4 Eylül 2009 Cuma

Bir Süre Kerem Gönlüm'den Mahrumuz


Beko Basketbol Ligi final serisinde yapılan doping kontrolünde yasaklı maddeye rastlanan milli basketbolcu Kerem Gönlüm'ün b numunesi de pozitif çıktı. Tecrübeli basketbolcu, Avrupa Şampiyonası'nda milli takımdaki yerini alamayacak.

Ben inanıyordum Kerem' in B numunesinin negatif çıkacağına çünkü ısrarla kullanmadığını söylüyordu ama olmadı. İnanılmaz üzüldüm kendi adıma. Şimdi milli takımımızın Polonya' da yanında olamayacak. Ayrıca önünde bir de hukuki sürec var. Umarım en az zararla kurtulur bu olaydan.

Kerem' in bu haberin ardından milli takım kadrosundan çıkarıldığı da kesinleşti. Dünkü yazıda Kerem' in bizim için çok önemli bir oyuncu olduğunu belirtmiştim. Onun yokluğunda oyunun her iki alanında da sıkıntı çekeceğiz ama umarım milli takımımız bunun üzerinden gelebilir.

Şimdi tam olarak ne olacağını bilmiyorum. Ne kadar bir ceza verilecek kendisine. Verilecek ceza Efes Pilsen kariyerini de ekleyecek mi bunları merak ediyorum. Kerem, Efes Pilsen için de çok kilit bir oyuncu sonuçta. Umarım uzun süreli bir ceza almaz ve onu en kısa zamanda tekrar parkelerde görürüz.

Yazar Notu {Burak Eren}: Kerem Gönlüm sadece basketbolda değil bugüne kadar izlediğim bütün sporcular arasında en kişiliği sağlam, karakterli isimlerinden biri. Basketbola çok geç başlamasına rağmen bugün 32 yaşına gelmesine rağmen basketbolunun hergün üstüne birşeyler koyabilen bir isim. Mücadelesi, savaşçı oyunuylada basketbolseverlerin çok sevdiği bir isim konumunda. Kimse onun doping yaptığını düşünmüyor. Zaten kullandığı maddede doping maddesi değil, yasaklı madde. Kerem Gönlüm gibi bir ismin kullandığı ilaçlara daha fazla dikkat etmesi lazım. Kesinlikle böyle birşeyi bilerek yapmamıştır. Zamanında Ermal Kurtoğlu'da saç dökülmesi için bir ilaç almıştı ama yasaklı madde sayıldığı için 6 ay basketbol oynayamamıştı. Şimdi Kerem Gönlüm'ü de aynı durum bekliyor. Beni en çok üzen durum Eurobasket'te kendinisini izlemeyecek olmamızdır. Milli Takım'ın olmazsa olmaz isimlerinin başında geliyordu. Tanjeviç bile onca ismi harcamasına rağmen Kerem Gönlüm'den bir türlü vazgeçemiyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir