8 Ağustos 2009 Cumartesi

Yıldıray Baştürk --------> Beşiktaş {?}

Beşiktaş Almanya'nın Stutgart takımında forma giyen gurbetçi futbolcu Yıldıray Baştürk ile prensipte anlaştı. Radyospor'dan Özgür Sancar'ın haberine göre, Siyah-Beyazlı yönetim gurbetçi futbolcu ile 3 yıllık bir sözleşme planlıyor. Yıldıray Baştürk'ün İranlı manejeri Riza Fazeli, Beşiktaş ile gelişmelerin olumlu sonuçlandığını söylerken Stutgartlı yöneticiler ile Çarşamba gününe kadar anlaşma sağlanmasını beklediğini söyledi. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçı sonrasında bir açıklama yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli de "Türk pasaportu taşıyan bir oyuncu ile anlaştık" diyerek haberi doğruladı.

Radyospor ve Hürriyet Beşiktaş'ın Yıldıray Baştürk ile anlaştığını yazmış. Mustafa Denizli'nin oynatmak istediği 4-3-3'de Beşiktaş'ın mevcut kadrosuyla yaşadığı ve yaşayacağı sıkıntıları yazmıştık. Bu yazıyı yazdıktan sonra Yıldıray'ın transfer edilebileceği haberiyle karşılaştım. Beşiktaş önce yana yakıla bir 10.5 numara arıyor. Deco gibi isimlerle anıldılar, büyük bir futbolcu transfer edeceklerini söylediler ama henüz Delgado ile yolları ayırmaya başaramadılar. Delgado'nun şu anda varlığı bile Beşiktaş'ın aleyhine bir durum. Çünkü oynayınca istenilen verim alınamıyor, sakat oturuyor bu seferde yabancı kontenjanını dolduruyor. Üstelik sakatlığıda uzun sürede iyileşemeyecek. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağını düşünüce ve Mustafa Denizli'nin sisteminden ödün vermeyeceği düşünülünce Yıldıray çok makul transfer olur. Çünkü Stuttgart'a verebileceği birşey kalmadı ve takımı da onunla yolları ayırmak istiyor. Yıldıray son sezonlarını sürekli sakat olarak geçirdi. Son iki sezonda sadece 26 maça çıkabildi. Zamanında Yıldıray'ı transfer etmek isteyince Türkiye'ye gelmek istemiyordu ve burnundan kıl aldırmıyordu. Şimdilerde ise adı Beşiktaş'ı geçtim Eskişehirspor'la bilede anılır oldu.

Beşiktaş bu saatten sonra Avrupa'dan istediği gibi bir 10 numara getiremez. Çünkü ligler başlıyor ve büyük futbolcular geleceğe yönelik kararlarını verdiler. Türkiye içine bakıyoruz Beşiktaş'ın alıp kısa vadede yararlanacağı bir futbolcu da kalmadı. En son Yusuf Şimşek vardı onu da geçtiğimiz sezonun devre arasında transfer ettiler. Tabata desem daha Delgado ile yolları ayıramadılar ve ayıracak gibi de durmuyorlar. Yıldıray bu bakımdan iyi transfer olacaktır. Kimse büyük performanslar beklemesin ama düşünülen 10.5 numara tarifine Yıldıray uyuyor.

2 yorum:

  1. mustafa denizli ''türk pasaportlu'' bir oyuncu alabiliriz dedi, pasaport vurgusu ilginç tabi, genelde gurbetçi oyuncular için kullanıyoruz bu şablonu:türk pasaportuda var.

    kağıt üstünde yusuf şimşek-nihat-yıldıray üçlüsünün bir arada oynadığı bir takım heyecan verici yalnız yıldıray ve nihat'ın formlarındaki dalgalanma, sakatlıklar, yusuf'un ilerleyen yaşı dikkate alınırsa kağıt üstündeki etkiyi görür müyüz, bilinmez.

    YanıtlaSil
  2. Deconun türkçe versiyonu galibaa :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir