22 Ağustos 2009 Cumartesi

Türkiye Kupası TRT'de {Süper Lig İçinde Ön Hazırlık}

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen ve 2009-2010 ile 2010-2011 sezonu Türkiye Kupası müsabakalarının televizyondan yayınlanmasına ilişkin ihale sonuçlandı. Önümüzdeki 2 sezonun Türkiye Kupası yayın ve isim hakkını Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) aldı. TFF'den yapılan açıklamada, kapalı zarf usulüne göre gerçekleştirilen ihalede TRT, yıllık ''17 milyon 100 bin dolar Türkiye Futbol Federasyonu payını'' teklif ederek, yeni yayıncı oldu.

TRT'nin bu işin içinde yer alması bütün futbolseverleri çok mutlu etti. Türkiye Kupası'da olsa takımlarımızı şifresiz olarak izlemek bizlere büyük keyif verecek. Bugün birçok aile pahalı olduğu için Digitürk, D-Smart gibi platformlara üye olamıyor. D-Smart ilk alırken para ödeneyeceksin sonrası bedava sloganıyla işe başladı Avrupa Ligi'nin haklarını alınca özel üyelikler icat ettiler. Bu yüzden digital platformlara asla güven olmuyor. Futbola ve takımlarımıza iyi paralar aktarıyorlar kabul ediyorum ama futbolseverlerde takımlarıyla buluşmak istiyor. TRT bu sezon Türkiye Kupası yayın haklarını alarak önemli bir işe imza attı. Ayrıca isim haklarınıda almışlar buradan da TRT kasasına iyi para koyacak. İnsanlarda öyle bir korku aldıki maçları TRT almasına rağmen hala şifre yaparlarmı soruları sorabiliyorlar. TRT maçlarda şifre yapamaz arkadaşlar. Verdikleri Avrupa maçlarını yurt dışından aldıkları için uyduda şifre uygulamak zorunda kalıyorlar. Türkiye Kupası maçlarına gelirsek bütün platformlardan şifresiz verecekler. Zaten devletin kurumu hiçbir maça şifre uygulayamaz. Digitürk bundan önceki Süper Lig ihalesini kazanırken TRT ile anlaşmıştı ve ilk sezonlarında TRT bir tane Süper Lig maçını şifresiz olarak veriyordu. Sonrasında bu uygulamayı kaldırmak durumunda kaldılar.

Ocak ayında yapılacak Süper Lig ihalesine TRT - Telekom ortaklığının gireceği konuşuluyor. TRT'de aslında bu ihaleyi tek başına kazanabilir. Çünkü bugün elektrik faturalarında bile TRT'nin payı var ve düşündüğümüzden çok daha zengin durumdalar. Telekom'un da sahiplerini düşününce bu ihaleyi kazanacak gibi duruyorlar. Ne Digitürk ne de D-Smart bu ortaklık ile baş edemeyecek güçte. Maçlar TRT'den yine şifresiz verilir Telekom'da bu işten mutlaka kazanç sağlar. Bedavaya bu ihaleye asla girmez. Bütün futbolseverler olarak Ocak ayında yapılacak Süper Lig ihalesini merakla bekliyoruz.

2 yorum:

  1. TRT Şifre koyacak Lig Maçlarına. Kimse heyecanlanmasın boşu boşuna, TRT kupayı evet şifresiz verecek fakat ligi şifreli yayınlayacak yine para ödememiz gerekecek. He lig tv'den az mı çok mu bilemem fakat ödenecek. Ayrıca eğer 38 senedir TRT spikerliği yapan beceriksiz adamlarla devam edeceklerse hiç girmesinler bu işe. Yapacaklarsa düzgün yapsınlar. Lig Tv'nin spikerleri ile anlaşılsın hatta teknik ekibiyle anlaşılsın toptan kalitesini bildiğimiz profesyonel ekibi getirsinler başa. Yoksa işimiz var yani.

    YanıtlaSil
  2. Trt bile türkiye kupasını aldı fener alamadı :D :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir