18 Eylül 2009 Cuma

Avrupa Ligi'nde İlk Hafta Sonuçları


Galatasaray ile Fenerbahçe'nin mücadele ettiği Avrupa Liginde ilk hafta tamamlandı. Galatasaray'ın 3-1 yendiği Panathinaikos maçına burdan, Fenerbahçe'nin 2-1 yenildiği Twente maçına da burdan ulaşabilirsiniz. F grubunda Galatasaray'ımızın rakipleri olan Dinamo Bükreş ve Sturm Graz maçı vardı. Bükreş Galatasaray'ın eski futbolcularından Tamas'ın 80. dakikada attığı gol ile Sturm Graz'ı 1-0 yenerek ilk haftayı 3 puanla kapattı ve Galatasaray'ımızın ardından ikinci sıraya oturdu. Fenerbahçe'nin rakipleri Steaua Bükreş ile FC Sheriff'in maçı golsüz eşitlikle sona erdi. İki takım, Romanya'da oynanan mücadelede buldukları gol şanslarını değerlendiremeyince sahadan golszü eşitlikle ayrıldı. Bu sonucun ardından iki takım da (H) Grubu'na birer puanla başladı. Açıkçası bu maçın berabere bitmesi Fener'in işine gelir. Sheriff hadi neyse de Steaua Fener'i zorlayacaktır mutlaka. H grubunun lideri Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Twente oldu.

Gecenin diğer maçlarından Rapid Wien, Hamburg'u ağırladı. Bundesliga'nın lideri konumunda bulunan Hamburg sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrıldı. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 35. dakikada Hofman, 44. dakikada Jelavic ve 75. dakikada Drazan kaydetti. Bu galibiyetle Rapid Wien, C Grubu'nda ilk maçlar sonucunda liderlik koltuğuna oturdu. Diğer önemli maçta Basel, Roma'yı konuk etti. Karşılaşmada Roma'nın üstünlüğünü bekleyenler şaşırdılar. Zira Basel, Roma'yı 2-0 yenerek ilk haftayı 3 puanla kapadı. Roma Serie A'da kötü gidiyordu zaten. Şimdi bu mağlubiyette üstüne tüy dikti. Çağdaş Atan'ın ilk 11'de başladığı, 90 dakika sahada kaldığı ve 73. dakikada sarı kart gördüğü maçta Basel'e galibiyeti getiren goller 11. dakikada Carlitos ve 87. dakikada Almerares'ten geldi. Bu sonuç Basel'i E grubunun lideri yapıyordu. Gecenin en sürpriz sonuçlarından biri Lazio'nun maçıydı. Olimpiyat Stadı'nda ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Lazio 59. dakikada Foggia'nın golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı, Salzburg 82. dakikada Schiemer ve 90. dakikada Janko'nun golüyle şok bir mağlubiyet yaşadı.


Gecenin en iyi sonucuna Everton imzasını attı. Aek'yı konuk eden Everton misafirimdir demedi tam 4 gol atarak Aek'ya Yunanistan yollarını gösterdi. Everton'a galibiyeti ve grup liderliğini getiren maçın golleri; 10. dakikada Yobo, 17. dakikada Distin, 37. dakikada Pienaar ve 82. dakikada Jo'dan geldi. Konuk ekipte Araujo 55. dakikada kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Gecenin en gollü maçlarından biri de Shaktar'ın maçı oldu. Son Uefa şampiyonu olarak turnuvanın güçlü ekiplerinden birisi olan Shaktar Brugge deplasmanından 4-1'lik galibiyet ile döndü. Lucescu'nun takımı daha ilk yarım saatte 3-0 öne geçmişti bile. Shaktar'ın gollerini 11. dakikada Gai, 19. dakikada Willian 35. dakikada Srna ve 75. dakikada Kravchenko'dan geldi. Ev sahibi Brugge'ün tek golü ise 62. dakikada Geraerts'den geldi.

Gecenin toplu sonuçları;

Grup A
Ajax Amsterdam 0 - 0 FC Timisoara
Dinamo Zagreb 0 - 2 Anderlecht

Grup B
Genoa 2 - 0 Slavya Prague
Lille 1 - 1 Valencia

Grup C
Hapoel Tel Aviv 2 - 1 Celtic
Rapid Wien 3 - 0 Hamburger SV

Grup D
Hertha BSC 1 - 1 Ventspils
SC Heerenveen 2 - 3 Sporting Lisbon

Grup E
Basel 2 - 0 AS Roma
CSKA Sofya 1 - 1 Fulham

Grup F
Panathinaikos 1 - 3 Galatasaray
Sturm Graz 0 - 1 Dinamo Bükreş

Grup G
Lazio 1 - 2 RB Salzburg
Villarreal 1 - 0 Levski Sofya

Grup H
Fenerbahçe 1 - 2 FC Twente Enschede
Steaua Bükreş 0 - 0 FC Sheriff

Grup I
Benfica 2 - 0 BATE Borisov
Everton 4 - 0 AEK Athens

Grup J
Club Brugge 1 - 4 Shakhtar Donetsk
Partizan Belgrade 2 - 3 Toulouse

Grup K
CFR Cluj 2 - 0 Kopenhag
Sparta Prag 2 - 2 PSV Eindhoven

Grup L
Athletic Bilbao 3 - 0 Avusturya Wien
Nacional 2 - 3 Werder Bremen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir