20 Ağustos 2009 Perşembe

Tuncay Şanlı ------------ > Fenerbahçe {?}

Fenerbahçe'nin bütün ısrarlarına rağmen Premier Lig yolunu tutmuş 2 sezonda Middlesbrough'da gösterdiği performansla birilerinin gözüne girmeye çalışmış Tuncay Şanlı takımının küme düşmesinin ardından transfer arayışlarına girdi. Hakkında birçok Premier Lig takımının kendisine talip olduğuna dair haberler çıktı. Önceleri Liverpool ve Chelsea gibi takımlarla adı anılırken şimdi Aston Villa tarzı takımlarla ismi çıkmaya başladı. Yalnız Tuncay transferin son günlerine yaklaşmamıza rağmen hala bir takımla anlaşmış değil. Boro'da çok sevilen ve Hz. İsa benzetmeleri bile yapılan futbolcumuz Championship Lig'de oynamak istemiyor. Tuncay'a hak veriyorumda kendini dhaa rahat göstermesi gereken takımlarda oynamalı. Middlesbrough başlangıçta onun için yalnış tercih olarak gözüktü ama 2 sezon Avrupa tecrübesini yaşaması ve Premier Lig'in havasını soluması çok önemliydi. Tuncay'ın başlangıçta Middlesbrough'ya transferini iki aşamada değerlendirebiliriz:

1- Bizim yıldız olarak gösterdiğimiz Türk futbolcularımız Avrupa'nın en üst düzey takımlarında pek boy gösteremiyorlar. En son Okan Buruk ve Emre Belözoğlu'nu Inter'de hatırlıyorum. Onlarda Inter'de birşey yapamadı Emre'nin de geldiği kulüp Newcastle United oldu. Bana Emre Belözoğlu Avrupa'da ne yaptı derseniz koca bir hiç derim. Sadece Nihat Kahveci bu anlamda başarılı olmuştur (Tugay'ın yeri ayrı olduğu için saymıyorum). Tuncay ise bonservisi eline geçince takımın boyutuna falan bakmadı sırf Premier Lig'in havasını solumak için 25 yaşında Middlesbrough'a transfer oldu. Başlangıçta biraz kendini gösteremesede Premier Lig'de adını duyurduğunu düşünüyorum. Gönül ister Türk futbolcularımız Barcelona'larda, Chelsea'lerde oynasın. Galatasaray'ın Arda Turan konusunda böyle bir planı var bu tarz orta sıra takımlarına asla kendisini göndermeyecek. Tuncay Boro'da oynadı tecrübe kazandı ama şimdi de transferini gerçekleştiremiyor.

2- Middlesbrough ne kadar orta sıra takımı olsada netincesinde bir Premier Lig ekibi ve o ligin havasını solumakta ayrı bir olay. Hemde maçlarda ilk 11 oynayıp, taraftarlarında büyük saygısını kazanarak. Bu şekilde büyük tecrübe kazandı ve en azından transferi konuşuluyor. Hedefi büyük ekiplere karşı kendini gösterip kapağı oraya atmaktı ama bunu başaramayacak gibi duruyor. Premier Lig'de gideceği en iyi kulüp yine orta sıra takımları olacak gibi.

Fenerbahçe mevzusuna gelirsek Daum basın toplantısında Tuncay ile görüşmedim desem yalan olur demiş. Fenerbahçe'de Tuncay'ın transferi konusunda mutlaka Middlesbrough'lu yöneticilerle görüşmüştür ayrıca Tuncay Türkiye'ye gelirse müthiş iş yapar. Bundan kimsenin kuşkusu yok. Yalnız ben Fenerbahçe'li olsam 2 sezon önce bedavaya kaptırdığım futbolcuyu üstüne para vererek transfer etsek bu benim biraz kanıma dokunur. Tuncay Avrupa kariyeri düşünüyorsa asla Türkiye'ye gelmemeli burada bir sene kiralık oynaması bile onun için Avrupa kapılarını kapatacak çünkü yaşı 28'e dayanacak. Ayrıca hedefi Avrupa olarak gösterince bundan geri adım atmak olmaz. Nihat gibi sonuna kadar mücadele etmeli artık dayanılmaz noktaya gelince Türkiye'ye dönmesi lazım. Nihat Avrupa'da yapabileceği herşeyi yapmıştı misyonu bir yerde bitti. Tuncay ise henüz 2 senedir Premier Lig'de ve gerçek anlamda kendini gösteremedi.

Transfer gerçekleşse bile Fenerbahçe 6-7 milyon euro bonservis vermek yerine bu transferi kiralık olarak bitirmek isteyecektir. Middlesbrough'da Premier Lig'e yeniden çıktığı anda Tuncay'ı takıma getirebilir. Tuncay transfer olursa sol kanat ona emanet olacak ama Santos kendi yeri olan sol beke geçecek. Böylece durdurulması güç bir sol kanat olacak. Ayrıca Güiza ve Semih'in yanına bir forvet lazım diyoruz Tuncay bu pozisyonda da rahatlıkla oynayabilir. Daum Tuncay'ı mümkün olduğu en iyi şekilde kullanmasını biliyor. Fenerbahçe'ye transferi Fenerbahçeliler açısından mükemmel olacak ama Tuncay'ın Avrupa kariyerini sekteye uğratacaktır. Bana kalsa Premier Lig olmasa bile Bundesliga, Serie A en olmadı Fransa Ligi'nde bile oynarım. Tuncay'ın oyun tarzınada baktığımızda aslında Bundesliga gibi bir ligde kral olur. Bakalım önümüzdeki günler Tuncay açısından neler gösterecek. Kendisi kadroya da alınmıyordu son oynanan maçta sonradan girdi ve bir gol attı. Bu takımda kalacağınında işareti olabilir.

2 yorum:

  1. Antrenörünün ''Tuncay gidecek ama gidene kadar bize katkısını yapacak'' diye açıklaması olmuştu Burak.. O yüzden oynamıştır yani, kalmasıyla bi alakası olduğunu sanmıyorum..

    YanıtlaSil
  2. Transferin son günleri yaklaşıyor ve Tuncay hazırlık maçlarında oynamasına rağmen ve sakatlığı da olmamasına rağmen ilk maçta kadroya alınmadı. Benim kafamda soru işaretleri oluştu Tuncay'ın transferi kadar kalması da büyük bir ihtimal olarak gözüküyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir