29 Eylül 2009 Salı

Bahar Çağlar {Bu Kızda Gelecek Var}


Dişi Aslanlarımız... Geçtiğimiz sezon Avrupa' da kupa kazandıklarında yaşadığımız mutluluğu hala unutamıyorum. Ülkemize bir uluslararası kupayı daha Galatasaray hediye etmişti ve biz bunun haklı gururunu yaşıyorduk. Bu sezona girerken ne yazık ki istemediğimiz gelişmeler oldu. Tabiki olmasa daha iyi olacaktı ama artık yapabileceklerimiz sınırlı. Bunları kendi içimizde çözmeliyiz; kol kırılır yen içinde kalır.

Bu yazıda takımımızda göze batan en büyük eksiklikten bahsedeceğiz; yani üç numara sorunundan. Geçtiğimiz sezon süperstarımız, Çikolata Prenses' imiz, Seimone Augustus o bölgede harikalar yaratıyordu. Onu her maç 38-39 dakika kullanıyorduk ki bu durumu da çok eleştirdik ama o öyle ya da böyle oynadığı her dakikanın hakkını veriyordu. Takımı özellikle skor olarak taşıyan oyuncuydu.

Bu sezon ise malesef en az 3-4 ay Seimone' dan yoksun olacağız gibi görünüyor. WNBA' de çapraz bağları koptu ve sezonun büyük bir bölümünü kaçırdı. Ocak ayına kadar yolumuza onsuz devam edeceğiz ve ardından büyük ihtimal kendisiyle 1.5 yıllık kontrat yapacağız.

Yönetim Seimone' un eksikliğinde o bölgeye transfer yapma gereği duymadı. Demek ki teknik kadro eldeki oyunculara güveniyor. Kadroya baktığımızda o bölgede kim oynar diye düşünüyoruz ve aklımıza ilk gelen isim:Bahar Çağlar.

Ceyhan' dan çok büyük umutlarla transfer edildi. Ceyhan' da harika performans sergiliyordu ancak Galatasaray' a geldikten sonra istediği süreleri bulamadı. Bulduğu kısıtlı sürelerde de bana göre elinden gelenin en iyisini yaptı. Yaz başında milli takım ile Avrupa Şampiyonası' nda bol bol süre buldu ve takımın iyilerindendi. Ben Bahar' a gerekli şansın verilmesi halinde Bahar' ın bunu en iyi şekilde kullanacağını ve takımın değişmez oyuncularından biri olacağını düşünüyorum. En azından Seimone gelene kadar o bölgede Bahar' dan iyisini bulmak zor. Sana güveniyoruz Bahar...

Yazımızda uzun uzun bahsettik Bahar' dan. Dün kendisinin doğum günüydü. Sportif Cümleler olarak Bahar Çağlar' ın doğum gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Yeni yaşında yeni kupalar kazanması dileğiyle... İyi ki doğdun Bahar Çağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir