20 Ağustos 2009 Perşembe

Sergen'den Batuhan'a

Sergen Yalçın geçenlerde öyle bir anısını anlattı ki ben ekran başında gülme krizi geçirdim. Olayı anlatırken öyle ciddi, içinden geldiği gibi anlatıyorki sanki birşey olmamış gibi inanılmaz. Sergen Yalçın belki sade futbol yorumları yapıyor ama çoğu sözü çok isabetli. Ben futbolculuğundan çok yorumculuğunu daha çok beğeniyorum. İçimizden birisi gibi, halk diliyle güzel yorumları var. Üstüne geçmiş futbol yaşantısından da ders niteliğinde mesajlar vermesiylede günümüz futbolcularına yol gösteriyor. Sergen'in geçmiş futbol yaşantısına bakıncada futbolculara ders vermesi bizlere biraz ilginç geliyor ama olsun. Gerçi Sergen'e sorsalar 10 sene önceye dönsen ne yapardın diye ben onun değişeceğini hiç sanmıyorum. Konumuza dönersek çoğu blogda yer aldı ama bunu bende yazmak istedim. Sergen Batuhan hakkında yorumlarda bulunurken ''Avrupa'ya transfer olmanın da kolay olmadığını, kendisinin futbol oynadığı dönemde Almanya milli takımı maçından sonra Bayern Münih’e transferinin söz konusu olduğunu ve Alman kulübünün kendisini araştırdıktan sonra bu transferden vazgeçtiğini'' söyledi.

Sergen Yalçın Türk futbolunun geçmişe baktığında çoğu zaman gülümseten ama bir o kadar da üzüntü duyduğu bir isim. İnanılmaz sol ayağıyla Avrupa'nın en önde gelen kulüplerinde forma giyebilecekken futbol dışındaki hayatıyla geldiği en yüksek seviye Galatasaray'da, Beşiktaş'ta lig şampiyonlukları yaşamak oldu. Batuhan'ın şu anda yaptıklarına da baktığımızda o yollardan geçiyor gibi. Onun yerine başka bir genç futbolcu olsa oynamazsa oynamasın derdik ama Batuhan öylesine büyük bir yetenekki onu kazanmak için her yolu deniyoruz. Sadece Beşiktaş'lı taraftarlar değil bugün Türk futbolunu takip eden herkes Batuhan'ın kazandırılması gerektiğini belirtiyor. Geçenlerde Batuhan acaba Galatasaray'a gelse nasıl olur diye düşünüyordum. Rijkaard'ın elinde Ibrahimoviç olacağından da hiç şüphem yok. Biraz şanssızlığı Mustafa Denizli'nin eline düşmesi oldu. Mustafa Denizli tecrübeye önem verdiği gibi böylesine sorunlu futbolcularla hiç uğraşmaz bile. Kadroya katılacağını falan söyledi ama forma şansı verecek mi bilinmez. Beşiktaş Bobo'nun transfer görüşmelerini borsaya bildirmiş durumda. Büyük ihtimallede Bobo ayrılacak. Umarım yeni bir santrafor alınmaz ve Batuhan hak ettiği şansı bulur.

Batuhan bizlere birazda futbolun yanında eğitiminde ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Eğitim durumunu bilmiyorum ama 18 yaşında birinin tavırlarını sergilemiyor. Hatta daha küçükkende böyleydi. Buna rağmen öylesine bir yetenekki Fatih Terim Milli Takım'a alıyor, birçok takım peşinde adı Avrupa'da çeşitli kulüplerlede geçiyor. Zamanında kendisini Manchester City istemişti. O zamanlarda keşke transferi gerçekleşseydi diyorum.

1 yorum:

  1. yeteneğe lafımız yok lakin üst düzey yetenek olupta hayatıda üst düzey olanların arkasında neden kimse durmaz, reytingi az diye mi.. Nouma reklam yıldızı olurken, beste yapılırken tayfur'u tribüne zorla çağırırlar. ya da kazı iplemez Ümit özat'geçmiş olsun diye yazı dahi yazılmaz vb.vb.. Ben ahlaklı olanlardan yanayım, o yaşta her şeyi bilen birini ahlaklı olmayıda bilmesi gerekir...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir