29 Eylül 2009 Salı

Benzemez Kimse Sana {Carlos Tevez}

Manchester United zamanlarından beri severim Tevez'i. Bakmayın Fergie ile anlaşamayıp takımdan gönderildiğine Tevez biraz Sir'ün kurbanı oldu aslında. West Ham'dan Manchester'a transfer olduğunda 23 yaşındaydı Tevez 2 sene kaldığı United'da 99 maça çıktı ve 34 gole imza attı. Sonra Alex Ferguson ile aralarında bir takım krizler oldu ve sezon ortasında gelecek sezon Manchester United forması giymeyeceğim dedi. Manchester, 5 senelik sözleşme önermesine rağmen lafının arkasında da durdu. Sezon sonunda adı bir çok kulüple anıldı ki bu kulüplerden birisi de Beşiktaş'tı. Fakat Tevez Manchester City'yi tercih ederek United'ın en büyük rakibi oldu.

Geçtiğimiz hafta oynanan derbide Manchester United ağlarına giden 2 golün mimarıydı Tevez. 2 golün asistini yapmış kendisi için açılan pankartlara aldırmadan sadece işine konsantre olmuştu. Oysa benzer bir olayı Arsenal'den Manchester City'ye transfer olan Adebayor yaşamış ve yaptıkları sonucunda 3 maç ceza almıştı. Attığı golün ardından Adebayor, Arsenal tribünlerine kışkırtıcı hareketlerde bulunmuş, Arsenal'li oyuncuları saha içinde bir hayli hırpalamıştı. Bu kısa anımsatmadan sonra Tevez'e dönecek olursak geçtiğimiz hafta eski takımına karşı bir yanlışının olmadığını söylemiştim. Attırdığı iki golü saymazsanız tabi :) Bu hafta oynanan 7. haftanın kapanış maçında ise Tevez; asıl doğduğu, parladığı takım olan West Ham'a karşı maça çıktı. Tevez bu maçta 2 gol atma başarısını gösterdi. Tevez'in gollerini atılan onlarca diğer golden ayıran özellik ise gol sonrasında yaptığı hareketti. Tevez golden sonra sevinmeyi abartmayarak West Ham tribünlerine yaklaştı ve özür dilercesine elini havaya kaldırdı.

West Ham United menajeri Gianfranco Zola, Carlos Tevez'in gerçek bir centilmen olduğunu bildiğini ve sahada bunu bir kez daha kanıtladığını ifade etti. Craig Bellamy ise takım arkadaşının fantastik ve olağanüstü bir futbolcu olduğunu belirtti. City menajeri Mark Hughes da, Tevez'in hareketinin West Ham United taraftaları ile arasındaki sıcak bir bağ olarak nitelendirdi. Tevez, Tevez'liğini gittiği her yerde koruyor. Atatürk sporcunun zeki çevik ve ahlaklı olanını severim derken Tevez'i de görmeliymiş. Zola'nın da dediği gibi o gerçek bir centilmen..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir