17 Eylül 2009 Perşembe

Böyle mi Bitecekti? {Inter:0-0:Barcelona}

Hemen hemen bir aydır dün geceki maçın hayalini kurduk futbol severler olarak. Transfer döneminde yılın takası gerçekleşmiş, Zlatan Barcelona'ya Eto'o + 40 milyon euro ise Inter'e gitmişti. Şampiyonlar Ligi kuraları çekilirken aslında kimsenin aklına gelmeyen bir şey olmuş ve Inter ile Barcelona aynı gruba düşmüştü. Kader bu ya ilk maçta Milano'da oynanacak Inter-Barcelona maçı olacaktı. Yani Zlatan kendine yıllarca destek veren, transfer döneminde de Barcelona'ya gitmesini istemeyen taraftarların önüne çıkacaktı. Gecenin bol gollü, vukuatlı, heyecanlı ve hepsinden öte zevkli geçeceğini düşünüyorduk. Bir parça yanıldık malesef.

Kendi adıma söylemem gerekirse maç pek heyecanlı olmayınca sürekli Mourinho'yu takip ettim görüntü pilot kameraya geçince. Bir saniye oturmadı 92 dakikalık maçta. Sürekli kenardan taktik verdi durdu. Eli her daim havadaydı. Maçın ilk yarım saatinde Inter'in başarılı oyununu seyrettik. Maçı Barça'nın yarı sahasına yıktılar Milito ile Eto'o ile gol pozisyonlarına girdiler. Fakat bir türlü skora ulaşamadılar. Tabi bunda kaptan Puyol ile Piquet'nin başarılı performansının büyük etkisi vardı. Barcelona hiç gelmedi mi tabiki geldi bilhassa Dani Alves'in olduğu kanatı koridor gibi kullandılar çünkü Muntari gününde değildi ve maçın en zayıf halkalarından bir tanesiydi. Maçtaki en ilginç ayrıntılardan birisi de Zlatan'ın çok etkisiz olmasıydı. Top ayağına gelince ya kaybetti ya da ofsaytta kaldı. Zlatan topu her aldığında ıslıklanması, topu her kaybettiğinde de alkışlanması Inter taraftarının hala ona ne kadar kızgın olduğunu gösterir gibiydi. İlk yarıda gol izleyemedik ve taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gittiler.


İkinci yarıya Barcelona santrası ile başlandı. Başlama vuruşunun hemen ardından kale önünde Zlatan bir topu Julio Cesar'ın üstünden aşırtma yaparak gole çevirmek istedi. Normal boyutlardaki bir forvet o topu aşırtma yaptığı takdirde gol olabilirdi. Fakat 2 metrelik Zlatan topu aşırtınca top üst ağlarda kaldı haliyle. Zaten ayağını kaldırsa kale direğine değecek nerdeyse :) Aslında üzüldüm dün akşam Zlatan için. Sürekli bir şeyler yapma çabası içindeydi fakat taraftarlar ona o kadar tepkiliydi ki adım atamadı Guiseppe Meazza Stadyumu'nda. Birde pankart açılmış maç esnasında. O pankartın resmini aramama rağmen bulamadım malesef. Pankartta diyormuş ki; "Attıklarını ve yaptıklarını unutmadık. Ama son yaptığını hiç unutmayacağız" güzel pankart olmuş değil mi? 60-75. dakika arası Barcelona ataklarını sıklaştırmaya başladı. Messi, Zlatan, Xavi, Dani Alves ile sayısız gol pozisyonuna girdiler bu 15 dakikalık süreç içerisinde. Fakat bunlardan da bir sonuç alınamayınca maç 0-0 eşitlikle bitti. Inter defansında Chivu ve Samuel'in büyük katkısı vardı Barça'nın gol atamamasında. Cesar zaten tartışılması ayıp bir kaleci.

Maçın başında soyunma odası koridorlarında oyuncular birbirlerine sarıldılar. Henry twitter hesabında "Zlatan bana Eto'o'ya sarılacağını söyledi" yazmıştı. Gülmüştük bizde okuduğumuzda. Ama gerçekmiş. Zlatan Eto'o'ya gerçekten sarıldı. Konuştular sohbet ettiler. Eto'o bu maça inanılmaz hırslı başladı yalnız bunuda söylemeden geçmeyelim. Bu akşam iki isimden iyi olan Eto'o'ydu. Zlatan'da golü çok istedi ama Eto'o kadar hırslı olmadığını söyleyebiliriz. Inter adına en zayıf halkanın Muntari olduğunu söylemiştim biraz önce. Barcelona adına en zayıf isimse Henry'ydi. Maçın içinde bir ara sarı kartta gördü fakat hiç birimiz o kartı neden gördüğünü anlayamadık. Özetle maç çokta beklediğimiz gibi gitmedi. Ben daha gollü heyecanlı bir 90 dakika bekliyordum. Ama olsun yine de seviyoruz Inter'i de Barça'yı da :)

Son olarak Ertem Şener'e değinmek gerekirse :)) ben herkes gibi antipatik bulmuyorum kendisini. Aksine bir çok sözü eğlenceli bile geliyor. Ne İlker Yasin kadar nede Emre Tilev kadar rahatsız etmiyor beni. Bu maçta çok fazla ayrıntı vermedi futbolcularla ilgili. Yazdıklarımız kulağına gitmeye başladı sanırım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir