4 Ağustos 2009 Salı

Sporun Güzelliklerine Cevap: Futbolun Yakışıklıları

Hemen hemen her spor sitesinde görürsünüz futbolun güzel yüzü, F1 güzelleri, manken gibi spor sunucuları vs vs başlıklar altında resim galerilerini. Hem o tarz yazılara bir tepki, hemde gözümüz gönlümüz bayram etsin diye yazılmış bir yazı olacak biraz sonra okuyacağınız satırlar. Bir kere sporu hatta futbolu artık sadece erkekler takip etmiyor. Bunun canlı örneği olarak kendimi gösteririm. Benim diyen bir çok adamdan daha iyi futbol konuşur, izler, takip ederim. Erkeklerin bir güzel kadın gördüğünde verdiği tepkileri bu tarz resim galerilerindeki yorumlardan az çok görüyoruz. Birinin size Dünya'da yalnız olmadığınızı anımsatması lazım sanıyorum.

Yukarıdaki sebeplerden ötürü bende futbolun yakışıklılarını yazmaya karar verdim. Bu konuda bir numaralı isim su götürmez bir gerçek olarak: David Beckham. Zaten uzunca bir süre futbolundan çok mankenliği ile anıldığından tescillide bir yakışıklıdır David. Soldaki resme bakıpta etkilenmeyen insandan şüphe ederim. Beckham artık tam manasıyla bir marka. Giydikleri giyiliyor, taktıkları takılıyor, dövmeleri yaptırılıyor. Yakışıklılığının yanı sıra müthişte bir karizması var görüyoruz, görüyorsunuz. Bende çok yazarım çizerim David'i evet sevdiğim için yazıyorum. Ben pek profesyonel değilim sevmediğim şeyi yazamıyorum. Profesyonellik işini Burak'a devrettim. Yazının ilk kahramanı David Beckham oldu bu yüzden. Aslında bir milyon tane enfes resmini bulur eklerdim buraya ama ciddiyetten çokta sapmamak lazım. Eleştirdiklerim gibi falan olurum mazallah.

Gelin devam edelim biz en iyisi. Yazının kahramanlarından olacak ikinci isim ise sansasyonların adamı CR7. Kara yağız bir delikanlı olarak hayatımıza giren Ronaldo şimdilerde 24 yaşında ve en güzel çağlarından birinde. Ah bir de bir parça karakterli bir adam olsaydı mükemmel olurduda işte kimse mükemmel değildir en bariz örneğidir Ronaldo. Zaten Beckham'dan sonra akla ilk gelen isimlerden birisidir. Sarışın sevmem oldu mu esmer olacak diyenlerdenseniz Ronaldo sizin için zirvede bile yer alabilir hatta. Birde ortak geçmişleri var malum Manchester & 7 Numara (: al işte yine duygusal yönüm ağır basmış Ronaldo'yu ikinci yaparken. Yok yok şaka bir yana torpil değil yukarıda Allah var hoş çocuk. Gerçi resmi öyle çok güzel seçememişim ama sağlık olsun. Daha iyisini yorumlarınızda siz eklersiniz bende vaoovv derim :)

Gelelim üçüncü futbolcuya. Mateja Kezman. Mourinho'lu Chelsea hezimetinden sonra Atletico Madrid'e ordanda Fenerbahçe'ye geldi Kezman. Fener'e geldiğinde gözüme çok güzel görünmesede gittikten sonra gerçekten dikkatimi çeken bir adamdır. Karakteristik bir yüz yapısı vardır Mateja'nın çoğu kişide olmayan bir yakışıklılık yani. Bu sene 30 yaşına girmiş olmasına rağmen hala karizmasını ve yakışıklılığını kaybetmemiştir. Kezman şu anda Paris Saint Germain futbolcusu olarak görünüyor. Geçen sene 35 maçta 8 gol atmış. Neyse hedeften sapmama konusundaki çabamı bir kat daha artırıp futbolcuları sıralamaya devam ediyorum müsadenizle.


Birazda baby face diye tabir edilen bebek yüzlü yakışıklılara dönersek eğer. Bu konuda bir numaralı isim tartışmasız Kaka'dır. Milan forması altında harikalar yaratırken endüstriyel futbolun kurbanı olup Real'e transfer oldu bu sezon başında malumunuz. Çok yazdık çizdik bunları şimdi işin görsel tarafındayız. Real'in beyaz forması Kaka'ya çok yakışacak zaten o konuda hiç şüphem yokta acaba kırmızı kadar yakışacak mı işte onu tartışırım. Aslında Brezilya'dan çok yakışıklı çıkmaz ama Kaka Leite bir istisnadır. Sempatik yüzünü görünce sevimli bir çocuk görmüşçesine alıp kucağınıza sevme isteği uyandırır insanda :) En azından bende böyle bir istek uyandırıyor.

Bebek yüzlü yakışıklılardan ikincisi ise Yoann Gourcuff'tur. Gourcuff Bordeaux forması giyer ve aileden futbolcudur. Yoann yakışıklı Fransızlar listesinde kesinlikle bir numarada yer alır. Şu gözlere şu masumiyete bakar mısınız? Gourcuff eğer futbolcu değilde oyuncu veyahut manken falan olsaymış kesin paraya para demezmiş. Şimdi diyor mu? Pek bilmiyorum açıkçası. Tek söyleyebileceğim 41 kere maşallah. Bir ara Galatasaray ile anlaşacak haberleri gelmiştide sevinmiştim. Tamam futbol iyi hoşta bu çocuklarla daha güzel değil mi futbol şimdi? Ben futbolu verdiği heyecandan adrenalinden ötürü seviyorum o ayrı ama analar neler doğuruyor demektende geri duramıyorum ne yalan söyleyeyim.


Son isimde bizden biri olsun istedim. Aslında bu liste daha çok uzar giderde tadında bırakmak en güzeli. Yakışıklılığı ile, karizması ile ve en çokta aslında karakteri ile bu listenin zirvesindeki isimdir Harry Kewell. Bir kaç ay sonra 31. yaşına basacak Harry. Geride bıraktığı 31 sene onun gözlerinin etrafına derin çizgiler eklemiştirde bu dertten ziyade sürekli gülümseyen yüzünün oluşturduğu bir izdir aslında. Leeds ve Liverpool kariyerinin ardından Galatasaray'a gelmiş ve müthiş performansı ile geçen senenin en başarılı iki yabancısından biri olmuştur. Galatasaray'ın turuncu formasınında sembol ismiydi aynı zamanda. Harry'nin resmi seçmekte inanılmaz zorlandım en son bu resimde karar kıldım. Aslında manken olduğu o karizmatik resimlerden birinide alabilirdim ama içimdeki Galatasaray aşkı herşeye bedel olduğundan sanıyorum en yakışıklı hali bu geldi. Bu noktada minikte bir tavsiye vereceğim size. Hala görmediyseniz Harry'nin çocuklarını bir görün derim. Zira çocuklarıda kendisi kadar sempatik.

Şimdi gelelim fasulyenin faydalarına. Giriş paragrafında da yazdığım gibi erkeklerin bu sadece biz varız tavırları canımı biraz sıkmaya başladı açıkçası. Hemcinslerimin bir heykel gibi görüntülerinin sağda solda yayınlanması (ki bu aklıma gelen en kibar tabir) beni rahatsız ediyor. Tamam güzeldir bir bakarsınız, iki bakarsınız biter. Ama spor haberleri içeren, günde binlerce kişinin ziyaret ettiği ve ciddi yorumlar yazılan bir sitenin resim galerisinde bikinili, mini etekli kızların sergilenmesi bana batmaya başladı. Sizin gibi yapıp yarı çıplak resimler bulmaktansa daha profil resimleri bulmayı tercih ettim. Nasıl sergilenmek güzel bir his miymiş? Kendinizi herhangi bir objeden farkınız yok gibi hissettiniz mi? Rahatınızı bozmak gibi olmasında spor kamuoyundaki erkek hegemonyasını biraz sarsmak niyetindeyim müsadenizle.

ps: Yazı biraz sert ve cüretkâr oldu farkındayım :) ama bunu ben yazmazsam kimse yazmaz bunuda biliyorum. Sonuna kadar okur musunuz bilmem ama sürç-ü lisan ettimse affola. Arada böyle patlama yaptığım yazılar oluyor, olacaktır idare edeceksiniz artık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir