18 Eylül 2009 Cuma

Hedefimiz Yunanistan!


Millilerimiz ikinci tur son maçında Slovenya' ya mağlup oldu ve grubu ikinci sırada tamamladı. Millilerimiz bu sonuçla çeyrek finalde; E grubu üçüncüsü Yunanistan ile eşleşti.

Yunanistan turnuvaya iyi başlamıştı ve ilk turu 3/3 ile tamamladı. Ama ikinci turdaki son iki maçında Rusya ve Fransa' ya mağlup oldular. Bu maçlarda pek iyi bir görüntü çizmediler. Genel görüş bu turu ilk ikide tamamlayacakları idi ama onlar bunu beceremediler ve ikinciliği Rusya' ya kaptırdılar.

Yunanistan' da en çok dikkat etmemiz gereken oyuncu şüphesiz Vassilis Spanoulis. Onu birebirde çok iyi savunmalıyız ve havaya girmesini engellemeliyiz. Dİğer etkili oyuncuları ise Schortsanitis. Schortsanitis' in arkasında sağlam durabilmek çok önemli. Savunmada etkili bir oyuncu değil belki ama hücumda kalıbını kullanarak bişeyler yapabilen bir oyuncu. Arkasında sağlam durabilirsek onu durdururuz.

Yunanistan' ın 12 kişilik turnuva kadrosu:
Vassilis Spanoulis
Sofoklis Schortsanitis
Ioannis Bourousis
Antonis Fotsis
Efsratios Perperoglou
Nikos Zisis
Kostas Koufos
Georgios Printezis
Konstantinos Kaimakoglou
Andreas Glyniadakis
Ioannis Kalampokis
Nick Calathes

Milli takımımız ise son maçı, son topta kaybetti. 19 sayıdan harika bir geri dönüş yaptık ama son darbeyi vuramadık. Maçın başında savruk oyunumuz bizleri üzdü ama; daha sonra savunmamız toparlandı ve hücum performansımızda düzelince dengeyi yakaladık. O son top girse Hırvatistan ile eşleşecektik ama girmeyince nispeten daha zorlu bir rakip olan Yunanistan geldi.

Son maç Hidayet' in devreye girmesi çok önemliydi. Artık finaller başlıyor ve Hidayet olmadan buralarda birşeyler yapabilmemiz çok zor. Onun devreye girmesi ile beraber hücumlarımızdaki alternatifde artacak. Skor yükünü sadece Ersan' a yüklemiştik ve bu şekilde, bir yerlere gelmemiz çok zordu. Şimdi Hidayet' in tekrar dönüşü ve aradan bir kaç sürpriz ismin çıkması ile bu turu geçeceğimize inanıyorum.

1 yorum:

  1. Bizim uzunlar sadece pota altında iyiler skor anlamında değil savunma anlamında şutu olan uzunlardan bir oğuz var diğer iki uzunumuz semih ve ömerin şutu çok iyi değil serbest atışta dahil bunu lig başından beri herkez biliyor bu iki isim yerine cevher ve kaya alınsa şu an en büyük favori biz olurduk oyunumuzla şampiyonada hala öyle ama kritik anlarda rakibin hocası ömere semihe faul yapın diyor yani maça yenik başlıyoruz eğer dediğim isimler olsaydı maça eşit başlar galip bitirirdik bu bizim tek aksayan sorunumuz ama ne olursa olsun sonuna kadar 12 dev adam, Sıkı savunmayla galibiyetlere devam !

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir