1 Ağustos 2009 Cumartesi

Sercan Yıldırım Manchester City'e

Transfer döneminin gözde isimlerinden Bursaspor’lu Sercan Yıldırım’a İngiltere’den talip çıktı.Fenerbahçe’nin de teklifte bulunduğu, ancak ret yanıtı aldığı futbolcu için İngiliz kulübü, Bursaspor’un kapısını çalmaya hazırlanıyor. Manchester City yöneticilerinin bu hafta içinde Türkiye’ye gelerek Bursaspor ile pazarlık masasına oturacağı öğrenildi. Bursaspor genç golcü için 10 milyon Euro bonservis bedeli isterken, Manchester City bu fiyatı biraz daha aşağı çekmeye çalışıyor. Premier Lig kulübünün, geçtiğimiz ay Bursaspor’la sözleşmesini uzatan Sercan Yıldırım’la 5 yıl için 7.6 milyon lira karşılığında prensip anlaşmasına vardığı da gelen bilgiler arasında. Öte yandan bir başka İngiliz devi Manchester United’ın da Sercan’ı listesine aldığı ve her an devreye girebileceği belirtiliyor.

Manchester City ve Manchester United arasındaki ezeli rekabeti biliyoruz. Özellikle Arapların Manchester City'i almasının ardından transfer konusunda da bu iki ekip büyük yarış içinde. Tevez, Adebayor derken sıra başka bir forvet olan Sercan Yıldırım'ın transferine geldi. Yalnız ben Manchester City istediği herkesi parasını bastırıp alır, gençken alayım yetiştireyim moduna hiç girmezler diye düşünüyordum. Bu bakımdan Sercan Yıldırım'ı istemelerini garip karşıladım. Zamanında da Batuhan Karadeniz'i transfer etmek istemişlerdi. Konuya dönersek Sercan son dönemde gösterdiği büyük çıkışla sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da büyük ilgisini çekti. Kariyerine baktığımızda hemen hemen her yaş katagorisinde Milli Takım formasını giydiğini görüyoruz ve Fatih Terim'de onu Nuri Şahin gibi çok genç yaşta A Milli Takım'a da alıştırmaya başladı. Sercan Yıldırım gerçekten çok büyük yetenek ve ileride ondan çok şey bekliyoruz. Henüz 19 yaşında kendini göstermek için bazen garip işlere kalkışıyor ama Batuhan gibi kendini bozmadı. İyi profesyonel gibi hareket ederse Sercan'ı çok kısa bir zamanda büyük takımlarda izleyebiliriz.

Manchester City bu sezon Adebayor, Tevez, Santa Cruz gibi forvet transferleri yaptı. Ellerinde de Robinho, Bellamy gibi futbolcular var diyebilirsiniz. Böyle bakınca Sercan bu kadar forvetin arasına giderek intihar etmiş gibi görünüyor. Ama hedeflerinde Sercan'ı alıp 1-2 sene çeşitli kulüplerde kiralık oynatmak gibi düşünce var. Barcelona'da aynı uygulamayı Kerrison ile yapmıştı. Bursaspor Sercan Yıldırım için 10 milyon paund istiyor ve pazarlıklara oturmaya Manchester City kulübü gelecek. Bursaspor büyük ihtimalle de Sercan'ın transferine onay verecektir. Arkadaşım Scoutgs forumunda yazmıştı Sercan City'e transfer olursa Galatasaray'da bir sene kiralık oynayabilir diye. Haldun Üstünel kanka mı oldu Araplarla acaba bilemiyoruz ama Sercan'ı ben Galatasaray'da görmeyi çok isterim.

1 yorum:

  1. Bizimde kulağımıza gelen bilgiler M.City'nin oyuncuyu aldıktan sonra kiralayacağı ve oyuncuyu Galatasarayın kiralayacağı.

    Doğrudur, yanlıştır bilinmez.

    Baros'a alternatif, yerli, yedek bir oyuncu olacaktır Galatasaray'da..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir