5 Ağustos 2009 Çarşamba

Xabi Alonso Real Madrid'de {Los Galaktikos'un Yeni Halkası}

Perez'le birlikte paranın imparatorluğu olan Los Galaktikos harekatını yeniden canlandıran Real Madrid'in son transferide Xabi Alonso oldu. Şimdilik son transferi diyorum Real Madrid her an yeni bir yıldıza kafasını takıp transfer edebilir. Kaka, Cristiano Ronaldo, Benzema ve Albiol gibi yıldız futbolcuların ardından Real Madrid Xabi Alonso'yu da 30 milyon sterlin karşılığında transfer etti. Bu transfer uzun zamandır konuşuluyordu. Real Madrid haftalardır bu futbolcuyu ısrarla istemesine rağmen Benitez Alonso'nun kulüpten ayrılmayacağını söylüyordu. Bu açıklamlara dayanarak bende Xabi Alonso'nun Liverpool'da kalacağını düşündüm. Çünkü Liverpool bu yaz dönemi önemli transferlere imza atmadı ve kriz ortamınıda düşünerek kadrolarını koruyacaklarını düşünüyordum. Ama böylesine büyük transfer ücretine onlarda hayır diyemediler ve Benitez'de bu durumu kabullenmek zorunda kaldı. Transferde Xabi Alonso'nun da ısrarla gitmek istemeside büyük etken oldu. Bu transferden şunu anlıyoruz ki Real Madrid bir futbolcuyu kafasına takarsa o futbolcuda yüzde bir ihtimal bile olsa biraz paraya meyilli ise transfer mutlaka gerçekleşir.

Transferi değerlendirmek gerekirse Real Madrid çok isabetli bir transfere imza attı. Xabi Alonso şu an Dünya'nın en iyi orta saha futbolcularından birisi durumunda. Defansif orta saha olarak gözüksede orta sahayı derleyen, toparlayan ve hücumda da sürpriz işler yapabilen bir futbolcu. Uzaktan şutları ve isabetli frikikleri ile de büyük beğeni topluyor. Xabi Alonso'nun ilk olarak Real Sociedad'da yıldızı parladı. Real Sociedad'ın şampiyonluğa oynayan kadrosunda {içinde Nihat Kahveci'nin de bulunduğu} çok başarılı oldu. Bunun neticesinde 10,5 milyon sterlin'e Liverpool'a transfer olmuştu. 2004 yılından bu yana oynadığı Liverpool'da da 143 maçta 15 gole imza attı. Ayrıca kendisi 56 kere de İspanya Milli Takımının formasını giydi.


Real Madrid yaptığı transferlerle müthiş hücum bölgesi oluşturmasına rağmen en zayıf noktaları orta saha olarak gözüküyordu. Savunma için zaten iyi oyuncuları vardı üstüne de Albiol gelince o bölgede de bolluğa ulaştılar. Ama orta sahada Alonso gibi oyunun iki yönünü oynayabilecek, orta sahanın defans yükünü üstlenebilecek bir oyuncuya ihtiyaçları vardı. Bu yüzden nokta atışı yaptılar diyebilirim. Xabi Alonso 29 yaşına geldi ve öyle bir bonservis bedeli verilir mi diye düşünebilirsiniz ama Real Madrid'in verdiği ücretlere fazla kafa yormamak lazım. Çünkü başarı için iyi transferler yapıyorlar ve ödedikleri ücretler umurlarında değil. Bakalım Pellegrini bunca yıldızın içinden nasıl çıkacak ve onlardan nasıl bir takım yaratacak. Çünkü elinde yeni ama inanılmaz bir kadro var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir