4 Eylül 2009 Cuma

TBL Takım Analizleri #1 {Efes Pilsen}


TBL' de de sezon açılmadan önce takımların son durumlarını değerlendirelim dedik ve burda da ilk olarak konuğumu şampiyon Efes Pilsen olacak. Artık takımların sezona başlayacak kadroları neredeyse kesinlik kazandı. Şimdi Efes Pilsen' in artılarını, eksilerini, kilit oyuncularını, geçen seneki başarılarını bu yıl yapıp yapamayacaklarını, Euroleague' deki hedeflerinin ne olması gerektiğini değerlendirmeye çalışacağız.

İlk olarak geçen sene ile başlayalım. Euroleague' de başarısız bir sezonun ardından muhteşem bir geri dönüş ile Fenerbahçe Ülker' i yenerek şampiyon oldular. Şampiyon kadrodan Kakiouzis, Vujanic, Mustafa Abi, Engin ve Cenk gibi pek fazla kullanmadıkları beş oyuncu ayrıldı. Ayrılan oyuncular takımı hemen hemen hiç etkilemeyecektir yani.

Bir de gelenleri değerlendirelim. Zaten şampiyon olan takımı Euroleague sayı kralı Igor Rakocevic, yıllarca Nba' de oynamış; kalitesinden hiç kimsenin şüphe duymayacağı Bostjan Nachbar ile güçlendirdiler. İnanılmaz iki transfer bana göre. Zaten harika olan yabancı rotasyonu bu oyuncuların gelmesiyle daha da harikalaştı. Yerli rotasyonunun zaten ne kadar muhteşem olduğunu biliyoruz.

Gelen ve giden oyuncuları değerlendirdiğimizde benim bu sene için şampiyonluk adayım Efes Pilsen. Diğer takımlar Efes Pilsen' in rakibi olmak için yarışır diye düşünüyorum. Kadroları bana göre Türkiye standartlarının çok üstünde. Koçları da verdiği demeçlerle falan tartışılsa bile tam bir winner koç. Rakipleri ile kıyasladığımız da koç olarak da bir adım önde olduklarını görüyoruz.

Euroleague' de de artık hedef Paris' e gitmek olmalı. Bu sene benim ciddi ciddi Final Four adaylarımdan Efes Pilsen. Final FOur için benim beş adayım var. Bunlar Real Madrid, Barcelona, Olympiakos, Panathinaikos ve Efes Pisen. Bu beşliden dördünün Paris biletini alacağını düşünüyorum.

Baktığımız zaman en büyük olumsuzluk olarak gözümüze taraftar desteği çarpıyor. Yanlış anlaşılmayalım. Efes' in bir taraftar grubu var ve onlarda takımı ellerinden geldiği kadar hatta daha da iyi destekliyorlar ama kulüp takımlarının güçlenmesiyle eski destekçilerinin sayısı azaldı. Sonuçta dolu salonlarda oynayamıyor maçlarını. Ama Efes Pilsen buna artık alıştı. Finallerde zaten arkalarına bir taraftar desteği alıyorlar, Euroleague' de de aynı şekilde. Ligdeki diğer maçlarda da pek etkilemez onları sanırım.

Şimdi Efes Pisen' in kadrosunu ele alalım.
İlk 5
Kasun
Kerem Gönlüm
Nachbar
Rakocevic
Kerem Tunçeri

Yedekler
Kaya
Thornton
Smith
Sinan
Ender

İnanılmaz rotasyonları var gerçekten. İki tane harika beş çıkıyor takımdan. Dediğim gibi bu sene benim ligdeki en büyük favorim ve Euroleague' de de Final Four adayım Efes Pilsen.

4 yorum:

  1. kerem Gönlüm'ü bir süreliğine bu rotasyondan çıkarmamız gerekiyor malesef..

    YanıtlaSil
  2. Evet hocam haklısınız. Umarım cezası play-off lara kadar biter de hiç değilse orda faydalanabilirsiniz.

    Aslında sizi hazır blogda yakalamışken bir de soru sormak isteyorum :) Cevaplamak isterseniz tabi. Ermal dedikoduları doğru mu? Bi bilginiz var mı? Ermal Efes' in gündeminde mi?

    Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  3. Kulübün içinde biri değilim. Ben de gelişmeleri basından ve efesliler.org'dan takip ediyorum. Kulübü bilen abilerimiz de şimdiye kadar bir şey söylemedi..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir