30 Eylül 2009 Çarşamba

Beşiktaş'ın Kaderi {CSKA Moskova - Beşiktaş}

Beşiktaş bugün belki de sezonun en önemli karşılaşmasına çıkacak. Ligde ve Avrupa'da kötü başlangıçlarını bu maçla telafi etme olanakları var ve CSKA karşılaşması onlar için çıkış maçı olabilir. Manchester United karşılaşmasında da puan almanın eşiğine kadar gelinmişti ama bana sorarsanız futbol şanssızlığı yüzünden mağlubiyet gelmişti. Maçın geneline baktığımızda ortada bir maç geçmişti ve Manchester United çok kötü bir durumdaydı. Bu maçın ardından gelen Kayserispor mağlubiyetide Beşiktaş'da soru işaretlerini beraberinde getirmişti. Sonrasında Ankaraspor maçı dolayısıyla haftayı maç yapmadan dinlenerek geçirdikleri için bu maç onlar adına bir çıkış karşılaşması olabilir.

CSKA Moskova'da Beşiktaş gibi Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında mağlubiyete uğradı. Ayrıca CSKA Moskova Rus Ligi'nde de hiç olumlu tablo çizmiyor ve şu an 4. durumdalar. Ayrıca Zhirkov'u Chelsea'ye gönderdiler, Vagner Love ise kişisel sorunları nedeniyle ülkesine döndü. Takımın kötü gidişinin ardından teknik direktör Zico'da görevinden alınıp yerine Ramos getirildi. Şu an görünen Ramos'un da CSKA Moskova'ya iyi gelmediği yönündedir. Yani bu maça nereden bakarsak bakalım Beşiktaş'ın mutlaka puan alması gerekiyor. Bütün göstergeler Beşiktaş'ın bu maçtan puan alacağı yönünde. İki takımda kötü olmasına karşın bana sorarsanız Beşiktaş'ın çok daha iyi bir kadro derinliği var. Sürekli Beşiktaş'ın elinde çok kaliteli isimler olduğunu ama doğru sistemde oynatılmadıkları için verim alınamadığını düşünüyorum. Mustafa Denizli eğer bu maçta macera aramazsa Beşiktaş'ın puanla dönmesi kaçınılmaz diyorum. Eğer gruptan 2. veya 3. olarak çıkmak istiyorlarsa mağlubiyet almamalılar. Gelecek mağlubiyette Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne havlu atacaktır.

Beşiktaş'ın bu maçta handikapı Rusya'nın zorlu deplasman oluşu ve hava şartları olacaktır. Yalnız iki sezon önce Fenerbahçe'nin CSKA ile deplasmanda oynadığı maçı hatırlayınca Beşiktaş'ın bu ortamda fazla zorlanmayacağını düşünüyorum. Beni tek düşündüren nokta Mustafa Denizli'nin yine maceracı bir kadro çıkarma ihtimalinin olmasıdır. Beşiktaş'ın bu maçta orta saha güvenliğini mutlaka koruması gerekiyor. Deli gibi hücum yapacak bir kadro çıkarmakta Beşiktaş'ın işine gelmeyecektir. Bana sorarsanız bu maç ideal 4-4-2 maçıdır. Ben olsam:

------------------ Rüştü ------------------------
Ekrem Dağ ------Sivok --------Ferrari-------İ.Köybaşı
Holosko ------ Ernst --------- Fink --------- Tello
-----------Nihat ------------- Bobo-----------------

şeklinde bir kadroyla maça başlardım. Orta sahayı elimde tutar ve kanatlardan etkili ataklar yapardım. Mustafa Denizli bakalım nasıl bir kadro sahaya sürecek. Geçtiğimiz sezon şampiyon olmasına rağmen bu sezon Beşiktaş'ın durumunu göz önüne alınca kredisinin çok da fazla olduğunu düşünmüyorum. CSKA karşısında alınacak bir mağlubiyet Mustafa Denizli'nin koltuğunu iyiden iyice sallayacaktır. Kendisi ne kadar Türk futboluna damga vuran bir isimim dese de o damga vurduğu günler çok eskide kaldı. Mustafa Denizli günümüz futboluna asla ayak uyduramamış ve kendini geliştirememiştir. Geçtiğimiz sezon yaşanan kaos sayesinde günü kurtarmıştır. Bu sözlerimide Beşiktaş'ta bu sezon gösterdiği performansla kanıtlıyor. Son olarak bu maç benim kariyerimle ilgili birşey değiştirmez diyor ama Beşiktaş'ın kaderi bu maça bağlı.

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Beşiktaş'ın bu maçı kazanmasının kolay olmadığını görebiliyoruz. Fakat bir Galatasaraylı olarak kalbimiz Beşiktaş'tan yana! Bastır Kartal'ım ! (ya da o tarz bir şey olması gerek) diyelim :)

    Bir de küçük eleştiri (bu arada umuyorum ki eleştirilerim blog yazarları tarafından yanlış anlaşılmıyordur), yazıyı baştan sonra bir solukta okudum, hakikaten iyi tespitler yapmış, etkin bir yazı olmuş. Fakat, 4-4-2 kadro önerisi, ya da şu oyuncuyu oynatıp oynatmama düşüncesi bir çok forumda futboldan anlayan-anlamayan herkes tarafından dile getiriliyor. (Yanlış anlamayın futboldan anlamadığınızı ima etmiyorum) Sportif Cümleler'de maç öncesi daha çok gözden kaçan ayrıntıları görebilmek, okuyabilmek zannediyorum bir çok taraftarın da dikkatini çekecektir. Yoksa siz de biliyorsunuz ki kadro tartışması üzerinden yorum yapmak hem Mustafa Denizli'nin (ya da Rijkaard veya Daum'un) futbol bilgisini küçümsemek olarak gelmiyor mu size de?

    Başarılarınızın devamı dileklerimle..

    YanıtlaSil
  2. Ben Rijkaard'ın veya Daum'un kadro tercihleri hakkında yazı yazdığımı hatırlamıyorum. Ama Mustafa Denizli hakkında Fenerbahçe'de çalıştığı dönemde de oldu bazı tespitlerim var. Dikkat edin büyük maçlarda olmadık kadro değişikliklerine gidiyor. Ben bilirim, ben yaparım, herkesin düşünmediğini düşünürüm olayına olmadık futbolcuları olmadık mevkilerde oynatıyor.

    Mustafa Denizli müthiş kariyer asla lafım yok. Geçtiğimiz sezon üç büyüklerin yaşadığı kaosdan Beşiktaş'ı kurtarması ve şampiyonluğada ulaştırmasıyla zaten ne kadar büyük tekdik deha olduğunu kanıtladı. Ama Denizli bence çağın çok gerisinde kaldı ve kendini geliştiremedi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir