28 Ağustos 2009 Cuma

Robben & Sneijder {Elveda Real Madrid}

Kaka, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Benzema, Raul Albiol ve Arbeloa transferleriyle Los Galaktikos'u yeniden canlandıran Real Madrid Los Galaktikos'un ikinci ayağını Huntelaar'ı Milan'a satarak başlatmıştı. Futbolcu transferlerinin yanı sıra kadronda düşünmedikleri bazı futbolcuları çeşitli kulüplere önemli ücretlere satmaya başladılar. Real Madrid'in satış listesine koyduğu futbolcular içinde en çok konuşulanları Robben ve Sneijder'di. Özellikle Robben başka takımda oynasa ve Kaka, Ronaldo gibi isimlerin yanında transfer etse hepimiz büyük iş başardılar derdik. Perez harcadığı paraları birazda dengelemek için böyle bir yola gitti. Robben yoksa her şartta forma şansı bulurdu ve Sneijder'de rotasyonun değişmez futbolcularından olurdu. Teknik direktör Pellegrini'nin de açıklamaları bu yöndeydi. Neticesinde günlerdir konuşulan transferler gerçekleşti ve Robben Bayern Münih'e, Sneijder ise Inter'e transfer oldu.

Robben ----------> Bayern Münih

Real Madrid bu yaz döneminde Ribery'i almak için bütün olanaklarını seferber etti. Akıl almaz ücretlerden tutun, futbolcu takaslarına kadar bu transferi gerçekleştirmek adına herşeyi yaptılar. Ama olmadı Bayern Münih bir duruş sergileyerek Ribery'i ısrarla satmıyorum dedi ve kadrosunda tutmayı başardı. Ribery'i transfer etmek istediklerinde önerdikleri takas futbolcularının en önemli parçasını da Robben oluşturuyordu. Bu takas her açıdan Bayern Münih'in yararına olacaktı ama gerçekleşmedi. Van Gaal'in öğrencileri hazırlık maçlarında iyi görüntü çizdilerse de lige istedikleri gibi başlayamadılar. Ribery'de takımda kalacağını açıklamasının ardından Van Gaal Ribery'i 10 numara pozisyonunda kullanacağını açıkladı. Bu bir bakıma Ribery'nin de istediği şeydi. Bunun neticesinde Ribery'den boşalan sol kanata da en az onun kalitesinde olan Robben transferi gerçekleşti. Bu transfer için 28 milyon euro ödendiği açıklandı. Robben gibi bir futbolcu için gayet uygun ücret olmasının yanında Ribery'i kadroda tutarak bu transferi gerçekleştirmek büyük bir başarı olarak görünüyor.

Bayern Münih bu sezon transfere çok fazla para harcadı. Her zaman adetleri olan Bundesliga'yı sömürmeyi başardıktan sonra kaliteli futbolcularıda takıma kazandırdılar. Bunun en son halkası da Robben oldu. Robben'le birlikte Ribery'nin de takıma katıldığını düşünürsek Bayern Münih inanılmaz bir hücum hattına kavuştu. Toni, Olic, Klose, Müller ve Mario Gomez'i de düşünürsek Van Gaal'in elinde süper bir kadro var. Robben'in transferi ayrıca Bundesliga'nın kalitesi açısından da çok yararlı oldu.


Sneijder ----------> Inter

Real Madrid'in Ajax'tan büyük umutlarla transfer ettiği ama geçirdiği sakatlıklar yüzünden kendini tam olarak ifade edemeyen Sneijder'de sonunda banko oynayacağı bir takıma transfer oldu. Real Madrid'in futbolcu satacaklarını açıklamasının ardından kafadan satış listesine koyduğu isimlerin başında Sneijder geliyordu. Sneijder yaptığı açıkmalarda Real Madrid'de kalmak istediğini söylesede Inter'in teklifini geri çeviremedi. Inter Ibrahimoviç'i kaybetmesine rağmen yaptığı transferlerle onun boşluğunu doldurdu hatta geçtiğimiz sezonlara göre daha güçlü bir kadro kurdu diyebiliriz. Bu kadroyla Mourinho kendini daha rahat gösterebilecek ve istediği futbolu sonunda oynatacak. Mourinho'nun planladığı sistemde Sneijder'in kilit rolü olacak. Bu transfer hakkında detaylı yorumumu bu yazıda belirttiğim için ayrıntıya girmiyorum. Transferin 15 milyon euro'ya bitildiği söylendiki gayet uygun bir rakam. Real Madrid futbolcularını batan geminin malları misali satıyor.

Diğer Hollandalılar

Kadroya baktığımda Van Der Vaart ve Van Nistelrooy'u da satarak Real Madrid transfer olayını tamamlamak isteyecektir. Van Der Vaart'ın da bugün çok önemli bir transfer piyasası var. Kendisinede çeşitli kulüplerden teklif geliyor. Bana sorarsanız Bundesliga'ya geri dönmeli derim. Bu Real Madrid'de forma şansı bulması zor gibi duruyor. 10-12 milyon euro civarı o da yeni bir kukübe transfer olabilir. Van Nistelrooy ise geçen sezonu neredeyse hiç futbol oynamadan geçirdi. Real Madrid'in Rosenborg maçında oynadı ama Pellegrini satış listesinde olan bütün futbolcularına hazırlık maçlarında yer verdi. Nistelrooy'un piyasası epey düşük ve onu kim alıp kumara girer bilmiyorum. Drenthe ise yaşı itibariylede kulüpte kalacaktır. Bu Los Galaktikos 2'ye bir bakıma takımdaki Hollandalıları süpürme operasyonuda diyebiliriz. Michel Salgado ve Heinze'yi istisna olarak değerlendirirsek durum böyle gözüküyor.

2 yorum:

  1. bi robben fanatiği olarak trt de robben i izliyebileceğim için bu transfere en çok ben sevinmişimdir heralde

    YanıtlaSil
  2. ya bu kadar salak bir politika yoktur kakaya ronaldoya bişi oldu o zaman napıcak bu takım takımda o kadar satılıcak oyuncu varken varrt gago guti nistlroyy gibi hollanda milli takımının en önemli iki oyuncusunu satmak neyin nesi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir