28 Ağustos 2009 Cuma

Şampiyonlar Ligi Grupları {Uğraşsan Böylesini Bulamazsın}

Herşey bu kupaya ulaşmak için

Dün akşam üstü Şampiyonlar Ligi kuralarının çekimi vardı. Aslında bizimde 22:00 yazımız kura çekimi olacaktı fakat dünkü gündem o kadar hızlı değişti ki gece 4'e bile yazı yazmak durumunda kaldık :) Şikayetçi değiliz tabi böyle hareketli günleri seviyoruz. Bende buradan Sercan'ın Galatasaray'ıma, Tabata'nın da Beşiktaş'a hayırlı olmasını diliyor ve kura çekimine geçiyorum. Başlıkta da dediğim gibi uğraşılsa, denk getirilmeye çalışılsa bu kadar müthiş bir kura çekimi yapılamazdı. Bir kere gruplardan hiç biri yan gel yat grubu değil. Ölüm grubu bir değil bir kaç tane var. Yani 8 grubunun 8'ide futbol severlere müthiş heyecanlar yaşatacak. Dilerim Star tv ve tabi D smart bu heyecanımızı baltalamaz (buraya daha güzel bir tabir kullanılabilirdi ama çizgiden çıkmamak lazım).

Gelin birlikte grupları tek tek irdeleyelim. Ben fikirlerimi buraya yazayım sizde yorumlarınıza :)

Bayern'in Ribery'yi Real'e kaptırmama çabası şimdilik hayata geçmiş gibi dursada Robben dedikoduları insanın aklına "acaba son dakikada müthiş bir takas daha mı olacak?" sorularını getirmiyor değil şimdi yukarıda Allah var. Neyse Bayern transferlerle uğraşadursun grubunda Juve, Bordeaux ve Haifa var. Ben Juve & Bayern ikilisinin bu gruptan çıkacağını Bordeaux'nun da Avrupa Ligine Galatasaray ile karşılaşmak için geleceğini düşünüyorum (malum 3 sezondur yapıştık resmen). Bayern'in lider, Juve'nin ise 2. olacağını düşünüyorum. Maccabi'ye ise bu grupta şans tanımıyorum.

Gelelim temsilcimiz Beşiktaş'ın da olduğu B grubuna. Beşiktaş sanırım çekebileceği en korkunç gruplardan birini çekti. Manchester United var bir kere bu grupta ve fikstüre göre Beşiktaş ilk maçını Man U ile oynayacak. Grubun bir diğer handikapı ise Cska ile Moskova'da yapılacak maçın kış dönemine gelip gelmeyeceğiydi. Ama Beşiktaş Cska ile içerde oynayacağı maçı Eylül sonunda oynayacak dolayısıyla bu handikap ortadan kalkacak. Wolfsburg ise geçen seneki Almanya şampiyonu. Dolayısıyla bu grup ölüm gruplarımızdan ilki. Benim favorim; Galatasaray'dan sonra en çok sempati duyduğum ekip olan Manchester tabiki. Ama 2. yada 3. olacak ekip için bir tahminde bulunmak istemiyor, Beşiktaş'a kolaylıklar diliyorum.

İşte kuraların en eğlencelilerinden birisi :) Asıl sürpriz F grubunda da onun için biraz daha bekleyeceksiniz. Ama en az F grubu kadar sürpriz olan bir grup varsa buda C grubudur. Kaka Milan ile Real Madrid arasında bir kaç sezondur sıkıntıydı. Bu transfer döneminde Kaka'yı Real'e satan Milan'ın 2. torbadan gelen rakibi bilin bakalım kim? Evet Real Madrid! 3. torbadan Marsilya'nın, 4. torbadan da Zurih'in geldiği grupta Milan ve Real'in 2. turdan devam edeceğini, Marsilya'nın da Avrupa Ligi'ne geleceğini düşünüyorum. Milan-Real Madrid maçınıda iple çekiyorum.

D grubu yan gel yat diye tabir edeceğimiz gruplardan bir tık daha zor. 1. torbadan Chelsea'nin geldiği grupta Porto, Atletico Madrid ve Apoel yer alıyor. Acaba diyorum Beşiktaş bu grupta olsaydı biraz daha mı rahat ederdi? Sonuçta Bundesliga şampiyonu ile Güney Kıbrıs Liginin şampiyonunu aynı kefeye koyamazsınız. Neyse şanstır talihtir deyip geçelim biz. Bu grupta Chelsea her türlü lider çıkar. İkincilik mücadeleside Porto ile Atletico Madrid arasında geçer. Bence Atletico Madrid kazanır Şampiyonlar Liginde 2. turda oynar, Porto'da Avrupa Ligi'ne gelir.

Şahsen en çok hiç merak etmediğim gruplardan biri E grubu. Liverpool'un 1. torbadan dahil olduğu gruba; 2. torbadan Lyon, 3. torbadan Fiorentina ve 4. torbadan da Debrecen girdi. Debrecen'in haberlerini okumuşsunuzdur. Macaristan'ın 14 yıl aranın ardından Şampiyonlar Ligine girebilmesi büyük olay olmuştu. Levski Sofya'yı eleyerek Şampiyonlar Ligine kalma başarısını göstermişti. Bu grupta bir tek Lyon'un ise Benzema'sız futbolunu merak ediyorum ki Fransa Ligini çokta sevmememe rağmen. Liverpool bu gruptan lider çıkacak. Lyon ikinci olarak 2. tura çıkacak, Fiorentina'da Avrupa Ligi'ne kalacak diyorum.

İşte çekişmelerin şimdiden başladığı grup. Mourinho'nun kuradan sonra kurduğu ilk cümle "işte intikam zamanı Ibra bittin oğlum sen" tarzında bir cümle olmuştur sanırım :) Kiev ile Rubin beni pek enterese etmedi bu grupta. Üçüncülük mücadelesine girsinler biri Avrupa Ligine gelsin işte. Beni asıl ilgilendiren, heyecanlandıran ve grupları gördüğüm anda gülümsememe neden olan Inter-Barcelona eşleşmesi. Hem Barcelona'da hemde Milan'daki maç karşısında Galatasaray maçı olmadığı sürece her türlü izlenir. Şifre koyulursa internetten izlenir. Olmazsa Dsmart sahibi bir eve misafirliğe gidilir 12'ye kadar sürsede (ki sürer) izlenir. Eto'o'nun Barcelona'da nasıl karşılanacağından ziyade Zlatan'ın Milan'da nasıl karşılanacağını, Mourinho'nun Zlatan'a nasıl davranacağını öyle çok merak ediyorum ki maçları iple çekiyorum. Fikstüre baktım şimdi bunları yazarken ilk maç bilin bakalım kimin maçı? Inter-Barcelona :)) Hemde 16 Eylül'de yok böyle bir şey yahu :) 17 gün sonra F grubunun bütün heyecanı kaçacak ama (:p). İnşallah bizim gruplardaki ilk maçıda çarşambaya koymazlar. Neyse devam edelim.

Ölüm grubu olarak tabir edebileceğimiz gruplardan biride G grubu. Buradaki ilk 3 takım birbirine yakın takımlar bu yüzden çekişme bol olur diye düşünüyorum. Sevilla ile Glasgow'un 2. tura kalacağını, Stuttgart'ın da Avrupa Ligi'ne geleceğini ve inşallah Galatasaray'ın gruplardan sonraki ilk rakibi olacağını düşünüyorum. Stuttgart Almanya takımı ya. O yüzden istiyorum Galatasaray'ın rakibi olmasını. Deplasman daha rahat geçer diye. Gerçi geçen senede Hamburg'a öyle demiştik ya.. Neyse geçen seneyi sildik hafızadan.

Efendim son grubumuzda H grubu. Arsenal için yan gel yat grubu olacaktır bu grup. D grubunun Chelsea için yan gel yat olacağı gibi. Arsenal'de her türlü çıkar bu gruptan lider olarak hemde. Ben ikincinin Olimpiakos olacağını ve 2. tura yükseleceğini düşünüyorum. Alkmaar'ın Avrupa Ligi'ne kalacağını, Liege'in de Belçika'ya döneceğinide ekliyorum bu düşüncelerime.

Benim tahminlerim bunlar. Sarı-kırmızıya gönül vermiş birisi olarak objektifliği biraz kenara bırakıp diyorum ki; Galatasaray hiç olması gereken yerde değil. Şimdi şu gruplardan herhangi birinde olsaydık bugünkü halimizle en zor grupta bile zaten Avrupa Ligi'ne kalırdı bu takım. Neyse nasip artık seneye inşallah. Beşiktaş'a yürekten başarılar diliyor ve 16 Eylül'ü iple çekiyorum :) Şu müziğide dinleyin özlemişsinizdir;




ps: Bu arada yarım saat sonra falan Galatasaray ile Fenerbahçe'nin grup kuralarıda var. Tahminim (dileğim diyelim biz ona); Hamburg (geçen senenin intikamı), Atletic Bilbao (patronun tanıdığı bir takım olsun) ve Toulouse (Trabzon'un intikamıda alınsın) üçlüsü. Kura şansı yanımızda olsun. Fenerbahçe için tahminim; Psv (tanıdık takım), Partizan (tanıdık takım 2) ve Genoa (gönül İtalya'yı görmek ister) üçlüsü. Kura şansı Fenerbahçe'nin de yanında olsun. Avrupa Ligi Grupları yazısıda kuralardan hemen sonra..

Avrupa Ligi Torbaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir