonasına Doğru}

Türk atletizmi hala Dünya'nın çok gerisinde bulunuyor. 70 milyonluk ülkemizde inanılmaz bir spor potansiyeli varken hatta ülkemizin iklim koşullarıda her türlü sporu yapmaya elverişli iken biz bunu iyi değerlendiremiyoruz. Ancak son zamanlarda atletizmde bir kıpırdanma söz konusu. Atletizmin birçok branşında sporcular yetiştiriyoruz ve yarıştırıyoruz. Dışarıdan devşirme sporcularımızda olmasına rağmen kendi içerimizden çıkarttığımız sporcularda çıkmaya başladı. Özellikle Süreyya Ayhan'dan sonrada birçok genç atletizme yöneldi. Şu an çok gerilerde olsakta her sene üstüne koyarak ilerliyoruz. Türk atletlerin geneline baktığımda (devşirme sporcular dahil) uzun mesafede yarıştıklarını görüyorum. Çekiç, cirit, disk atmada da sporcularımız yarışlarda boy göstermeye başladı. Kısa mesafe yarışlarına baktığımda sadece Nevin Yanıt'ı görüyorum. Nevin Yanıt 100 engelli ve 100 metrede yarışıyor. Ama kendisini 100 engelli için hazırlamış durumda. 22 yaşındaki sporcumuz birçok alanda başarılı oldu. Gençlerde, 23 yaş altı şampiyonalarında, Üniversiteler arası oyunlarda ve Akdeniz oyunlarında 100 engellide birincilikleri bulunuyor.

Nevin Yanıt için önemli olan şampiyonalar Dünya ve Avrupa Atletizm şampiyonası ve Olimpiyatlarda madalya alabilmek. 2008 Pekin'de yarı final koşarak ülkemize bir ilk yaşatmıştı. Heyecanına mı yenildi bilmiyorum ama herkes final koşacak diye beklerken serisinde sonuncu olmuştu. Yalnız bu onun ilk Olimpiyatlarıydı ve yinede beklenenin üzerinde performans göstermişti. Şimdi önümüzdeki günlerde Berlin'de Dünya Atletizm Şampiyonası yapılacak. Beklentiler final koşması yönündeyken Nevin Yanıt kürsüyü hedeflediğini söyledi. Final koşması bile büyük sürpriz olacakken böyle büyük beklentiler kurması çok güzel. Çünkü hedefi ne kadar yukarı kurarsak iyidir. Nevin Yanıt'ı Dünya Şampiyonasında önemli bir sınav bekliyor. Ben gerekli tecrübeyi yarıştığı şampiyonalarda kazandığını düşünüyorum. Böyle genç sporcularımız çeşitli şampiyonalarda ne kadar çok yarışırsa onlar için iyi olacaktır. Başarısız olacağımızı bilsekte orada bir Türk atletin yarışacağını bilsekte bu bizler için büyük gurur veriyor. Atletizm'de kısa mesafeler çok prestijli yarışlardır ve genelde Atletizm severlerin daha çok ilgisi çeker. Bu yüzden ilgimiz biraz Nevin Yanıt'a kayacak gibi.

1 yorum:

  1. Sprint sürati rakiplerine oranla düşük olmasına rağmen patlayıcı gücü yüksek olan bu atletimizin ilerki yıllarda süratini biraz daha yükselterek daha büyük başarılara imza atacağını düşünüyorum.
    Yzınızı beğendim Atletizm adına bu tip yazılarınıza devam ediniz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir