30 Eylül 2009 Çarşamba

Doping Tartışması:Efes Pilsen' den Cevap


Dün Fenerbahçe Spor Kulübünün yaptığı açıklamaya bugün Efes Pilsen' den cevap geldi. Bizim burda yazdıklarımıza benzer şekilde bir açıklama yaptılar.

Öncelikle bizim de belirttiğimiz madem böyle bir madde, o zaman neden 5 mg/ml diye bir sınır olduğunun cevabını istiyor onlarda. Kurallar açıktır. Eğer o sınırım üstüne çıkılırsa(bkz. Kerem Gönlüm) gereken cezayı alır. Çıkıp sağda solda bütün takım doping yaptı şeklinde açıklamalarla bir spor kulübünün başarısına leke sürmeye çalışmak böyle camialara yakışmaz.

Ayrıca hukukü süreç işlerken, Fenerbahçe Ülker temsilcilerinin karar kurullarını baskı altına almaya çalıştığına değinmişler. Her şeyin açık olduğu bir ortamda hala gereksiz bir kendini haklı gösterme çabası var Fenerbahçe' de. Kural belli, sınır belli. Hatta WADA' nın bu konudaki kuralına da açıklamada yer verilmiş. İşte o kural:Yasaklı Maddeler Listesi'nde söz konusu "cathine" maddesi "Belirtilmiş Maddeler" (Specified Substances) olarak S.6.a'da sayılarak; ancak ve ancak izin verilen eşiğin üstünde olması halinde yasaklı madde olarak değerlendirileceği belirtilmiştir.

Bu arada dün Şekip Mosturoğlu önce ilacın vücuttan 24 saatte atıldığını, ardından da bugün bile saç testi yapılması halinde maddenin hangi zaman aralığında kullanıldığının anlaşılabileceğini belirtmişti. Bugün, Mehmet Demirkol Spor Servisinde, Habertürk gazetesinde bu konuda bir profesörün açıklamalarının olduğunu söyledi. Profesör' e göre: Şu anda yapılacak saç testi ile o anda doping yapılıp yapılmadığının anlaşılması imkansız. Yorum sizin...

Bakalım şimdi Fenerbahçe Ülker tarafından ne açıklama gelecek? Ya da Kerem Gönlüm bu konuyla ilgili bir açıklama yapacak mı? Hareketli günler bizi bekliyor. Mirsad Türkcan olayını da unutmamak lazım tabi. En kısa sürede gerçekler aydınlanır umarım.

1 yorum:

  1. Bir şeyi atlıyorsunuz;

    Kasun'da o maddenin izin verilenin altında çıkması tek başına ele alınmamalı. Aynı gün içinde numune alınan iki oyuncuda da aynı yasaklı madde çıkıyor, birinde yasal eşiğin üzerinde birinde ise altında.

    Hukuksali kurallara göre ya da yasal olarak bu işten bir şey çıkmayacaktır. Kasun sınırın altında kaldığına ve diğer oyunculara da geri dönüp test yapma şansı olmadığına göre Kerem Gönlüm'ün konuşması haricinde bu olayın aslını öğrenme şansı yoktur.

    Ama..

    İşe akıl yolu ile bakınca ben pis işler olduğunu görüyorum. Basketbolda yasal performans arttırıcı maddeler kullanılır. Belki bu Cathine denen madde vücuttan kısa sürede atıldığı için Efes Pilsen teknik heyeti tarafından düzenli olarak basketbolculara verilmektedir ama Kerem Gönlüm'de bir hata yapılmıştır. Kerem'in "herkes ne yediyse ben de ondan yedim, ben kimseden farklı bir şey almadım" sözlerini de düşünmek lazım.

    Eğer sizler gerçekten "Bence o yasaklı maddenin iki oyuncuda da çıkması tamamen şans, olur böyle şeyler" diyorsanız bence biraz saflık yapıyorsunuz..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir